keskiviikko 7. elokuuta 2013

Estereeniä & maastomopoilua!

Kääk, hirveä kisajännitys päällänsä ja siitä päästäänkin eiliseen talleiluun!
Heräsin aikaisin aamulla ja lähdin aamupalan ja parin kupposen kahvia jälkeen ajelemaan tallille kellon näyttäessä jotain kymmenen suuntaan. Henna haki töistä päästessään Janinan kotoa ja hekin ilmaantuivat tallille. 
Annettiin alkuun hepoille rehut ja harjailtiin ne siinä samalla. Huomasin Fannilla takajalassa kivan noin 10cm pitkän haavan, mistä lie tullutkaan, mutta eipä tuo menoa haitannut. Varusteet selkään ja menoksi.
Lähdettiin jonkin matkan päähän pellolle ratsastamaan ja treenailemaan esteitä kun tallinomistajamme (siis sen tallin missä hepat ovat talvisin) oli saanut lainata peltoa ja vienyt esteitä sitten sinne. Minä ratsastin Fannia, Janina Nossea ja Henna lähti autolla tulemaan. Matka sujuikin loistavasti muuten ja sai ravaillakkin Fampulalla löysin ohjin, mutta yksi episodi saatiin tietenkin aikaiseksi; hevonen tarrautuu kuolaimestaan kiinni jalustimeen! Voi kyllä! Kuinka se voikaan tapahtua, no niimpä. Eli hiekkatiellä tuli vastaan auto, joten väistettiin autoa pikkutien tms alkuun, kunnes Fanni alkoi rapsuttamaan päätänsä mun jalkaan ja tättärää! Yht'äkkiä se olikin kiinni kuolainkoukusta jalustimessa ja sai aivan järkyttävän paniikin, pyöri, riuhtoi ja vaikka mitä. Koitin irrottaa jalustinta, mutta turhaan ja meinasin tippua selästä. Hyppäsin vauhdissa alas ja Fanni vain jatkoi rellestämistään meikäläinen narunjatkona yrittäen jotenkin auttaa ja sanellen pari hassua ärräpäätä siihen väliin. Se sai lopulta itse itsensä irti ja tilanne rauhoittui; kaikki oli taas hyvin, paitsi, että autoilija sekä moottoripyöräilijä olivat pysähtyneet meidän kohdalle ja tuijottivat kuin kylähulluja.... KIVA! Annettiin tietä ja lähdettiin jatkamaan reissua.
Päästiin pellolle ja Henna hyppäsi Nossen selkään ja Janina Fannin. Itse kuvailin Hennan hyppäämistä. Janina meni sillä aikaa Fannin kanssa käyntiä ja hiukan ravia.
Hennan hyppelyn jälkeen nousin itse Nossen selkään ja hyppäsin. Se oli tosi kiva hypätä ja suurinosa hypyistä onnistui, lukuunottamatta pudotuksia tai niitä mihin en itse kerennyt mukaan. 

Taiteilin jonkinsortin pohjapiirroksen miten hypättiin.
Ratsastin lopuksi vielä Fannilla hiukan koulukiemuroita huonolla menestyksellä, koska se olisi vaan paahtanut kaasu pohjassa eteenpäin, ei siis jaksanut keskittyä laisinkaan. Janina laukkaili Nossen kanssa hieman vielä ja Henna paahtoi myös koulua, tosin hieman paremmin kuin me. Tutustuttiin myös Fannin kanssa näihin esteisiin, ei siis hyppäämällä vaan kattelemalla, koska neidin mielestä ne oli niin pelottavia, että olisivat vaikka voineet niellä tuollaisen pienen hevosen!
Kaiken tämän ratsastelun jälkeen, lähdettiin taas köpöttelemään kotiin päin samalla kokoonpanolla kuin tultiinkin. Laukkailtiin Janinan kanssa vielä yksi suora ja ravailtiin muutama pätkä. Muuten kaikki sujui onnistuneesti.
Perillä hevoset saivat vielä suihkuin ja linimenttiä koipiinsa, jonka jälkeen pääsivät syömään heinät laitumelle.


<3 riiviö

Nosse!


Janina & Fanni

kyllä on muuten epäsopusuhtanen koni! 

Nosse

hiiop!

Janina ja F hurjastelee.

Ainiin, banneri on väliaikainen, koittakaa kestää sitä :) Yritän saada jonkun tekemään meille uuden mahd. pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti