perjantai 8. marraskuuta 2013

Torstai- & perjantaitohinat!

Pimeää, märkää, mutaista ja huonoa ilmaa - vihaan syksyä. 

Tosissaan, Fannikaan ei ole paljoa liikuskellut tällä viikolla. 
Viimeeksi maanantaina, johon pätevänä syynä on ollut tiistainen aivan järkyttävä myräkkä, jolloin hepsukat olivat sisällä koko päivän ja Fannia harjatessani pihalla, se pelkäsi kuollakseen puista putoilevia käpyjä - niin paljon, että jouduin viemään sen sisälle harjattavaksi, jottei se ole hetken päästä jossakin far far away. 
Toisena syynä on kengän irtoaminen, jolloin Fannia ei paranisi liikuttaa kun sillä kuluu ja halkeaa kaviot tosi helposti kovalla pohjalla sekä myös hyvin pimeät illat. Kuulostaapa tekosyiltä, noh väliäkös sillä ;D

Keskiviikkona tosin olin tallilla Hennan kanssa ja harjailin tammuskan. Käytiin Nossen kanssa maastossa tandemina tuolloin ja vietiin kaikki hepsukat sisälle.

Torstaina eli eilen kävin hakemassa Fannille uudet popot Suomen Ratsutarvikkeesta, koska kengittäjä tulee lyomään tammuskalle uudet popot. Suuntasin kyseisen ostoreissun (ja vielä jopa pelkät kengät ostaneena!) hakemaan Janinaa niiltä.

Nappasin Janinan kyytiin ja kiiruhdettiin tallille, vaikkakin meillä ei sinne olisi minkäänlainen kiire ollut, koska kello näytti vasta abouttiarallaa puolta viittä ja Fannille tulisi kengittäjä kuudeksi. Iltatalli olikin jo tehty, joten täytettiin heinäpussit Janinan kanssa vielä kun olivat tyhjät.

Heinäpussukoiden täytön jälkeen nappasin Hessun tarhasta ja Janina Odin ja vietiin pojat talliin mutustelemaan iltapalaa, sillä oli jo kovin pimeetä eikä meillä ole tallilla valoja tarhoihin tms, muuta kuin tallien edessä. Pojat pääsivät mussuttamaan siis ruokiaan ja me suunnattiin nappaamaan vielä toinen kaksikko, Fanni ja Nosse, tarhasta. Nosse pääsi jo ruokiensa kimppuun, mutta Fanni, vaikka se kuinka olisi mennyt vaikka karsinan oven läpi syömään, joutui jäämään käytävälle vielä joksikin aikaa.

Janina harjasi Fannin ja sillä aikaa itse siivoilin hiukan meidän suitsikasaa eli laitoin kuolaimia suitsiin kiinni ja pistin ne siististi roikkumaan. 

Kengittäjä tulikin hetki Fannin harjauksen jälkeen ja rupesi puuhastelemaan neidin uusien lenkkitohveleiden laiton kanssa. Fanni ei olisi meinannut välillä antaa koiven olla rentona, vaan riuhtoi sitä kovin epämukavan näköisesti kengittäjän näkökulmasta sekä onnistui myös tyytyväinen ilme nassullaan nojailemaan painollaan sille puolelle, mistä jalkaa kengitettiin. Ihme höpsö. Välillä piti myös vähän näyttää korvat niskassa -ilmettä.

Fannin kengityksen aikana Janina kävi harjailemassa Nossen ja itse siivosin Fannin käyttöloimien ja muiden härpäkkeiden laatikot ja laitoin kaikki siististi niihin.

Kun Fannin tossut oli saatu jalkoihin, se pääsi myös karsinaan mussuttelemaan iltasapuskojaan. Lakaistiin vielä käytävä ja suunnistettiin isänpäivälahjan ostostelun kautta äitille ja sieltä hipsinkin sitten itse kotiin.

Nappasin tallilta myös Fannin käytössä olevat suojat mukaan ja pesaisin ne näppärästi tuossa kylpyammeessa ja mikä parasta - mansikkasaippualla, koska en omista mäntysuopaa, mutta toimiipa tuo niinkin. 



Tänään eli perjantaina onkin ollut oikein tohinapäivä! 
Yöllä en saanut nukuttua ollenkaan, eli samoilla silmillä mennään. Aamulla suuntasin poliisilaitokselle hakemaan iha aitoa ajokorttia, sitä kuitenkaan saamatta kun olivat sössineet siellä. Kävin heittämässä kaverin poikaystävän salille, käytiin Hennan kanssa parissa kaupassa, joista tosin ei mukaan tarttunut kuin mansikantuoksuinen wunderbaumi autoon sekä saatoin käydä alkossa nappaamassa hiukan viiniä mukaan.

Kaiken tämän jälkeen käytiin vielä Nooran kanssa moikkaamassa ylä-asteen opettajia, jotka ovat meitäkin opettaneet ja sitten kävin nopeasti tallilla tekemässä iltatallin valmiiksi, viemässä pestyt suojat sinne sekä pari säkillistä leipää myös. Fannia en kerennyt hoitamaan, koska mun piti hakea Janina koulusta alle tunnin päästä.

Tallilta kaahasin hakemaan Jansun kyytiin ja mentiin niille (äitille). Hörppäsin kaffet ja söin siinä, sekä tulostettiin iskän isänpäivälahjatauluun pari kuvaa, jonka jälkeen porhalsin kotiin.

Tänään siis vielä suunnitelmissa mennä juhlimaan kaverin 18-vuotissynttäreitä baariin, joten kiirettä on pitänyt.


Huomenna joko maastoillaan tai mennään maneesille/kentälle, saa nähdä, joten huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti