sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Lunta, vettä & loskaa

Räntää, vettä & lunta - eihän täällä muuta ole tullutkaan. Kurjat ilmat, joko on ihan lumetonta ja märkää, välillä lunta ja välillä loskaa. Inhottavaa. 

Hevostelusta ei oikein ole kummempaa kirjoitettavaa, sillä ollaan vaan pyöritty kentällä irtojuoksutuksen tai satulatta ratsastamisen merkeissä. Normaalia puuhailua siis. Yllämainittujen superkurjien ilmojen vuoksi ei olla myöskään saatu mitään kuvailtua, jonka vuoksi siis postailukin on jäänyt vähemmälle.

Tänään vihdoinkin saatiin jonkilaisia kuvia räpsittyä, kun oli ihan kiva ilma edellispäiviin nähden. Lunta oli yön aikana taas ilmestynyt aika reippaasti, niin ei ollut enää ihan vetistä ja loskaa niinkuin eilen.

Äiti lähti tänään kanssani tallille näin sunnuntai-illan ratoksi, Nappasin kotoa kamerankin mukaan pitkästä aikaa! Tosin mitään ratsastuskuvia ei saatu, kun kamerasta oli asetukset päin peetä eikä huomattu, joten kaikista kuvista tuli heilahtaneita ja sumeita. 

Siivottiin Fannin karsina ja laitettiin ilta- ja aamupöperöt valmiiksi, jonka jälkeen hain Fannin tarhasta. 

Aivan, tarhasta tulikin mieleen. Neiti tamma oli eilen päättänyt taiteilla ilmeisesti itsensä tarhan lankoihin kiinni ja paniikissa sitten repinyt portin langat rikki, joten eilen se vietti sisällä puoli päivää kun lankoja ei saatu korjattua. Tänään talliltamme kuitenkin lähti yksi hevonen, joten Fanni pääsi sen vanhaan tarhaan nyt. Mennäänpäs taas sitten asiaan, tosiaan laitoin Fannin ratsastuskuntoon ja menin kentälle. En tällä kertaa laukannut lainkaan, tein vain ravissa ja käynnissä paljon pääty- ja keskiympyröitä. Fanni oli tosi kiva ratsastaa (ollut jo monta päivää) ja takapääkin saatiin alle kivasti.

Ratsastuksen jälkeen harjasin neidin ja tehtiin sen kanssa vähän kumarrusharjoituksia. Niin vikkeliä oltiin, ettei äiti kerennyt kuvaa ottamaan juuri sillä hetkellä. Kaiken maailman temppujen jälkeen pääsi tamma karsinaan mutustamaan iltapalaa ja yöpuulle.
Sitten pientä informaatiota menneistä ja tulevista tapahtumista:

Fanni on jo tovi sitten siirretty toiseen siirtotalliin jossa on ovet suoraan pihalle, sillä tuohon   käytävälliseen ulkotalliin neiti hipsutti niin reippahasti, että turvallisempaa se on tuohon toiseen viedä. Viereisessä karsinassa ei ole ollut asukkia, joten se on tähän asti ollut siinä nyt yksin. Tänään tallillemme tuli vierailemaan kuukaudeksi tutun lv-tamma, joka nyt jos tulevat toimeen, majailee Fannin vieressä.

Tamma on myös päättänyt keksiä uuden tempun ihan itse. Se on nääs oppinut riisumaan toppaloimensa, jossa ei ole häntälenkkiä ja jalkalenkit rikki, pois päältään tarhassa. Kaiken huippu siinä on tietysti se, että elukka saa sen pois avaamatta yhtäkään solkea. Loimeen siis ilmeisesti tarvitsee ommella jalkalenkit uudelleen kiinni.

Etsitään nyt uutta satulaa ja haussa on mieluiten koulupenkki kun tuolla elukalle ei pahemmin hypätä voi hankosidevamman vuoksi. Oma estepainotteinen yleissatulamme on nyt myynnissä/vaihdossa muutamassa paikassa ja odotellaan vain ostajaa/vaihtajaa. Tällä hetkellä mennään siis täysin ilman satulaa ennen sopivan löytymistä.

Tässä kuussa (14.2) olisi myös ajokelien salliessa tarkoitus mennä mätsäriin Fannin ja Ässän kanssa!

Meidän maailman ensteks söpöin tallikisu (yksi niistä)

Koitan löytää jostain postailuintoa kun välillä tuntuu etten saa oikein mitään kirjoitetuksi ja siirrän taas postailua myöhempään. Ihan mahtavaa kuitenkin, että lukijamäärä on kasvanut muutamalla! 
Sen kunniaksi voisitte heitellä postausideoita joista haluaisitte, että kirjoitan! :)


4 kommenttia:

 1. Vitsi lumi näyttää möksölt :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no jep :'D istuu tos just sen näkösenä et "heitä se kamera nyt muualle ja avaa ovi" :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ei huono idea, laitetaan harkintaan :) aiheita siihen? :)

   Poista