lauantai 7. marraskuuta 2015

DIY letitysrusetit

 Löysin eräästä blogista vinkin, kuinka tehdään itse letitysrusetteja. Meillä oli jäänyt ystävänpäivän mätsäreistä tuollaista vaaleanpunaista "rusettinauhaa" Fannin laatikkoon kun se sillä oli mätsäreissä laitettuna häntään, joten kun se käyttämättömänä siellä oli niin päätin toteuttaa tämän rusetti-idean siitä. Tässä postauksessa siis kerron kuinka toteutetaan nuo letitysrusetit itse.

Sivussa näette myös meikäläisen tämän hetkisen kännykän! Tuon kanssa ei paljon kuvailla ;)


Tarvikkeet:
 • nauhaa, josta haluat tehdä rusetit (itselläni vaaleanpunaista 4cm leveää, olisi saanut kyllä olla hieman kapeampaa)
 • nuppineuloja
 • ompelulankaa (mieluiten saman väristä kuin nauha)
 • silmäneula
 • kumilenkkejä
 • sytkäri/tulitikut
 • mittanauha/viivoitin 1. Mittaa ja leikkaa nauhasta n. 10cm pituinen pala 2.  Mikäli nauha on purkaantuvaa sorttia, polta nauhan päät purkautumisen estämiseksi.


3. Taita nauhan pala kolminkerroin ja laita nuppineula pitämään se kasassa.


4. Mittaa ompelulankaa n. 60cm mittainen pätkä, pujota neula lankaan ja laita se kaksinkerroin tehden päähän solmu.


5. Laita neula rusetin sisäpuolelta solmun piilottamiseksi ja pujota neula kolmen kerroksen läpi nauhaan kuvan osoittamalla tavalla.


6. Kiristä nauhasta niin, että rusetti rypistyy. Pidä lanka kokoajan tiukkana ja kieputa lankaa keskiosan ympärille aika reilusti, jotta se pysyy kasassa. Lopuksi voit tehdä yhden piston takapuolelle, jottei lanka lähde löystymään seuraavassa vaiheessa.


7.  Ota kumilenkki ja aseta se rusetin takapuolelle. Itse vedin pari kertaa vielä langan koko rusetin ympäri ja kumilenksun sisältä, jotta se pysyy helpommin paikallaan. Sen jälkeen ompele kumilenkki kiinni muutamilla pistoilla rusettiin.


8. Päättele lanka hyvin solmuilla, jottei se lähde purkautumaan ja leikkaa lopuksi ylimääräinen langanpätkä pois. 


9.  TSADAAA! Rusetti on nyt valmis! Itse tein myös tuollaisen isomman häntärusetin.


Mitäs tykkäsitte? Itse tein noita pikkurusetteja 10 kappaletta. Täytyy vain toivoa, että ne kestää ja vaihdella ehkä uusia kumppareita niihin :)

2 kommenttia:

 1. Ihana postaus :) Tuommoista vois itsekkin kokeilla, mutta kun ei kopukan kanssa tarvii ikinä edustavana olla (eikä pojalle nyt mitään rusetteja voi laittaa..), tuskin tämmöisille käyttöä tulisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No ei kyllä meidänkään missään tarvitse edustaa, mutta ihan omaksi iloksi näpertelin. Ties vaikka ehkä joskus tulisi käyttöä! Onhan tolla elukalla vielä pystytukkakin niin sitä kiinnittely puolta en ajatellu ollenkaan :DD Nooo, pojille vähän poikamaisemmat rusetit ;)

   Poista