tiistai 19. elokuuta 2014

Erikoispostaus #3: Varustepostaus - Fannin varusteet

Vihdoin sain aikaiseksi tehtyä kyselyn pohjalta valituksi tulleen erikoispostauksen. Aiheena on siis varustepostaus, mutta vain Fannin varusteista. Kyllä mulla tovi meni kuvaillessa kaikkea sillä aikaa kun vuokraajatyttö oli Fannin kanssa lenkillä. Miten yhdellä hevosella voikaan olla ainakin pientä krääsää niin jumalattomasti !

Jotkut satulahuovat, loimet ja riimu jäi kuvailematta, sillä niitä on meidän varastossa, autossani ja vaikka missä. En ruvennut penkomaan paikkoja vaan kuvailin ne mitä tallilla oli eli melkein kaiken :) Valitettavasti jouduin ottamaan puhelimella kuvat, sillä vaikka mulla oli kamera mukana tallilla, ei siinä ollutkaan sitten akkua...Satulana meillä on Stubbenin estepainotteinen yleissatula, joka on palvellut oiken hyvin. Nyt tosin on vastinhihnat hieman heikossa hapessa. Mietinnässä olisi jossakin kohtaa vaihto koulusatulaan. Kuvassa näkyy myös yksi meidän huovista, lampaankarvaromaani sekä toisen puolen joustoilla varustettu satulavyö.


Maastossa käytettävä rintaremmimartingaali, jonka merkkiä en edes tiedä. Lieneekö merkitön? Joskus aikoinaan Börjesiltä ostettu. Hyvin palvellut ja edelleen hyväkuntoinen.


Meksikolaiset suitset, joissa kuolaimina kimblewickit. Nämä ovat käytössä lähes päivittäin ja ovat kestäneetkin oikein hyvin. Myös nämä Börjesiltä ostetut ja merkkiä en tiedä.


Vasemmalla Jackson -merkkiset ruskeat suitset, joissa erillinen pinkeillä "timanteilla" varusteltu otsapanta ja kuolaimina oliivikolmipalat. Näitä käytetään joskus sillon tällön koulutyöskentelyssä.
Oikealla joskus vuosi sitten kirpparilta ostetut ruskeat suitset. Nämä on kivat kun ovat normaaleita suitsia kapeammilla nahkaosilla. Olleet käytössä harvoin ratsastuksessa, mutta mätsäreissä näitä ollaan käytetty.


Yllä Lami-cell'in suojat, jotka ovat päivittäisessä käytössä. Näitä ei voi muuta kuin kehua! Maksoivat 40€ Börjesillä ja ovat kestäneet yli vuoden. Kulumajälkiä toki on, mutta muuten erittäin hyvät suojat!


Vieressä oikealla Fannin miniharjalaatikko. Juurikin sellainen jokaisen pienen ponitytön unelmaboxi hoitohepalleen. Sisältökin näyttää jokseenkin pinkiltä. Vaikea varmaan arvata mikä on Fannin lempiväri? Harjalaatikossa siis kaikki päivittäin harjaukseen ja hoitoon tarvittavat pelit ja rensselit sekä sitten sakset, arnika ja koirien trimmausveitsi, jolla olen saanut aika hyvinkin Fannin harjaa siistittyä.


Satulahuopia varmaankin kokonaisuudessaan se 10-12 kappaletta. Osa on jossakin varaston uumenissa tai autossa. Nämä kuitenkin löytyivät tallilta sekä yksi perus punainen mustalla kanttinauhalla näiden lisäksi, jossa on tällä hetkellä loimivyö kiinni satulatta ratsastamisen vuoksi. Varmaan eniten käytetyissä ovat keltainen, sen alla oleva punainen, ruudullinen ja ylin pinkki. Sekä satulassa (kts. ylin kuva) kiinni oleva ja loimivyöhuopa. 


Vasemmalla Hennalta Fannille muistaakseni joululahjaksi saatu ihanan kirkkaan pinkki fleeceloimi ja oikealla tuollainen ohut vaikkapa näppärä talli/kuljetusloimi. Kuljetuksessa ollaan tuota itse käytetty viileillä ilmoilla.


Vasemmalla fleecevuorellinen sadeloimi, ihan halpislaatua, mutta on kyllä kestänytkin hyvin. 
Oikealla ulkotoppaloimi suhteellisen räikeä talviaikana. Loimeen kuuluu myös irroitettava kaulakappale. Tämäkin ostettu Börjesiltä. 
Loimia en viitsinyt alkaa viikkailemaan ja ottamaan tuosta alas kun ovat pesun jälkeen kuivumassa vielä.Vasemmalla Horzen fleece- sekä heijastinratsastusloimet ja oikealla yksi ylimääräinen kaulakappale toppaloimeen. Vasemmalta seinäkorista - joka tosin ei ole kiinni missään tällä hetkellä, löytyy linimenttejä, helosania, ötökkäkarkoitetta, suihkupullo, jossa helosania, meidän vähän haalistunut korvahuppu (uuden voisi varmaankin ensi kesäksi ostaa) sekä Fannin päiväkirja.
Oikealla on kunnon sekamelskalaatikko! Sen sisälmyksistä löytyy jos jonkin moista - turparemmejä, heijastimia, shampoota, harjoja, pehmusteita ja kaiken maailman muuta mahdollista mitä saattaa pieni kauraturpa joskus ehkä tarvita ;)


Vasemmalla iät ja ajat kestäneet, vielä kuitenkin hyvin palvelevat Bucasin kuljetussuojat.
Oikealla on yhteinen laatikko eli sieltä löytyy Nossen ja Fannin tavaroita. Laatikon kätköistä löytyy heinäverkot, ratsastushanskoja, heijastimia, kannuksia, pintelipatjoja ja sen semmoista.
Sitten löytyy myös juoksutusliina sekä baucher -kuolaimet, jotka ovat tällä hetkellä Nossen suitsissa kiinni. Niitä ollaan käytetty jonkin verran koulutyöskentelyssä myös. Ovat Fannilla toimivammat kuin oliivikolmipalat, sillä näissä on hieman vipuvartta.Ja tietysti pari riimunnarua sekä muita niihin sopivia rensseleitä, jotka tosin ovat jääneet hyvinkin vähäiselle käytölle.


Sitten on tietysti Fannin käyttöriimu ja naru, jotka nököttävät aina laitumen portin vieressä. Hieman on aurinko haalistanut väriä kesän aikana, mutta syksyllä ostetaankin sitten uusi riimu taas. 

Kyllähän tuolta vielä löytyy pyyhkeitä, ruokakippoja ja lampaankarva- ja nahkariimu. En kuitenkaan alkanut niistä kuvia ottamaan, sillä en usko, että loppujen lopuksi ihmisiä välttämättä kiinnostaa millaisesta astiasta polleni syö ja minkälaisia pyyhkeitä sillä on. Osa tavaroista jäi kuvailematta, mutta ei ne kyllä niinkään käytössä olekkaan. Tässä oikeastaan nämä perus pelit ja rensselit.

Mitä piditte postauksesta? Olisiko ehdotuksia seuraavaan erikoispostaukseen? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti