keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Uutta ulkoasua & satulatta sänkkärillä!

Ihan ensiksi ihan älyttömän iso kiitos bannerintekijälle! Sain viimeinkin ulkoasun sellaiseen kuosiin, että se miellyttää omaakin silmää. Valitettavasti toki ulkoasun pohja oli hieman liian kapea, niin jouduin sitä leventämään, mutta eipä tuo haittaa kun ei oikeastaan siihen kiinnitä huomiota eikä näytä mitenkään typerältä.

Mitä mieltä te lukijat olette uudesta ulkoasusta? :)

Sitten heppailuun!
Niki tuli hakemaan mut tänään aamupäivällä siinä hieman jälkeen yhdentoista kotoota kyytiin ja ajeltiin tallille.
Siivoilin Nossen ja Fannin karsinat ja laitoin iltasapuskat valmiiksi ja Niki lakaisi käytävän, jonka jälkeen suunnistettiin Odin ja Hessun tallia siivoamaan. Tallinomistajamme oli siirtänyt Odin siksi aikaa Hessun karsinaan, jotta saa siivottua Odin karsinan. Ruuna on siis karsinalevossa jalkansa takia. 
Niki siivoili Odin karsinan ja minä täytin heinäsäkit, lakaisin käytävän ja täytin vesikipot. 

Tallien siivoilujen jälkeen autoin Nikiä Odin jalan hoitamisessa ja paketoimisessa uudelleen. Oli kyllä aikan karun näköinen koipi kun turvonnut aikalailla ja haavasta vuoti mätää ja kudosnestettä, mutta ei ruuna kuitenkaan ontunut. Pikkuinen reppana, toivottavasti paranisi pian!

Niki & Odi jalanhuuhtelu puuhissa.
Niki jäi jalan hoidon jälkeen harjailemaan Odia kun itse päätin, että ratsastan Fannin nopeasti ilman satulaa sänkkärillä vaikka äiti ja Janina olivat tänään illalla menossa. Eilinen oli neidillä vapaata, joten eipä tuo kaksi kertaa päivässä liikutus haittaa, varsinkin kun menisin itse kevyesti tänään, joten hain yltäpäältä mutakylvystä nautiskelleen tammuskan tarhasta harjattavaksi. Sitä pölyn ja karvan määrää, huhhu!

Iskin tammalle varustukseksi kimblewickeillä varustetut meksikolaiset, suojat koipiin sekä huovan loimivyöllä päälle ja omaan päähäni tietysti kypärän, jonka jälkeen hyppäsin selkään kivetyksen päältä ja suuntasimme sänkkärille Niki mukana kun oli saanut Odin hoidettua.

Kävelin alkukäyntejä, jonka jälkeen aloin ottaa ohjia kunnolla käpäliin ja saamaan rouvalle takakoivet alle. Tehtiin muutamia pysähdyksiä ja peruutuksia sekä taas niitä voltteja ja ympyröitä ja opeteltiin sisäpohkeen merkitystä.
Nostin pysähdyksestä ravin ja ravailin taas paljon ympyröitä kumpaankin suuntaan. Välillä saatiin takakoipiakin alle tosi kivasti, mutta aina hetkeksi aikaa. Onnistuin myös menettämään tasapainoni liian tiukassa käännösessä ja aloin satulahuovan kera valua toiselle puolelle. Koitin vielä räpiköidä takaisin kyytiin, mutta tajusin lopulta etten sinne kyllä pääse muuta kuin maan kautta. Joten tiputtauduin ja Niki heitti meikäläisen takaisin selkään sitten :D



Huomasin itse, kun menen ilman satulaa niin huomaan heti kun istun hieman enemmän toisella istuinluulla eli vinossa ja paino toisella puolella. Niki huomasi myös aina kun istuin vinossa. Satulassa en huomaa sitä itse muutakuin silloin kun satula lähtee valumaan toiselle puolelle ja kun hevonen on vino. Lienee johtuu istunnastani kun Fanni menee välillä niiin kivasti kun itse keskityn kunnolla istuntaani, mutta kun hieman hytkyn tai istun vinossa, se juoksee kamelina. ÄÄÄÄ, reeniä h*ro reeniä.

Kuitenki, ravailujen jälkeen kävelinkin loppukäyntejä ja niiden jälkeen mentiin takaisin tallille. 
Otin Fannilta vain varusteet pois ja harjasin sen, jonka jälkeen se pääsi takaisin tarhaan odottelemaan Janinan liikutusta. 

Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti