perjantai 6. syyskuuta 2013

Perjantain kunniaksi paljon hevostelua!

Ah, ihan luvallinen vapaapäivä, joka on sisältänyt hevostelua, hevostelua ja hevostelua!

Aamupäivällä yhdentoista aikaa suuntasin läheiselle ABC:lle odottamaan Nikiä, kun oltiin sovittu, että menen ratsastelemaan sen hevosta Odia tänään. Odin blogiin pääsen tästä. Niki ja poikaystävänsä nappasivat minut kyytiin siitä ja suunnistettiin tallille, jossa Odi majailee vielä hetken aikaa ennenkuin muuttaa Fannin ja Nossen kanssa samalle tallille.
Perille päästyämme herra odotteli kiltisti tarhassa ja Niki otti sen sieltä pois ja laittoi ratsastuskuntoon, jonka jälkeen hyppäsin selkään ja lähdettiin kävelemään läheisen tallin kentälle, koska Odin tallilla ei ole kenttää niin heillä on lupa lainata toiselta tallilta.
Kentälle päästyämme siellä oli joku toinenkin ratsukko, mutta ei annettu sen häiritä ja köpöttelin Odin kanssa hetken vielä pitkin ohjin kenttää pitkin, jonka jälkeen otin ohjat tuntumalle ja aloin ravailemaan. Odi kuunteli kivasti ja oli rauhallinen ratsastaa, välillä piti toki pyytää eteenpäin kun vauhti alkoi hiipumaan. Tein ravi-käyntisiirtymisiä aika paljon ja laukkailin pääty-ympyröitä. Ruuna alkoi vetreytymään kivasti ja liikkuikin hyvin omalla moottorilla eteenpäin välillä hakien itseään peräänantoon, mutta kun ei ole vielä niin vahva takapäästään niin tietenkään ei jaksa kantaa itseään niin, kyllä siitä vielä hieno tulee!! Koitin myös pari kertaa hypätä n. 50 cm korkuisen esteen, tosin mulla oli niin pitkät jalustimet siihen touhuun, että esteellä istunta olikin lähes vaakatasossa kuin kiikkulauta, mutta mitäpä pienistä kun hyppäsin vain neljästi. Mahtavan estehevosen tuosta kyllä varmasti saa, ei kieltänyt eikä kytännyt kertaakaan vaan meni heti yli nätisti.
Ratsastin varmaankin sen 45 minuuttia, jonka jälkeen suunnattiinkin takaisin tallille kävellen loppukäynnit siinä samassa. Odi sai linimenttiä koipiinsa ja heinää tarhaan mussutettavaksi. 



ei jenny, se ei ole formula!

" näin pienet esteet ei tunnu missään, voin laittaa silmätkin kiinni "

Odeilun jälkeen lähdettiin hakemaan Nikin äidin luota meille lisää valkoista maalia talliin, kun heillä oli ylimääräistä ja sen jälkeen hain oman autoni ja suuntasimme kaikki Fampulan ja Nossen laidunpaikalle, koska Fannilla oli kengitys sovittu. Hieman myöhästyin siitä, mutta onneksi olin pyytänyt Hennaa ottamaan Fannin valmiiksi odottamaan kengittäjää ettei hänen tarvinnut odottaa. Nyt on siis Fannilla uudet popot taas alla.
Kengityksen jälkeen lähdettiin maalailemaan taas tallia kokoonpanolla Henna, Niki, Nikin poikaystävä ja minä, niin kauan kuin maalia riitti; ei kauaa. Saatiin kuitenkin jonkun verran taas maalailtua. Vielä olisi kaksi seinää ja tukipuita vailla maalia, kunhan saataisi jostain joltain ylijäämäksi jääneitä maaleja. Nakattiin kaksi hevosenkenkääkin tallin käytävän yläparruun kivasti.
Maalailun jälkeen mentiin takaisin laitumelle ja käytiin juomassa kupposet kahvia sisällä ennen heppailua.
Henna päättikin sitten hypätä Nossella ja itse halusin mennä ilman satulaa Fannilla, joten suunnattiin sänkkärille. Tuuppailin Fannin kanssa ja se oliki ihan tosi kiva ratsastaa tänään! Kuunteli hyvin eikä koittanut kaahottaa kuin pari kertaa ja nekin ihan vain vähäistä pelleilyä. Ravailin ja kävelin pääosin, mutta laukkasin ihan hiukan myös. Menin paljon ympyrällä ja tein voltteja, Fanni kantoi itseään ihan kivasti ainakin välillä takaosallaan. Henna hyppi Nossella hieman kauempana ja Niki kuvaili. Mentiin noin puoli tuntia ja Fanni olikin aika hikinen kuuman päivän ja rankan reenin jälkeen kuten Nossekin, joten molemmat saivat suihkun ja linimentit. Laitumelle päästyään voi vaan arvata mitä tapahtui - no piehtarointia mutaisimmassa, pöllyäväisimmässä kohdassa! Olivat siis sen jälkeen mutapalleroita, mutta ei heitä haitannut laisinkaan, lähtivät sen sijaan laitumen toiseen päähän syömään.
Ratsastelun jälkeen suuntasin kotiin.



ryhti mitä parhain!


pesua odotellessa!

"jos mä vähän jalalla laittaisin koreasti niin ehkä tuo lopettais tuon suihkimisen..."

"...älä mun naamaan menee vettä"

"...tässä teille suihkuttelut!"

".. ja sitten vauhtia että jaksaa nousta ylös, mutta täytyyhän selusta aina varmistaa!"

"... ja lopuksi voinkin ravistella itseni puhtaaksi ihan omalla tyylilläni!"

... Jospa minä itsekkin pääsisin tästä kaunistautumaan pärstäni kanssa ja ehkäpä vielä ihmistenilmoille! Heipsankukkuu ja hyvät perjantait!

1 kommentti: