perjantai 6. syyskuuta 2013

Juoksutusta ja talli uuteen uskoon!

Keskiviikkona suuntasin päivällä kipeänä taas tallille, koska minähän sinne menen vaikka pää kainalossa, sillä hevoseni on tärkeysjärjestyksessä ensimmäinen ja sitten vasta minä, ainakin tälläisessä kohtaa. Päätin juoksuttaa Fannin, joten kokosin sille ohkaisiet suitset, mitä ollaan näyttelyissä vain käytetty ja laitoin niihin turpiksen sekä oliivikolmipalat. Nakkasin deltan liinoineen kuolaimiin, suojat jalkoihin ja otin koulupiiskan kantoon. Siksi koulupiiska, koska neiti ei tuosta juoksutuspiiskasta oikein näytä tykkäävän niin pienempi parempi. Hennakin tuli mukaan Nossen kanssa ja kaverimme Villekin oli tullut käymään tuolla kahvilla, joten joutui tulemaan kököttelemään sänkkärille ja katselemaan meidän heppatouhuja, varmasti oli hauskaa!
Fanni oli ihan kiva käynnissä toiseen suuntaan, mutta toiseen kun ei osaa mennä > alkoi leikkimään. Kulki hetken pyydettyyn suuntaan ja vaikka kehuin sitä paljon, se pysähtyi ja vaihtoi suuntaa. Treenailtiin toki tuotakin suuntaa. Ravissa se meni ihan kivasti liinan päässä, vaikka meinasi aina välillä kiihdytellä liian nopeaan vauhtiin eikä olisi malttanu hidastaa laisinkaan! Ihmeellistä sinänsä, että yleensä se on hidastanut pyynnöstä, mutta nyt jouduin pienentämään ympyrää niin, että sen oli pakko laskea käyntiin. Voi mahdollisesti vaikuttaa siitäkin, että Nosse juoksi lähellä liinassa niin tuli "minäkin tahdon"-Fannifiilis. Pyysin Fannin laukkaan kerran ja sehän innostui, aina hetkittäin veti pienen riehumispätkän kera pukin ja hyppimisen, jonka takia nimettiinkin se vauhtipötkyläksi, kun oli niin huvittavan näköistä katsottavaa se. Kokeiltiin Hennan ja Nossen juoksutusvyötä sivuohjineen myös ja sehän oli aluksi hirveä kapistus Fannin mielestä ja lähti vain peruuttamaan hirveällä vauhdilla. Talutin sitä hetken vierestä, jonka jälkeen siirryin ympyrälle ja se alkoi kulkemaan oikein päin, käyttäen takapäätään niinkuin kuuluukin. Koitin ravillakin sitä, mutta kun tuo liinassa meneminen ei meille ole vielä niin tuttujuttu, ei Fanni osannut kantaa itseään ympyrällä juksutusvyön avulla vaan kaahasi pää pilvissä ja sivuohjat kireällä. Käveltiin siis vain juoksutusvyön kanssa ja loppukäynneillä annoin sen kulkea vapaasti ilman sivuohjia. Noin puolen tunnin juoksutuksen jälkeen, oli neiti hieman hikinen kun olikin tosi hiostava ja kuuma päivä muutenkin. Harjasin sen vielä ja laitoin linimenttiä koipiin, jonka jälkeen pääsivät laitumelle mussuttamaan heiniä ja pesimme Hennan kanssa vesiastiat.

Eilen eli torstaina oli tarkoitus mennä siivoilemaan tallille, siis ihan sinne mihin hevoset menevät talveksi ja suunnattiinkin sinne yhdeksi päivällä. Pyyhittiin pölyt, desinfioitiin karsinat, pestiin ikkunat ja laatikot yms sekä siivottiin roskat. Meidän piti maalailla puomejakin, mutta se sattui jäämään kun keksittiin, että voitaisi maalata talli uuteen uskoon sisältä ja saatiinkin siihen lupa! Ei muutakuin pensselit heilumaan. Siistittiin hieman seiniä ja maalattiin ne valkoiseksi uudelleen, koska vanha valkoinen oli kulahtanut. Valkoinen maali kuitenkin loppui kesken kun oltiin saatu yksi seinä ja karsinanovet maalattua.
Tallinomistaja keitti meille kahvit ja käytiinkin hörppäämässä ne sitten nassuun, jonka jälkeen suunnattiin vaatekaupassa käymään kun mun piti mennä äidin kanssa ostamaan hautajaisiin joku paita mekon päälle. Molemmat meistä maalisissa, paskaisissa vaatteissa tepasteltiin kauppoihin, no mutta niinhän ne työmiehetkin (ja miehet) käy! Oltiin kuitenkin ihmisten mielestä jotenkin kummallinen näky, kun niin paljon oli meissä kytättävää, huoh. On se vaan niin eri asia, jos olet miespuolinen raksavaatteissa ja menet kauppaan niin eivät ihmiset siitä paljon hetkahda, mutta autappa armias kun olet nainen ja teet samoin! Varmasti kytätään kuin mielipuolta. Huoh.
Noh, sain paidan kuitenkin valittua, joten jätettiin äiti ja Janina kauppaan ja suunnattiin Hennalle etsimään lisää maalia, muttei löytynyt valkoista. Otettiin mukaan kuitenkin beessinvärinen (miten kirjoitetaan?) ja pari muuta ja suunnattiin takaisin tallille jatkamaan urakkaa. Maalattiin karsinat ulkopuolelta ja hiukan muutakin beessiksi ja tarkoitus olisi vielä saada tukipuut yms valkoiseksi, kunhan maalia saadaan.
Maalailun jälkeen menin vielä käymään laitumella ja Fanni olikin aika hikinen, eli Janina ratsastanut sen hyvin. Lähdin siitä sitten suunnistamaan kaupan kautta kotiin.
Meidän piti vielä ottaa tallista ennen-kuva, mutta sepä unohtui, joten saatte kuvan valmiista tallista, kunhan ollaan saatu se kunnolla valmiiksi :)

Älkää tylsistykö kuvattomasta postauksesta !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti