perjantai 27. tammikuuta 2012

Liian usein paljon kaunista sanomatta jää.


Surkea olo, taisin juuri menettää parhaimman kaverini. Miksi pitää riidellä niin turhista asioista, ja sitten kaikki paisuu kaksi kertaa suuremmaksi ja riita vaan kasvaa. Kai se tästä vielä hyväksi muuttuu?

Noh, empä jaksa teille sen enempää "angstata", joten siirrytään taas karvaisempiin asioihin, eli Fanniin. Menin eilen isin kyydissä tallille siskoni ja isäni kanssa, yllättäen iskä oli taas käynyt ostamassa "vähän" porkkanaa ja kun Fanni näki jälleen porkkanapussit se tuli vauhdilla tarhan portille Selssi-ponin kanssa. Iskä antoi hepoille muutamat porkkanat ja Janina haki F:n pois tarhasta ja laittoi tallin katokseen kiinni. Harjattiin Fanni ja Janina laittoi sille suojat. Kauhea turvalla tökkiminen ja kaviolla pyytäminen jatkui taas jälleen, kun Fanni tiesi, että jollain meistä on sitä porkkanaa. Annettiin kyllä sitten pari sille ja Janina pisti neidille suojat. Meillähän siis käytetään etujaloissa jännesuojia ja putseja, koska neiti potkii takasilla etuset auki. Takasissa on hivarit, kun Fanni hivuttaa jokseenkin paljon, ainakin suojia katsomalla huomaa. 
Olin juuri hakemassa suitsia ja satulaa tallihuoneesta kun outo sellainen pakettirekka ajoi tallinpihaan, moikkasi mulle ja huusi "tuleeko kaksi?", minä tyhmänä vaan tuijotin ja kysyin, että kaksi mitä. Mies olikin se porkkanamies, joka tuo niitä isoja porkkanasäkkejä. Kävin sitten hakemassa sieltä kaksi säkkiä, maksoin ja vein tallihuoneeseen. 
Fanni oli varustettu ja mentiin laitumelle ratsastamaan, siskoni päätti mennä yksin (yleensä menee talutuksessa tai liinassa), mutta kun Fannineiti päätti tehdä ihmeellisen loikan, Janina halusi taluttajan. Minähän siinä lumihangessa sitten aikani rämmin, kunnes isi sanoi voivansa taluttaa. Eipä Janina kyllä kauaa ratsastanut, joten minä hyppäsin itse selkään ja aloin taivuttelemaan F:ää ympyröillä. Ei oikein osannut neiti taas keskittyä mihinkään ja vauhtia olisi pitänyt olla vissiin 100km/h Fannin mielestä, tosin itse en ollut samaa mieltä. Teki ihme loikkia, hyppi pystyyn jne. Vauhdikas päivä oli. Eipä tuosta ratsastuksesta oikein muuta ole sanottavaa.
Loimitin Fannin fleecevuorellisella sadeloimella ja kaulakappaleella ja laitoin takaisin tarhaan kun olin kaviot putsannut. Lähtee muuten hyvin jäät kaviosta kun on lenkiltä tullut, lieneekö siitä, että hevonen on niin lämmin?
Mutta juu, eilen en kerennyt kirjoittamaan, kun onnistuin saamaan kahdesta koneesta netin katkeamaan ja kaikki kuvatkin on nyt niillä koneilla, joten yritin penkoa tämän olohuoneen läppärin kansioista joitakin vanhoja kuvia.

Janina ja Fanni

Talvi 2010

Talvi -10

Mamman kulta !Ei kommentteja:

Lähetä kommentti