maanantai 23. helmikuuta 2015

Terveisiä sairastarhasta

Lähdin tänään äitin kanssa tallille katsomaan meidän sairaspotilasta. Vietiin ensin uusi rehusäkki rehupaikalle ja täytin meidän rehulaatikon sekä kävin siivoamassa Fannin karsinan silläaikaa kun äiti laittoi Fannin ilta- ja aamusapuskat valmiiksi. Äiti oli myös ostanut uudet ruokavadit Fannille, kun entinen oli hiukan rikki ja nyt minimoidaan kaikki riskit tuon kanssa. Jospa se nyt ei enää tämän rulianssin jälkeen hetkeen toheloisi mitään. 

Fannin eläintohtorilta saatu apteekki. Löytyy vanua, siteitä, haavalappuja, Oriprimiä (toine purkki myös), antibioottisprayta ja vielä muovipussista lisää äitin hakemaa vanua.

Fannille oli tehty Ässän ja Aadan viereen oma pieni sairastarha. Siellä se nökötteli ilman mitään ongelmia. Kävin hakemassa sen kentälle hetkeksi kävelemään. Kävelyttäminen on sallittua, mutta ravailu ja muu raskas liikunta on jätettävä sairasloman ajaksi pois. Se käveli hyvin, vaikkakin hiukan varoi jalkaa, muttei kuitenkaan niin etteikö sitä olisi kävelyttää voinut. 


Noin kymmenen minuutin kävelytyksen jälkeen mentiin talliin käytävälle ja harjasin Fannin kunnolla. Sille oli eilen jäänyt vielä häntään ja etujalkojen väliin lantaa, mutta ilmeisesti sitä ei oltu saatu märkänä kokonaan pois. Tammuska oli jo ihan normaali itsensä eikä mitenkään kipeän oloinen lainkaan. Otettiin jalasta paketti pois ja mentiin äitin kanssa letkuttamaan sitä pihalle. Letkuteltiin siinä muutkin jalat samassa kun olivat aika turvonneet. 

Kuva ennen letkutusta, on haava jo todella paljon paremman näköinen kuin edellisen postauksen kuvassa. Kuulemma huomattavasti paremman näköinen koko jalkakin eiliseen verrattuna. Ei ollut edes vuotanut verta enää aamun jälkeen laitettuun haavalappuunkaan.


Etujaloissakin on muutamat haavat, ilmeisesti potkinut takasilla paniikissa eilen ne auki. Niihinkin suihkuteltiin tököttejä.


...kuten myös takajalan haavaan. Tässä myös huomaa toisen jalan turvotuksen.

Letkutuksen jälkeen puhdistin kaikki haavat ja suihkutin päälle antibioottisuihkeen sekä paketoin jalan. Aikamoinen paketti on kyllä määrätty laitettavaksi. Ensin tuli lappu haavan päälle, sitten kerros vanua, ideaaliside, kerros vanua, taas ideaaliside sekä lopuksi vielä pinteli. Näytti hyvinkin tönköltä koko paketti, mutta parempi niin kuin että se pääsisi tulehtumaan yms. 

Hoitojen jälkeen oli taas hyvä hetki kaivaa kamera esiin ja räpsiä neidin ilveilyshow'sta kuvia.Tammuskainen pääsi hoidon jälkeen suoraan karsinaan mussuttamaan iltalääkepöperöitään. 8 kommenttia:

 1. Luin edellisen postauksen, aika karmea tapaturma, mutta hevosten kanssa sattuu ja tapahtuu. Kunnon paketin ovat käskeneet kääriä, omalla tammalla nimittäin villtyi joskus vuohinen kokonaan auki toiselta puolelta ja käskettiin laittaa vain ohut side päälle ettei jää hautumaan, vaan hengittää, mutta kuitenkin suojaa lialta. Muuten saman oriprim kuurin sai kuin tekin. Toki eläinlääkäreillä on omia tapojaan :)

  Pikaista paranemista Fannille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppas muuta! Onneksi ei murtunut tai mennyt jänteet jalasta ja selvittiin loppujen lopuksi aika pienellä vauriolla. Tosiaan aikamoinen paketti myös omasta mielestäni, mutta kuulemma turvotuksen takia pitää kunnon paketti laittaa ja sitä pitää sen aikaa, että turvotus laskee ja haavaan tulee kunnon rupi päälle. Voi harmi, onneksi sunkin tamma tuli kuntoon :) Fanni kiittää! On jo ihan normaali oma itsensä vaikka jalka onkin kipeä :)

   Poista
  2. Joo no meillä ei ollutkaan turvotusta ja haavakin oli siisti viilto, joten onhan se eriasia :) Tuostakin tapaturmasta on jo useampi vuosi aikaa ja kinttuun ei jäänyt mitään vaivaa :)

   Poista
  3. Aa, aivan :) no hyvä ettei ole mitään jäänyt ja näyttää tuo Fanninkin jalka toipuvan hyvin :)

   Poista
 2. Keep on writing, great job!

  Visit mʏ web sige gfgfgfghhyt

  VastaaPoista
 3. Kun fannilla on hankkari niin tarkoittaako se sitä että sillÄ ei saa hypätä enää ikinä?🐴

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on hankositeen haarauma revennyt. Hankosidevamma ei parane 100%, mutta meillä ei ole jalan kanssa ollut enää ongelmia sen parannuttua. Saahan sillä hypätä ja ollaankin ihan pikkuisia esteitä menty mielenvirkistykseksi, muttei kuitenkaan mitään isoja kannata lähteä hyppimään kun jalka voi mennä uudelleen. Se kestää kuitenkin normaalia käyttöä :)

   Poista