tiistai 7. helmikuuta 2012

I was tryin' to be someone

Tuntuupa oudolta kun en ole pariin päivään kirjoittanut tänne, no ensinnäkin syynä se, että en ole kerennyt ja toisena, että unohdin kamerani johdon kaverilleni, joten en saanut kuvia koneelle.

Lauantaina mentiin tallille Janinan ja äitin kanssa, kun satula nyt sattuu olemaan ahdas ja pelkään, että neidille tulee selkä pipiksi, niin joudutaan tästä eteenpäin menemään ilman satulaa niin kauan kunnes uusi on hommattu, kehittyypä ainakin munkin tasapaino! 
Ratsastettiin sitten F pellolla ilman satulaa fleecen kanssa. Janina meni ensin vain käyntiä talutuksessa, niin kauan kunnes minun kuntoni loppui pellolla rämpiessä,  joten Janina tuli alas selästä ja heitti minut selkään. Taivuttelin neitiä, ja saatiinhan se takapää tallista mukaan aika hyvin. Ravailin ja vähän leikittiin kiraffia ensin, mutta takapää löytyi alta välillä. Yllättävän mukava päivä oli neidillä, toimi pehmeillä ohjasotteilla ja istunnalla taas hiljenneltiin vauhtia. 
 Onnistuin ravatessani "pitkää sivua", hukkaamaan oman tasapainoni, jolloin tipahdin Fannin kyljelle ja leikin intiaaniratsastajaa. Jotenkin ihmeen kaupalla sain itseni vängättyä takaisin selkään, vaikka ensin ajattelin, että se on menoa nyt ja lumi pöllyää kohta. Harmi vain kun ei saatu kuvalle eikä videolle tuota. Janina käveli vielä Fannin kanssa loppukäyntejä maastakäsin ja lopuksi vaihdettiin Fannille toinen fleece, jonka päälle toppis ja pistettiin takaisin tarhaan.

jotain räpeltämistä, laatu huono auringon takia :/


Maanantaina mentiin Janinan kanssa isäpuolemme kyydissä tallille, oli yllättävän kiva ilma, vain noin -6 astetta pakkasta, vihdoinkin leudompaa! Janina kävi hakemassa portilla odottelevan Fannin tarhasta. Neiti oli kuulemma mennyt ryminällä sunnuntai-aamuna ulos, kun oli saanut harjapakin säpäleiksi ja tallitoppis oli saanut komian rei'än josta pursui täytteet ulos.
Janina harjasi Fannin ja napsi siitä muutaman kuvan, jokseenkin huonolaatuisia taas kun en ikinä kerkeä hyvään aikaan kuvaamaan ennenkuin tulee pimeää. 
Heitettiin loimet takaisin selkään ja Janina meni pellolle tekemään maastakäsinharjoituksia, kun minä siivosin sillä aikaa karsinat ja tein iltatallin valmiiksi. 
Kokeilin itsekkin miten neiti toimii maastakäsin, niin ymmärsi pysähtyä käynnissä kuin seinään kun ihminen pysähtyy, mutta ravissa pysähtyi "kiertämällä puolikaaren" taluttajan eteen. Peruuttaminen oli kaikista hankalinta, kuten se on myös selästä käsin hieman vaikeaa. Kävelin tavallaan Fannin ryntäisin ja työnsin samalla sitä taaksepäin, mutta sain työntää kauhealla voimalla. Kun neiti tajusi peruuttaa pari askelta, kehuin tosi paljon ja annoin porkkanan palan. 
Päätettiin Janinan kanssa, että tehdään aina kerran viikossa jotain maastakäsittelyjuttuja, jotka ovat hyväksi meille molemmille. Katsotaan kuinka pitkälle päästään luottamuksen kanssa.
Fanni meni takaisin tarhaan vielä kun kello oli vasta sen kuusi.


Fanni antaa kaviota :)

Taas sain kaikenlaista paskaa niskaani, taino, miten sen nyt ottaakaan. Kerettiin me hetki olemaan taas kaverini kanssa väleissä kunnes ne taas eilen ,syistä jota en täällä mainitse, katkesivat taas. Itse olin eilen Raisiossa kaverini luona, ja tarkoituksena oli mennä kotiin, mutta arvatkaapa sainko enää kyytiä siinä kolmen-puoli neljän aikaan yöllä, no en. Joten menin aamulla bussilla kotiin, aivan järkyttävän väsyneenä. Kerrankin oli mukava ja huumorintajuinen bussikuski, kun ne tuppaavat yleensä täällä päin olemaan naama norsun v***lla, ainakin omasta mielestäni. 
Vihdoin kun pääsin kotiin niin söin isäpuoleni tekemää kaalilaatikkoa, ai että rakastan sitä, hörppäsin pari kuppia kahvia ja kävin nukkumaan. Nukuinhan siinä sitten jonkun kolmisen tuntia, ja sitten rupesin kirjoittamaan tätä blogitekstiä ja laittamaan kuvia koneelle. Tässäkin hommassa on kestänyt taas niin kauan, taidan olla hidas tänään kun suihkuunkin piti mennä ajat sitten mutta tässä koneellahan mä vielä jumitan. Kirjoittelen taas kun ehdin, hyvää tiistaita itse kullekkin! :)






4 kommenttia:

  1. heippa, luin sun blogia ja kiinnostuin! Itselläkin on lämminverinen. Kohta 11vuotias (iso säkäk. 174) ruuna jonka kanssa täytyisi päästä eteenpäin :) On kiva kun jollain muullakin on samanlaisia projekteja. Milloin ostit hevosen ja mitä se osasi silloin? Onko teillä ollut ongelmaa suun kanssa, eli pureeko kuolaimiin vai onko herkkä suusta? :) Meillä on tosi kova suusta, ajattelin ostaa kuolaimettomat.. :) Rupean lukijaksi :)

    http://irareetta.blogspot.com/ oma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos(: ! Katoin sunkin blogin, tosi nätti hevonen sulla ja iso! Liityin lukijaksi, koska olen heikkona lv-blogeihin :)
      No meillä on käytössä olympiat, koska nivelillä saa kiskoa suusta, eli on kovasuinen. Tarkoituksena olisi vaihtaa oliivikolmipaloihin ja olenkin yrittänyt ratsastaa Fannia suusta herkemmäksi istunnalla ja "kevyillä" ohjasotteilla. Esteillä (ja maastossa) joudun varmasti käyttämään vahvempaa kuolainta aina, koska kuumenee todella paljon.
      Tsemppiä teille! :)
      Kokeile ihmeessä kuolaimetonta, itsellänikin olisi tarkoitus joku kerta ratsastaa vain riimun ja narujen kanssa, saa nähdä onnistuuko :)

      Poista
  2. Noniin, samoin myös teille :) Saatiin vähän vinkkejä että kannattais eka kokeilla kimblewickiä, jota me siis koitetaan ennen kuolaimettomiin siirtymistä. On kuulemma jämäkkä ja hyvä ns. kurinpalautuiskuolain, mutta saa nähdä :) Meillä kyllä aivan sama, että kuumenee esteillä ja maastossa järkkynä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Juu itekkin meinasin olympian vaihtaa kimblewickkiin, mutta saa nyt nähdä. Maastossa kyllä menee ihan ravilla ja käynnillä ihan mukavasti, mutta laukkojen jälkeen on kyllä työtä saada pysymään rauhallisessa käynnissä. :D

      Poista