sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kisoihin valmistautumista & viimeisiä treenailuja

Torstaina oltiin vielä laitumella treenailemassa sunnuntain (tämän päivän) koulukisoihin. Fanni ei oikein malttanut tehdä ravissa työskentelyä oikein millään tavalla yhteistyössä, vaan halusi vaan heittää suurimman vaihteen silmään ja pörhältää pitkin peltoa, HUH! Käynnissä se kuunteli kuitenkin ihan ok. Harjoiteltiin paljon pysähdyksiä, peruutuksia ja koitettiin rauhallista menoa, joka jokseenkin onnistui aina välissä vaikkei saatukkaan takakoipia alle, kuten kuvista huomaa kyseisen rallivaihteen.

Janina ja F, sekä meidän pinkki varustus, hih!

hetkellisesti se saattaa mennä edes hieman nätimmin...

...kunnes koitetaan peruuttaa...

... MUTKU EMMÄ TAHDO! Jospa rykäisen sut sieltä selästä alas.


kaahausta.. HÖH!
meidän Emmakin pääsi talleilemaan! Sitä ei tosin kiinnostanut hevoset kuin haistelun verran ja sitten voitiinkin köllötellä pihalla ja ihmetellä maailman menoa! Ihana mussukka!

Perjantaina Fannilla olikin vapaapäivä ja itsekin pääsin vähän nauttimaan perjantai-illasta kavereiden kanssa.

Lauantaina eli eilen Henna ja hänen poikaystävänsä hakivat meille vetoauton (koska meidän äidin auto ei jaksa kahta hevosta vetää) ja trailerin lainaan ja veivät laitumelle. Minä kiiruhdin tavaroitteni kanssa äitin luokse, heitin koko roinamääräni pikkusiskoni Janinan huoneeseen, söimme ja suuntasimme tallille.
Oli ollut puhetta, että koitetaan heppoja traileriin kun Fannilla ollut hieman ongelmia tuon lastauksen kanssa aina, joten tiedämme miten se saadaan aamulla lastattua suurinpiirtein ja osaamme arvioida aikataulua. Neiti oli hirmu ihmeissään kopista Takapuomi kiinni ja sitten oli Fannin vuoro. Talutin sen rampille, noh, etukaviot sain rampille, mutta takakoiven jäivät ulkopuolelle. Annoin neidin haistella ja tarkastella tätä ihmeellistä kuljetushökötystä sekä Nossea. Ei tullut koppiin ei, joten uusi yritys. Sama homma jälleen, mutta Janina hieman tuuppaisi Fannia takapuolesta, minä maiskutin ja pyysin eteenpäin. Kuinka ollakkaan, tämä pelkurieläin tepasteli koppiin Nossen viereen, ihmetteli hiukan ja nappasi tupon heinää suuhun. Kyllä sai tammamamma paaaaljon kehuja ja rapsutuksia. 
Trailerikokeilun jälkeen molemmat pollet saivat pesun, vaikka se oli heidän mielestään hirmu kurjaa ja märkää touhua. Vesiletkusta toki voi hieman maistella vettä, se on hurjan hauskaa!
Pesun jälkeen annettiin pollejen hiukan kuivatella ja pakattiin osa tavaroista traileriin sunnuntaiaamua varten, jonka jälkeen treenailtiin vielä viimeisen kerran, Janina Nossella ja minä Fannilla. Samoja juttuja kuin eilen siis. F oli ihan ok ratsastaa, vaikka se välillä halusi hieman riekkua, yllättäen. Kokeilin myös Hennan Nosselle ostamia kuolaimettomia Fannilla ja suureksi ihmetykseseni se toimi niillä kuin nakutettu; pysähtyi helposti yms. Pistetään korvan taakse, josko hommaisin meillekkin samanmoiset ;). Kopukat pääsivät viettämään yötä laitumelle treenailun jälkeen, me pakkasimme auton ja trailerin valmiiksi ja suuntasin Janina ja äitin kanssa niille yöksi ja saunomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti