NäppäimistölläOlen 21-vuotias tyttö Turun suunnalta, ja kirjoittelen tätä blogia, jossa kerron oikeastaan pääosin hevosestani Fannista, mutta mukaan saattaa mahtua joskus myös itseni mielialasta ja muusta sellaisesta. Harrastuksiini kuuluu vain ratsastus, eli heppatyttö henkeen ja vereen:)
Ratsastukseni aloitin sh-ruuna Putella 7-vuotiaana talutuksessa, siitähän se innostus sitten lähti ja opin Putella ihan ratsastuksen alkeet (Puten oikeaa nimeä en tiedä). Kun pikkusiskoni innoistui myös ratsastuksesta, vaihdettiin tallia, että hänkin pääsee ratsastamaan. Aloimme käymään tallilla, jossa olin pieni ja pippurinen shetlanninponitamma Cucca ja suomenhevosruuna Pate
Jonkin aikaa harrastettuani ratsastusta aloin ratsastamaan kaverini Petran kanssa nuorta lämminveritammaa Kissiä, joka on myös elämäni toinen merkittävimmistä hevosista Fannin lisäksi. Kissin kanssa opin itsenäiseksi ratsastajaksi, ja ratsastelin yksin pitkin maita ja mantuja, hevonen opetti minua ja minä sitä. Samalla tallilla oli myös pieni shetlanninponi-ori Remu, jota hoidimme Kissin lomassa. Luultavasti kirjoitan tästä hevosesta joskus vielä ihan oman postauksen.
lv-t Velvet Kiss

Välillä kävin tunnilla ES-Riding Clubilla, mutta en oikein koskaan ole tunneilla ratsastanut vaan itsenäisesti ja tallinomistajan opastuksessa. 
Jossakin kohtaa harrastamista, aloimme käymään Kissin ohella Petran kanssa hoitamassa ja liikuttamassa myös rautiasta torinhevosta, Wandaa. Kauan emme kuitenkaan kerenneet käymään, sillä oliskohan ollut niin, että hevonen muutti toiselle tallille. Ratsastimme ja hoidimme Kissiä kuitenkin, joten en jäänyt ilman hevosta.
Kun muutimme Paimion suunnalle, aloin hoitamaan ja ratsastamaan lv-ruuna Fairya, jonka kanssa kävin itsenäisesti maastoilemassa upeissa maastoissa. Mahtava hevonen oli tämäkin.
Muutimme taas kuitenkin lähemmäs Turkua, tänne, missä olemme nyt asuneet kaiketi viisi vuotta. Löysin tallin, jossa oli welshponi Kassu ja suokkitamma Misu. Ratsastin kuitenkin Kassua, mutta jostakin syystä (syytä en muista), lopetin Kassun ratsastamisen ja aloin etsiä uutta tallia. Löysin taas uuden tallin, jossa oli neljä hevosta, yksi sh-ori Vellu, ja lämminveriset MantaSomu ja Dragon (oikeaa nimeä en muista). Ratsastin pääosin Mantaa, mutta saatoin joskus myös liikuttaa muitakin. Siivosin aina karsinat yms. Kuitenkaan en kovin kauaa kerennyt talllilla käymään, kun meni sukset ristiin tallin omistajan kanssa aivan turhasta asiasta, jolle itsen en mitään voinut.
Jonkin aikaa olin ilman heppailua, kunnes ystäväni Noora pyysi minut mukaansa tallille, jossa hän itse kävi. Tallilla oli shetutamma Sara, Caleb ja "kouluttamaton" sh-ruuna Hessu. Minä päätin sitten kokeilla ratsastaa Hessulla, ja sen omistaja oli aivan ihmeissään, että kiipeänkö tuon hevosen selkään. Hyvinhän se meni, ja lopulta aloimme ratsastamaan Hessua kunnolla, eli se oli meidän remonttiratsu, jonka lomassa hoidimme ja liikutimme myös Saraa ja Calebia.

sh-r Marskin Hessu

 Ratsastin Hessua ja Calebia niin kauan, kunnes vanhempani suostuivat hevoseen, jolloin ostimme lv-tamma Fannin,  joka on yksi parhaimmista asioista mitä minulle on tapahtunut. Tätä hevosta en vaihda toiseen.

lv-t Hot Proof  "Fanni"


Kotkassa käydessäni olen käynyt kaverini hevosta lv-tamma Perleä ratsastamassa sekä tarvittaessa olen käynyt tekemässä ilta- tai/ja aamutalleja  Mielitie Oylla sekä Vuorenrinteen Tilalla.

lv-t Silver Perle

Varmasti jäi jotakin ratsastuskokemuksestani puuttumaan tästä tekstistä, mutta kysellä saa vapaasti ja ehkäpä muistan päivitellä tänne niitä unohduksia jos mieleen tupsahtaa :) Toivottavasti jaksoitte lukea ja ymmärsitte jotakin.