keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Sänkkärituuppailua, maastoilua sekä tarhausmuutoksia!

Ajattelin postailla vasta sitten, kun saan kuvia napsittua, koska nämä kuvattomat postaukset on kovin tylsähköjä myös omasta mielestäni. Mietin kuitenkin sitä, että itse menen vasta perjantaina, lauantaina tai sunnuntaina tallille kun äiti ja Janina käyvät nyt ainakin tänään sekä huomenna eikä viikonlopun päivistä olla sovittu vielä mitään, joten postailu olisi mennyt vasta niin pitkälle. Älkää siis pahastuko jälleen kuvattomasta postauksesta.

AINIIN, TYKKÄÄN -NAPPULA LISÄTTY, EI MUUTA KUIN KLIKKAILEMAAN!

Ja sitten kavio-otuksiin...

Maanantaina Henna meni suoraan töistä tallille, kun pääsi minua tunnin aikasemmin ja oli kerennyt tekemään tallin valmiiksi ja täyttämään heinäpussit. Hevosetkin nököttivät varustettuna pihalla. Itse siis vain kipusin selkään tallille päästessäni. 

Päätettiin lähteä tekemään maastolenkki. Fanni oli ihan kiva ratsastaa kun lähdettiin, mutta ensimmäisillä ravipätkillä se koitti taas pinkoa hurjaa vauhtia, mutta toimi kuitenkin ihan mukavasti. Laukassa se ei sitten taas kuunnellut ohjaa eikä apuja olleenkaan ja jouduin välillä pidättelemään sitä tosi rumasti, joten nousin selästä ja laitoin ohjan alempaan väliin kuolaimessa (kimblewick), jolloin saatiin hieman enemmän tehoa siihen, jonka jälkeen se alkoikin toimia paljon paremmin. 
Tämän kuolainsäädön jälkeen otettiin vielä pätkä laukkaa ja ravia, jonka jälkeen käveltiin loppumatka, sillä loppumaasto tallille on jalkakäytävää eli asvaltoitua. Kotiin päin kävellessä Fanni olisi taas halunnut kurvata banaanina paikalle, mutta rauhoittui lopuksi ja pysähdeltiinkin odottelemaan välillä Nossea ja Hennaa kun oltiin otettu etumatkaa neidin riekkumisen vuoksi. Ihan viimeisen kilometrin Fanni kulki tosi nätisti ja oli hirmu pehmeä ratsastaa kädelle ja päästiinkin turvallisesti tallille.

Otin neidiltä varusteet pois sekä harjasin sen. Se sai myös kylmäyksen linimentillä jalkoihinsa ja pari porkkanaa nassukkaan, jonka jälkeen pääsi tarhailemaan Nossen ja Odin kanssa.

Aivan, en kertonutkaan tästä muuttuneesta tarhauksesta. Alunperin, oli tarkoitus, että Hessu ja Odi tarhaavat samassa tarhassa ja Fanni ja Nosse samassa, jossa ne ovat aina olleetkin. Niinkuin aiemmassa postauksessa kerroin, että Odin ja Hessun tarhaus meni hyvin, se oli mennyt aivan toisenlaiseksi illalla/seuraavana aamuna kuin silloin kun olimme paikalla. Hessu oli ilmeisesti ajanut Odin nurkkaan ja Odi paniikissa hypännyt hevosten väliaidan, joka on lankkua, yli Fannin ja Nossen puolelle samalla saaden takasiinsa pienet veriset haavat sekä kylkeensä karvattoman kohdan. Kukaan ei ollut tilannetta nähnyt, mutta lankkuaita oli mennyt hieman rikki. 
Nyt Odi siis on samassa tarhassa Fannin ja Nossen kanssa ja tulevat toimeen ihan hyvin. Tosin Fanni ja Nosse ovat niin paita ja peppu, että ajavat Odin pois luotaan ja Nosse puolustaa Fannia. Ei kuitenkaan mitään sellaista, että jollekkin sattuisi jotain, sillä kaksikko vain luimii tai viuhtoo ilmaa takasellaan. Jos järjestelmä nyt toimii, niin tarhaa ilmeisesti laajennetaan, ettei ole niin pieni kolmelle hevoselle, mutta katsotaan mihin nyt päädytään.

Tiistaina eli eilen suuntasin koulusta suoraan Hennalle ja hörpittiin siinä kahvit, joiden jälkeen lähdettiin paahtamaan tallille päin. Matkassahan kesti tovi, sillä edessämme 80km/h rajoituksella körrötteli mr. jyväjemmari, jolla ei ollut minkäänlaista aikomusta väistää takana tulevaa jonoa vaan tyytyväisesti jatkoi 50-40km/h nopeuttaan siinä keskellä ajokaistaa.
Päästiin kuitenkin perille jyväjemmarista huolimatta ja huomattiin, että joku oli siivonnutkin jo karsinat, joten heitettiin vain ruuat, vedet ja lisää kuiviketta niihin. Itse lakaisin tallin käytävän silläaikaa kun Henna kävi täyttämässä heinäsäkit. 

Tallihommien jälkeen noudettiin pollet tarhasta varustettiin ne ja otin Fannin satulasta lampaankarvaromaanin pois. Hypättiin pollejen selkään ja poistuttiin tallipihasta.

Mentiin viereiselle sänkkärille vaikka oli päivällä sadellut. Onneksemme pelto ei ollutkaan yhtään mutalössöä, vaan siinä pystyi oikein hyvin menemään. Henna jäi Nossen kanssa toiseen päähän peltoa ja me mentiin Fampulan kanssa toiseen. Kävelin hetken pitkin ohjin neidin kanssa, jonka jälkeen otin ohjat käteen ja aloin kokoamaan sitä. Se menikin ihan älyttömän kivasti takapää alla näin jo alkuunkin, vaikka olisin olettanut jotain aivan muuta taas. Tein sen kanssa voltteja ja pysähdyksiä paljon. Välillä se olisi halunnut taas tulkita sisäpohkeen kaasuksi, mutta alkoi pikkuhiljaa ymmärtämään senkin ideaa, vaikkei tosin täysin, mutta paremmin kuin edellisillä kerroilla. 
Jonkunajan kävelyn jälkeen pyysin Fannin raviin ja se olisi taas lähtenyt kaahaamaan hullunlailla, mutta enpäs päästänyt menemään niin ravi pysyi kivana myös. Ravailin pääty-ympyröitä ja voltteja sekä tein muutamia pysähdyksiä. Neiti kantoi itseään välillä todella kivasti takajalkojensa kanssa ja pyöreänä, mutta ei kuitenkaan kokoajan. 
Laukkaa en nostanut tälläkertaa kertaakaan, jotta saadaan ravi toimivaksi eikä heti suinpäin hyökätä laukkamaan korvat hörössä. Kävelin siis ravailujen jälkeen loppukäynnit.

Tultiin takaisin tallille ja hoidettiin hepat loppuun, jonka jälkeen pääsivät tarhaan vielä. Fanni olikin aika hikinen kun oli kerrankin joutunut töitä tekemään. Täytyy vain alkaa enemmän treenailemaan ennemmin kuin juoksee maastossa päivät pitkät, koska eihän tuosta sillä menolla ikinä toimivaa pollea saa ;) 

Tänään eli keskiviikkona ja huomenna eli torstaina Janina liikuttaa Fannin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti