torstai 2. helmikuuta 2012

Velvet Kiss, Marskin Hessu & Hot Proof - elämäni hevoset

Ajattelin nyt kirjoittaa aikani kuluksi tälläisen postauksen hevosista, jotka ovat merkinneet minulle eniten hevosharrastukseni aikana.

Velvet Kiss, tutummin tunnettiin nimellä Kissi, Kissy yms, oli tummanpunaruunikko lämminverinen tamma, jolla oli upea päämerkki, joka muistutti salamaa. Kissi oli syntynyt 21.06.2001. 
Hoidin Kissiä ratsastusaikojeni alkupuolella, se oli nuori ja jokseenkin kokematon ratsu. Ratsastaessa hyppi pystyyn joskus ja peruutteli ojiin yms. Ratsastelin tammalla pitkin maita ja mantuja, hyppäsin 75cm esteitä, ja tarkoituksena oli myös osallistua estekisoihin, mutta viruspahanen esti osallistumisen. Kissi opetti minua "uskaliaammaksi" ratsastajaksi, kun taas minä opetin sille ratsastuksen saloja. Tarhasta hakiessa Kissi luimi ja näytti hampaita, mutta jotenkin sen sain aina sieltä pyydystettyä. Asuimme 1km päässä tallista, jossa tamma asusteli, joten vietin lähes kaikki päivät tallilla. 
Jouduimme kuitenkin muuttamaan Varsinais-Suomeen päin, kun äitini tapasi miehen, joten Kissin hoitaminen jäi siihen. Kuulin myöhemmin, että se oli myyty jollekkin 13-vuotiaalle tytölle, jossa Kissi oli joutunut osaamittomiin käsiin. Tästä en kuitenkaan viitsi enempää kirjoittaa täällä netissä. Pian tamma oli kuitenkin taas myynnissä, joten yksi tuttuni osti sen itselleen, jonka kautta Kissy pääsi kasvattajalleen ja osaaviin käsiin, jolloin tammasta tuli täysin erilainen kuin se oli ollut ja kasvattaja kilpaili sillä esteillä, lännenratsastuksessa ja koulussa. 
Kissi pääsi vihreimmille laitumille uusiutuneen jalkavian vuoksi 08.04.2010.
Words can't express what you mean to me, I'll be missing you!







Marskin Hessu, on suomenhevosruuna, jota aloin ratsastamaan yhdessä kaverini Nooran kanssa. Hessu oli "kouluttamaton" höppänä, jonka kanssa saatiin puuhailla oman mielen mukaan, eli se oli vähän kuin oma. Hessu oli arka korvistaan, jolloin suitset joutui purkamaan osittain, että ne sai päähän. Nykyään saa laitettua jo normaalisti. Tämä ruuna oli oikea mammankulta, ja tarvitsi luottamuksen ja kokeneen ratsastajan ja käsittelijän. Hessua hodin noin vuoden verran, kunnes lopetin sen vuoksi kun Fanni tuli meille, mutta kaverini Noora hoitaa yhä ruunaa.

Noora & Hessu, Match Show paattisilla 2011




Hot Proof, eli tutummin Fanni, F, Fantsu yms on oma amerikan ranskalainen lämminveritammani, josta blogikin kertoo. Tietenkin hevonen merkitsee minulle eniten kun on oma, ja Fanni on luonteeltaan hieman samantapainen kuin Kissi. Fanni tuli minulle Forssan Raviradalla olevalta tallilta hevosena, jolla oli vain köpötelty ravissa ja käynnissä ilman satulaa. Tästä pisteestä olen Fannin itse vienyt tähän pisteeseen, jossa se nyt on ja kokoajan opimme lisää. Fanni on ensimmäinen oma hevoseni, ja pysyy myös omistuksessani loppuelämänsä, eikä lähde kiertoon. 

Muutosta havaittavissa?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti