perjantai 16. elokuuta 2013

Hevoseton torstai & mahtava perjantai!

Eilen aamulla menin kouluun kahdeksaksi ja pääsin puoli kolmen maissa. Oli ihan mukavan rento päivä, yksi luento, pari oppituntia sekä tutoreiden pitämä "leikkihetki", missä emme tosin leikkineet.
Koulun jälkeen kävin kotona hörppäämässä kupposen kahvia ja käymässä nettipankissa, jonka jälkeen suuntasin Kodin1:seen ostamaan tänään julkaistun 21 tapaa pilata avioliitto -leffan. Pakkohan mun oli tulla kotiin se katsomaan vielä ja leffan aikana alkoi niin hirmuisesti väsyttämään, että päätin leffan loputtua lähteä pyöräilemään ihan vain tylsyyttäni ja väsymystäni pois. 



Onnistuin pyöräilemään noin 8 kilometrin lenkin pyöränäni vaarin vanha vanha pyörä, josta oli vielä kumitkin hieman tyhjät. Käväsin siinä samalla reissulla moikkaamassa Hennaa, jonka jälkeen pyöräilin kotiin. 
Pyörä varastoon ja lähdin käymään toisen paikkakunnan paikallisessa parin kaverin kanssa yhdellä. 
Teki terää tuo pyöräilyreissu sekä yksi huurteinen siihen perään, ai että! 
Kävin vielä äitillä hakemassa Fannin kaikki suitset mulle kotiin putsattavaksi, kun pyysin heitä ottamaan Jansun kanssa ne tallilta kun kävivät Fannin liikuttamassa tänään. 
Kävin kaupassa vielä ostamassa ruokaa ja suuntasin kotiin suitsien ja rintaremmimartingaalin putsaukseen!

Tsätä se operaatio sitten lähti !

putsasin myös rintaremmimartingaalin messinkiosat/mitä ovatkaan...

Tänään menin vaihteeksi kouluun kahdeksan maissa ja pääsin kahdelta. Suuntasin suoraan tallille, tarkoituksena kokeilla uusia baucher-kuolaimia Fannin kanssa ihan selästä käsin. Fanni huomasikin heti  minut kun nousin autosta, ja kipitteli portille vastaan. Annoin polleille rehut ja Fanni sai syödä samalla kun harjasin ja varustin sitä.
Menin laitumelle ratsastamaan ja Fanni oli alkuun oikeastaan ihan mukava ratsastaa, kunnes nostin ravin niin se perus kaahottaminen alkoi. Pidätteitä, pidätteitä ja vielä lisää pidätteitä! Huh, kyllähän se sitten alkoi hieman menemään nätimmin kun tein sen kanssa kahdeksikkoa ravissa kumpaankin suuntaan.
Tein myös aljon siirtymisiä; käynnistä raville, muutama askel ravia ja takaisin käyntiin sekä pysähdyksiä ja peruutuksia. F toimi ihan kivasti näillä, mutta olisi voinut paremminkin, joten reeniä reeniä!
Nostin laukan vielä kerran, joka meni tosi kivasti, ei kaahannut vaan meni omalla moottorilla eteenpäin ja kuitenkin hallitusti. Annoin vielä Fannin kävellä hetken pitkillä ohjilla, kun hyppäsin alas selästä ja päätin lähteä maastoon vielä. Toiveajattelua, mietin ensin, koska Fannihan ei lähde maastoon yksin! Pihassa se peruutti peruutti ja peruutti vaikka annoin pohjetta, kosketin raipalla taakse sekä käytin ääniapuja. Ei toivoakaan, joten annoin sen peruuttaa kunnes se pysähtyy itse, mikä tapahtuikin melkein heti. Annoin uudelleen pohejtta ja sitten päästiinkin lähtemään. Ajattelin mielessäni, että seuraava pysähdys on pian, josta se ei kirveelläkään mene eteenpäin (oho, olipa rumasti sanottu), mutta neiti vaan porskutti menemään ja minä kiikuin selässä ihan hämmästyneenä. Annoin sen kävellä suhteellisen pitkin ohjin ja juttelin sille sekä taputtelin kaulalle välillä. Jäykkä/kankea se oli ratsastaa, jännitti ilmeisesti niin paljon ja kulkikin oikein varovasti ja hitaasti eteenpäin. Yksi suora saatiin kuitenkin laukattuakkin pois päin laitumelta mennessä ja Fannihan innostui hommasta ihan täysin. Takaisinkin päin laukattiin yksi suora, sekä ravailtiin kerran, koska neiti olisi juossut vaikka ilman jalkoja kotiin jos sen olisi päästänyt menemään. Kaikki sujui ongelmitta ja saan olla niin niin ylpeä Fannista! Luottamussuhteemme on siis ilmeisesti kasvanut hyvinkin paljon.
F sai vielä linimenttiä, helosania hankaumiin sekä kaviorasvat, jonka jälkeen vein sen laitumelle takaisin Nossen seuraksi ja kannoin niille kasat heinää vielä. Pesin vesiastiat ja täytin ne uudelleen, jonka jälkeen suuntasin kotiin. Mitäpä lie vielä näin perjantain kunniaksi keksisi (:
Pahoittelen vielä huonolaatuisia kuvia sekä niiden vähäisyyttä, mulla kun ei ollut kännykässä musitikorttia paikallaan niin en saanut sillä otettua kuvia eikä ollut kuvaajaa mukana.

Hyvää viikonloppua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti