torstai 17. toukokuuta 2012

Erikoispostaus #1 !

Löysin tälläisen kivan erikoispostausaiheen netistä selailemalla, joten ajattelin napata myös itselleni ja tehdä tämän koska enhän vielä ole yhtään erikoispostausta tehnyt, joten olkaa hyvät :)!

LAJIVALINTA
Noh, tietenkin ratsastus. Ajatella, että joskus en ole edes tiennyt millaista on oikeasti ratsastaa ja päätin sitten kokeilla ja siitähän se innostus lähti, eikä ole oikeastaan missään vaiheessa ollut tunnetta, että lopettaisin koko touhun täysin. Toki muutaman kuukauden olen joskus ollut ilman heppailua kun ei ole paikkaa ollut missä olisi ratsastellut, sillä itse olen aina ollut omatoiminen ratsastaja enkä siis ole halunnut mennä ratsastuskouluun tunneille, toki olen niilläkin satunnaisina kertoina käynyt sekä yhdellä leirillä.
Itsehän olen enemmän estepainotteinen ratsastaja, koska rakastan vauhtia ja itsestäni on jotenkin hieno tunne saada itsesi alla oleva suuri eläin tottelemaan käskyjäsi ja hyppäämään jos jonkinmoisten härveleiden yli. Tulevaisuudessa haluaisin kilpailla esteillä kunnolla, mutta aika näyttää mihin tästä päädytään, sillä Fannistahan ei ainakaan vielä ole kilpailuihin, ainakaan estepuolella, mutta toivottavasti ja luulenkin niin, että kun mennään hitaasti ja varmasti eteenpäin, päästäänkin joskus tulevaisuudessa radoille.


MILLAINEN OLISI UNELMAHEVOSESI?
Unelmahevosena pidän sellaista, joka toimii tilanteessa kuin tilanteessa ja luottamus molemmin puolin kohdallaan, toki sekin pitää ansaita.  Luonteeltaan kiltti muttei pystyynkuollut ja mielenkiinnoton hevonen, muttei kuitenkaan sellainen, joka lähtee pienimmästäkin avusta täyttäpäätä juoksemaan. Suustaan ja pohkeelle herkkä, muttei kuitenkaan liian herkkä.
Rotuna varmastikkin kivantasoinen puoliverinen, jolla hyväsuku niin este- kuin koulupuolellakin. Myös kevytrakenteinen suomenputtekin kävisi, mutta toki ottaisin mielummin puokin, kaikki riippuu niin hevosesta, ei voi alkaa yleistämään :)


MILLAISESTA HEVOSESTA EN PIDÄ?
Mielenkiinnoton, pystyynkuollut... siis hevonen, joka toimii kuin automaatti, sillä omasta mielestäni sellaisella hevosella ratsastaminen on "tylsää" ja "yksitoikkoista". En myöskään pidä ryöstävästä ja liikaa kuumuvasta hevosesta taikka loppuunjuosseesta ravurista.
Suustaan kova hevonen ei myöskään ole kiva, eikä hevonen, jota saa pohkeilla mäiskiä kymmeniä kertoja että sen saa nostamaan ravin.
Shetlanninponit ovat tosi suloisia ja hauskoja veijareita, mutta itselleni en sellaista ostaisi, jotenkin ne eivät kuitenkaan ole minun makuuni vaikka tosi lutuisia ovatkin.


KIVOIN TALLI, JOLLA OLEN RATSASTANUT
Noh, enpä oikein tiedä mitä tähän kohtaan kirjoittaisin kun en ole oikein sellaisella "yleisellä" tallilla ratsastellut vaan koko heppailuaikani yksityisillä ja lähes kaikki ovat olleen oikein kivoja.


KIVOIN HEVONEN, JOLLA OLEN MENNYT
Hmm, niitä on monia! Varmasti mieleenjäävimpinä on ollut edesmennyt lv-tamma Velvet Kiss sekä suomenputte Marskin Hessu sillä vaikka kumpikaan ei ollut ratsastaessa niitä toimivimpia ja joka tytön unelmakaakkeja, niin jotenkin tykkäsin molemmista paljon ja niiden kanssa on parhaimpia muistoja, mutta älkäämme unohtako Fannia, se hevonen on ehdottomasti parhain ja oma mussukka josta en luovu en sitten millään! :)


Fanni ja sh-ruuna Marskin HessuEi kommentteja:

Lähetä kommentti