perjantai 4. lokakuuta 2013

Muutto laitumelta takaisin tallille!

Tänään koitti päivä, jolloin Fanni ja Nosse pääsivät muuttamaan takaisin tallille laitumelta. 
Hennan kanssa nähtiin tallilla, kun minä tulin kotoota ja Henna töistä ja tarvittiin kaksi autoa. Hyppäsin tallilla Hennan kyytiin ja jätettiin mun auto sinne ja suunnattiin laitumelle. Pakattiin ensin hieman lopputavaroita autoon, ja kuunneltiin, että mikä ihme kauhea tömistely kuuluu laitumelta. Noh, tämä kaksikko veti siellä jotain omaa rallia edes takaisin ja rellestivät kuin pienet orivarsat, hölmöt. Haettiin ne laitumelta ja tyhjennettiin samalla vesiastiat. Fanni oli narun päässäkin vielä ihan varsameiningeissä, mutta suostui lopulta rauhoittumaan ja syömään rehut kiltisti samaan aikaan kun harjasin sitä. Varustettiin pollet ja heitettiin loputkin tavarat autoon. Laitumen omistaja, joka on hepoista miehensä kanssa pitänyt myös huolta, tuli moikkaamaan vielä ja annettiin heille pieni lahja hyvästä hevosten hoidosta ja kiitokseksi laidunpaikasta - skumppapullo ja vähän suolaista naposteltavaa. Kiitokset saatiin hymyssä suin ja juoruiltiinkin siinä vielä hetki. Kaikenlisäksi saadaan ensi kesänäkin viedä hevoset samaan paikkaan laiduntamaan, mikäli laidun pidetään pystyssä, ihan mahtavaa! Lähdettiin sitten köpöttelemään tallille päin, tehden samalla maastolenkki siinä samassa muutaman laukka- ja ravipätkän kera. Fanni oli hieman riehakkaalla tuulella, kun ei tahtonut käyttäytyä nätisti välillä. Lienee aavistivat mihin ollaan menossa? 
Päästiin kuitenkin perille ilman ongelmia ja riisuttiin heposilta varusteet. Linimenttiä koipiin, jonka jälkeen pääsivät tarhaan. Ajateltiin, josko olisivat juossennelleet sielläkin, mutta turhaan. Ensin maisteltiin hiukan heinää ja sitten mentiin moikkaamaan Hessu-ponia aidan viereen. Fannihan alkoi kivan naismaisen kiljumisen (kuten me akat yleensäkin) kun moikkailtiin siinä tätä kimoa kaveria. Eipä ne mitään ihmeempiä siinä touhuillut, joten kannettiin varusteet paikoilleen, napattiin mun auto ja lähdettiin hakemaan Hennan auto tavaroineen laitumelta, jonka jälkeen palattiin takaisin tallille purkamaan nuo loputkin roinat paikoillensa. Täytettiin hepoille vedet ulos ja karsinoihin, täytettiin heinäpussit sekä laitettiin karsinat ruokineen valmiiksi iltaa varten. Kuvailin myös tallia siinä samassa ja pari videotakin sain heppojen tarhailusta ja Fannin kiljumisesta.
Kun kaikki oli valmista, Henna lähti kotiin ja itse lähdin äitiltä hakemaan pari peittoa sekä ilmapatjan kotkalaisia kavereitani varten ja hörppäsin Janinan kanssa kahvit siinä samassa, jonka jälkeen suuntasin kotiin. Nyt jatkan siivoilua ja paikkojen valmiiksi laittamista, kun kaverit ovat jo ajelemassa tänneppäin, jotta olisi valmista ja siistiä kun pääsevät perille. 
Huomenna haetaankin Nikin Odys tuonne tallille, lisää siitä sunnuntaina! :)Fannin nimikyltti ;)


Osa varusteista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti