maanantai 5. elokuuta 2013

Kavioeläimiä ja supersiivousta!

Totta tosiaan, eilen en kerennyt postailemaan, sillä mulla oli paljon muuta menoa sekä seuraa. 

Tänään heräsin aikasin aamulla, hörppäsin pari kupposta kahvia ja lähdin käymään Turussa. Kotiin takaisin tullessani mietin, pitäisiköhän siivoilla hiukan, koska koko pieni kotikoloni näyttää aivan kaatopaikalta tiskit tiskaamatta ja tavarat ympäriinsä levällään, TAAS. Noh, siinä sitten join vielä kahvikupin ja äkkäsin kun olin herännyt tähän päivään kunnolla, että voisin vaihtaa järjestyksen... Niimpä sitten tein ja tästähän tuli ihan kiva, vaikka totta tosiaan mulla meni tähän aikaa abouttiinsa kolme tuntia, huh ! Yksi pöytä on vielä tuolla alhaalla häkkikellarissa, jonka tahdon tuohon olkkarinpöydäksi, mutta minähän sinne häkkikellariin yksin mene, joten odottelen mukaani kaverin tai äidin niin saan paikat kivaksi. Nyt täytyy vaan sitten ottaa itseään niskasta kiinni, jotta pysyisikin tälläisenä. 




Noh, lisää mukisematta palataan taas kaviokavereihin! 
Lauantaina mentiinkin Hennan kanssa tallille vasta illalla puoli seitsemän aikaan, tarkoituksena lähteä jonkun matkan päähän rannalle lähelle Louhisaaren kartanoa uittamaan heppoja tänä kesänä ensimmäisen kerran. Laitettiin pollet kuntoon ja lähdettiin matkaan. Fanni oli hieman laiskanoloinen, mikä ihmetytti, mutta kun neiti äkkäsi, että nyt ravataan niin silloin myös ravattiin, minun mielestäni lujaa ja Fannin mielestä liian hitaasti... ken tietää mikä olisi sitten sopiva vauhti ;) Mentiin Askaisten "keskustan", jos sitä nyt sellaiseksi voi kutsua, läpi ja saatiinkin huimasti katseita paikallisilta ja ohikulkevilta ihmisiltä. Fanni käyttäytyi oikein nätisti, eikä hötkyillyt kävelytiellä laisinkaan. Kerrankin sain siis olla ylpeä! Hiekkatielle kun käännyttiin, ei voinut vastustaa niitä laukkapätkiä sillä tiellä, vaan annettiin mennä ja hepatkin innoistuivat hirmuisesti. Päästiin sitten päänmäärämme (< onko toi sana ollenkaan?) joskus kahdeksan maissa, mutta harmiksemme ranta oli täynnä väkeä vielä tuohonkin aikaan, vaikkei edes mikään auringonottokeli tai kuuma ollutkaan. Ajateltiin huilata hetki ja odotella josko ihmiset sieltä lipuisivat pois päin. Löydettiinkin siinä huilaillessa vadelmapuska ja alettiin Hennan kanssa popsimaan marjoja... tai no, popsittiin niitä niin kauan kunnes takaapäin yllätti marjapensaiden tuhoaja kaksikko; Fanni ja Nosse, jotka popsivat koko puskan vadelmineen päivineen suihinsa. Meillähän tuli kiire sitten kerätä sieltä niitä vadelmia, ennenkuin päätyvät parempiin suihin! 
Lähdettiin noin kahdenkymmenen minuutin istuskelun jälkeen takaisin tallille päin ja voi kyllä, harmitti ihan suunnattomasti, koska ihan turhaan sinne asti ratsastettiin eikä edes päästy uimaan. Höh, joku toinen kerta sitten. Matka takaisin päin menikin kivasti, otettiin muutamat ravi- ja laukkapätkät ja käveltiin loppumatka. Hevosetkin olivat ihan uuvuksissa, etenkin Fannia ihmettelin, niinkuin me ratsastajatkin. Jalat huusi hoosiannaa kun päästiin tallille ja hyppäsin alas selästä. Hepat sai vielä iltaruuat, kunnolla linimenttiä ja pääsivät viettämään yötä tarhaan kello puoli kymmenen illalla ja me suunnattiin takaisin sivistyksen pariin.

Yhteinen naposteluhetki, neiti F vaan riipi mun vadelmat tiuhaan tahtiin omaan suuhunsa!

Yllätysvieraat vadelmapuskassa


Sunnuntaina äiti, Janina ja Janinan kaveri kävivät liikuttamassa Fannin, ilmeisesti mennyt ihan hyvin kun en mitään ihmeempiä sieltä kuullut.

Eilen lähdin aamupäivällä moikkailemaan Odia, sen omistajan Nikin kanssa. Niki nappasi minut Turusta kyytiin ja suunnattiin Odin tallille. Harjailin pojan tarhassa ja laitettiin se kuntoon. Lähdettiin tallilta toisen isomman tallin kentälle, jonne Niki talutti Odin minä kävellessä ja puuskuttaessa mukana matkassa jalan. 
Kentällä oli joku pienempi heppatyttö poninsa kanssa, mutta päästiin kenttäilemään kuitenkin toiseen päähän. Hyppäsin selkään ja annoin pojan kävellä ensin. Tein voltteja ja suunnanvaihtoja. Hetken kävelyn jälkeen nostin ravin ja jatkoin samaa ravissa. Laukkasinkin lopuksi kumpaankin suuntaan pariin otteeseen, jonka jälkeen lähdettiin takaisin Odin tallille ja kävelin sen kanssa siinä matkalla loppukäynnit ja Niki tuli perässä jalan. Herra pääsi takaisin tarhaan, saaden linimenttiä koipiin sekä päiväheinät. Lähdimme itse sitten takaisin Turkuun, josta nappasin oman auton ja suunnistin kotona käymään. Loppupäivän sitten kiirehdinkin sinne sun tänne, kuten ylempänä jo mainitsinkin.


ryhtini...



Pakkohan se on sanoa, että on tuommoset ratsuhevoset oikein kivoja ratsastaa. Niillä tuppaa olemaan vaan hieman erituntuiset askellajit kuin tuollaisilla lämpösillä. Molemmat merkit oikein kivoja (tosin riippuu aina hevosesta) ja voisinhan mä jonkun ratsuhevosen ottaa, tai ottaisinkin jos raha kasvaisi puussa. Ehkä sitten joskus kun töihin pääsee, rahat riittää tai Fannista aika jättää. Nyt on tilanne näin ja ollaan tyytyväisiä siihen mitä on; Fanniin :)!

Tänään en itse mene tallille, äiti ja Janina menee jos kerkeävät, jos eivät niin Fanni saa tänään vapaapäivän.

Ainiin! Meillä onkin estekisat Nossen kanssa viikonloppuna. Henna menee 60cm luokan ja itse menen 70cm. Siitä lisää ensi viikonloppuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti