keskiviikko 21. elokuuta 2013

Reeniä koni reeniä & eläintohtorin saneluja!

Eilen ei mennyt auto katsastuksesta läpi, kun käsijarru ei kuulemma pidä kunnolla ja tänään nukuin pommiin ja olin myöhässä koulusta. Onneksi ilta sujui paremmin.
Suunnattiin siis tallille Hennan kanssa kun pääsin koulusta ja siellä hepat olivatkin portilla odottelemassa. Ei muuta kuin laitumelta pois ja harjat kouraan samalla kun hepat saivat syödä rehut.
Mentiin laitumelle ratsastamaan, Fannilla varustuksena remppasuitset bauchereilla sekä satula ja suojat. 
Fanni meni kivasti alkukäynneillä, rauhallisesti ja suhteellisen pitkillä ohjilla. Ensimmäisillä raviaskeleilla alkoi kaahottamaan taas tuttuun tapaansa, ja tuntui juoksevan vain alta pois. Tein sen kanssa paljon pysähdyksiä, peruutuksia sekä ravi-käynti-ravi siirtymisiä. Fanni alkoi pikkuhiljaa rentoutumaan ja kuuntelemaan paremmin kun aluksi olisi vain taas juossut juoksemistaan kuulematta mitään. Nostin vain kerran laukan ja se sujui kyllä yllättävän rauhallisesti.
Kokeilin Fannin kanssa kannuksia, joiden tarkoitusta neiti ei oikein tahtonut aluksi ymmärtää. Loppuvaiheessa kuitenkin hoksasi idean jotenkin, mutta totesin, ettei kannukset ole välttämättä meidän juttu, ainakaan ihan hirveinä energiapommipäivinä. 
Treenauksen alla on nyt siirtymiset hitaampaan askellajiin, sekä varsinkin ravin pitäminen rauhallisena, mutta kuitenkin eteenpäin pyrkivänä.
Fanni oli loppupeleissä ihan mukava ratsastaa tänään. Noin tunnin ratsastuksen jälkeen, se saikin vielä letkutuksen kun oli aika hikinen, linimentit ja puhdistin vielä silmäpatin.




Sitten asiasta toiseen; Fannin silmäkulma. Siinä on ollut jo jonkin aikaa tuollainen ihmeellinen harmaa patti, mikä ei tosin ole vaivannut ollenkaan. Nyt se on kuitenkin alkanut kasvamaan suuremmaksi ja onkin noin senttimetrin pituinen siis "korkeudeltaan". Lisäksi F on hangannut sitä johonkin ilmeisesti, kun on auennutkin. Äiti oli siitä soittanut eläinlääkärille, joka oli todennut, että sinne on voinut mennä tikku tai muu vierasesine, jolloin se kasvattaa "liikaihoa" työntääkseen sen pois tai se on hyvälaatuinen kasvain. Nyt siis ollaan ahkerasti (kylläkin jo aiemminkin) puhdistettu pattia Betadine liuoksella ja saadaan torstaina eli huomenna eläinlääkäriltä puhdistussuihke, joka sisältää antibioottia. Jos ei sillä ala lähtemään, niin vaihdetaan johonkin "lääkerasvaan" minkä pitäisi sitten auttaa. Katsellaan ja seuraillaan tilannetta.

tuossa oikeanpuoleissessa silmässä näkyy tuo patti.

Ja taas asiasta kolmanteen; kisat. Ilmoittauduttiin siis koulukilpailuihin ja mätsäriin, jotka ovat 1.9 samassa paikassa. Tuleepi siis pitkähkö päivä. Fanni ja minä sekä Janina ja Nosse raviohjelmaan, hieman kylläkin jänskättää tuon Fampulan kanssa nämä ensimmäiset ihan ratsastuskisat ja miten se käyttäytyy siellä selästäkäsin. Henna esittää mätsärissä Nossen ja minä Fannin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti