tiistai 13. elokuuta 2013

Kisakuulumisia & suunnitelmia !

Huh, ensimmäinen koulupäivä takana kesäloman jälkeen! Tietystikkään en sinne olisi millään jaksanut mennä, vaan olisin mieluusti vain lomaillut vielä, mutta näkihän siellä kaikki kaverit ketä ei ollut kesän aikana ollenkaan nähnyt. Sinänsä ihan mukavaa joskus olla koulussa. Noh, tästä se taas lähtee ja syyslomaa odotellessa(;

Tosiaan, mulla on ollut tosi kiireellinen viikonloppu, josta kerron pian lisää, niin en ole koneelle kerennyt postailemaan laisinkaan. Hyvä jos nukkua on tarpeeksi ehtinyt.

Perjantaina lähdin siinä kolmen paikkeilla Hennaa hakemaan ja hörppäsin niillä kaffetkin, jonka jälkeen mentiin äiti treffaamaan läheiselle Valintatalolle ja suunnattiin siitä hakemaan koppia. Kun oltiin traikku saatu, niin äiti suuntasi yhdistelmän kanssa kotiin ja me Hennan kanssa ratsastamaan hevoset laitumelta tallille viikonlopuksi. Ai miksi? Noh, tuolta laitumelta on niin kamala lähteä trailerin kanssa, koska hiekkatieltä pitäisi kääntyä suoraan mutkaan ja ylämäkeen, joten tallilta oli siis kätevämpää lähteä. Heppojen ja tavaroiden siirron jälkeen Fanni pääsi tarhailemaan ja Nosse valmiiksi kun äiti ja Janina tulivat tallille, josta sitten suunnattiin Nosse mukana maneesille treenailemaan vielä viimeisen kerran ennen kisoja.
Tehtiin esterata ja hypättiin sitä molemmat muutamaan otteeseen. Itsehän myös taisin tipahtaa persuksilleni hiekkaan kun esteen jälkeen Nosse tahtoikin kääntyä toiseen suuntaan kuin minä ja en ollut millään muotoa valmis alastuloon, mutta eipä tuo mitään ja jatkettiin taas. Janina vielä lopuksi ratsasteli Nossea ja hyppäsikin noin 40cm esteen muutamaan otteeseen ja käveli loppukäynnit. Lähdettiin takaisin tallille ja laitettiin kaikki valmiiksi lauantaita varten ettei aamulla tarvitse alkaa pakkailemaan kiireessä enää.
Me mentiin sitten vielä yöksi Hennan kanssa meidän porukoille.

Tälläinen esterata kyhättiin. Toivottavasti ymmärrätte mun taideteoksesta jotain !

Nossen superhieno batman-huopa(;

Lauantaina herättiin hieman ennen seitsemää ja laitettiin itsemme valmiiksi, jonka jälkeen lähdettiin traileri perässä ajamaan tallille hakemaan Nossea kyytiin.
Lastattiin tavarat autoon, Nosse valmiiksi ja Janina talutti sen koppiin, jonka jälkeen lähdettiin navigaattorin ja kärryn kera paahtamaan kohti pomppukisoja.
Päästiin paikanpäälle aika aikaisin, mutta otettiin Nosse ulos kopista kun oli kovin kuuma päivä ja haettiin sille vettä vesipisteeltä. Käytiin Hennan kanssa katsomassa esteitä ja voi kauhia kun alkoi meitä jänskättämään. Siellä oli maitotonkkaa, lehmää, tikrua, jätskiä ja vaikka mitä tolppaa mukana.
Henna laittoikin sitten ensimmäisen luokan alussa Nossen valmiiksi, koska seuraavassa luokassa Henna oli kolmas lähtijä eikä ensimmäisessä ollut paljon osallistujia. Pääsivät aika nopeasti verkkaamaan ja Nosse meni kivasti.
Henna siis lähti luokassaan 60cm kolmantena, jossa oli osallistujia yhteensä kymmenen ja teki puhtaan radan. Nosse tosin kyttäili hieman esteitä, muttei kieltänyt eikä tiputtanut laisinkaan. Hennan lähdön jälkeen Janina meni käsihevosalueelle kävelyttämään Nossea, kunnes tuli luokan tulokset. Henna siis sijoittui seitsemän parhaan joukkoon ja sai ruusukkeen! Hienoa!
Mentiin siitä sitten trailerille taas hörppäämään juotavaa koko porukka ja laitoin itseni samalla valmiiksi. Oli siinä hetki aikaa odotella ennenkuin pääsin verkkaan, mutta aika nopeasti se eteni kuitenkin. Nosse oli kiva verkassa ja hyppäsin pari kertaa okserin sen kanssa, väsyttämättä sitä kuitenkaan loppuun. Mentiin kentän viereen sitten odottelemaan meidän lähtöä, olimme siis luokassamme 11. lähtijä ja päästiinkin sitten aika pian radalle. Nosse kyttäili yhtä estettä hieman mikä ei ollut 60cm luokassa, mutta meni yli kuitenkin. Laukka rikkoutui hyvin paljon raville, mutta en antanut sen häiritä liikaa ja keskityin esteisiin. Ensi kisoissa kannukset olisivat aika poikaa! Mekin saatiin puhdas rata, mutta aika oli vähän liian paljon. Meidän sijoitus kisoissa jäi 11. sijaan, mutta ollaan silti tyytyväisiä puhtaaseen rataan ja näin. Ensikerralla koitetaan uudelleen taas ja paremmin!
Janina otti Nossen ja kävelytti sitä taas. Henna lähti kotiin poikaystävänsä kyydissä sattuneista harmillisista syistä ja jäimme kolmestaan. Lupasin kuvata tallinomistajamme radan vielä 80cm luokassa. Janina ja äiti menivät trailerille kun jäin kuvaamaan, jonka jälkeen itsekkin suuntasin sinne. Poika kyytiin ja kotia kohti.
Siivottiin traikku, Nosse tarhaan, harjasin Fannin ja lähdettiin viemään traileri pois.
Kävin vielä äitillä hakemassa autoni ja lähdin käymään kotona suihkussa ja hain Hennan, jonka jälkeen suunnattiin kaverin synttärikahveille ja sieltä takaisin meidän porukoille yöksi ja saunomaan.

Meidän tiimi! 





Sunnuntaina  lähdettiin minä, Henna ja Janina tallille kahdeksaksi aamulla, kun oltiin luvattu mennä auttamaan/avustajaksi Hessulle ja Nosselle käyttöhevoskilpailuihin Forssaan.
Nossen toisen ylläpitäjän äiti sekä Hessun omistaja vetivät kopin ja me muut lisänä Nossen toinen ylläpitäjä Katja suunnattiin mun autolla edeltä Forssan ABC:lle aamukahville, johon muut suuntasivat sitten kopin kanssa ja lähdettiin siitä perätysten kilpailupaikalle. 
Eipä siellä osallistujia ollut paljon ja jotenkin ahdasmielinen tunnelma, ehkä vain meidän mielestä, mutta kuitenkin. Ihmeellinen oli kyllä ratakin, oli siksakkiin asetettuja puomeja, johon ei saanut kavio kolahtaa, T:n muotoinen alue johon piti ratsastaa alasakarasta, kääntää, peruuttaa ja tulla pois ilman, että kavio osuu merkittyyn viivaan tai menee sen ulkopuolelle, pujottelua, seisomista 10 ja 15s ja mitä kaikkea muuta. Rata oli liian ahdas/pieni, ainakin minun mielestäni, tosin ikinä en ole tuollaisissa ollut, ottaen huomioon sen, että rata oli suunniteltu vuonohevosille, mutta niidenkin hännät takertui milloin mihinkin kiinni, eivät pystyneet suorittamaan virheettömästi T-kirjain juttua ja näin poispäin. Henna oli avustajana Nossella ja itse olin Hessulla. Avustajan käytöstä sai virhepisteitä ja maksimiaika oli radan suorittamiseen 15 minuuttia. Kyllähän nuo hepoiset pelkäsivät vähän sitä sun tätä, mutta ainakin minun mielestäni se meni ihan ok:sti ottaeen huomioon, että olivat ensimmäiset tuollaiset kisat kummallakin.
Aika mateli älyttömän hitaasti ja tylsistyttiin aivan täysin välillä. Onneksi sen neljän tunnin jumittamisen ja suorituksien jälkeen päästiin lähtemään takaisin. Vietiin Katja kotiin ja tiputettiin Janina äitille, jossa syötiin samalla, jonka jälkeen suunnattiin Hennan kanssa molemmat kotiin.

Aamuajelua Forssaan!

Kuten huomaa, näin hyvin me viihdyttiin siellä!

Maanantaina eli eilen, meidän piti mennä heppoja uittamaan noin 15 kilometrin päähän, jonka vuoksi ei viety Fannia ja Nossea takaisin laitumelle sunnutaina, mutta vettä tuli kuin esterin peestä niin uittaminen jäi pois. Käytiin kuitenkin iskän ja Hennan kanssa siirtämässä hepat takaisin laitumelle ratsastaen.

Tänään eli tiistaina, Janina, äiti ja iskä menevät käymään tallilla liikuttamassa Fampulan.

F & N

Fannimuuli ;)

Suunnitteilla on myös Fannin kanssa matkaratsastuskilpailut, mätsäri sekä koulukilpailuihin kokeilemaan raviohjelmaa, sekä Nossella ehkä samat lisänä vielä estekilpailut.
Tosin matkaratsastuskilpailuista en ole vielä ihan varma ja aloitankin lukemalla tallinomistajamme antaman vihkon ja kansion sisällön ennen päätöstä osallistumisesta.

Iltalukemista minulle!

Ainiin, sain vihdoin ulkoasun kuosiin ! Kiitos bannerintekijälle!

Mitä mieltä olette uudesta ulkoasusta(:?

2 kommenttia:

  1. ihana toi huopa :D Banneri on siitä hyvä et tietää ainaki sun intohimon heti!

    PoppyPounds

    VastaaPoista