torstai 14. marraskuuta 2013

Jutskailua viikosta & satulahöpöttelyä!

Mitä olemme puuhailleet? - emme oikeastaan mitään erikoista.

Maanantaina kävin yksin tallilla kävelemässä Fannin kanssa pienen, noin 20 minuutin lenkin maastakäsin. Neiti tosin pelkäsi kaikkea mahdollista ja stoppasi aina hetkeksi paikalleen, mutta höpöttelin sille ja rapsuttelin sitä niin päästiin jatkamaan matkaa. Varsinkin erään talon pihalla koirat, jotka olivat häkissä, pelottivat Fannia ihan hirmuisesti. Tosin pelkääminen johtui osittain myös siitä, että oli jo jonkinverran pimeää ja ensimmäistä kertaa Fannin kanssa kyseisellä hiekkatiellä yksin, ilman kaveria.
Kävelylenkin jälkeen tein vaan tallin ja täytin heinäsäkit, jonka jälkeen kaikki hevoset pääsivät sisälle.

Tiistaina Katja nappasit minut kyytiin ja mentiin tallille. Hepat vain reippaasti valmiiksi ja lähdettiin hirmuisen heijastinvarustuksen ja otsalamppujen kanssa lenkille Fannin ja Nossen kanssa. Ei ollut mikään mahtavin ilma kun tuuli ja satoi sekä oli pimeää. Hepatkin hieman säikyllä päällä, mutta saatiin tehtyä noin 1,5-2 tunnin lenkki onnistuneesti. Tälläkertaa ei edes laukattu maastossa, vain käyntiä ja ravia. Fanni toimikin paljon paremmin ja pysyi yllättävän hyvin ravissa vaikkakin välillä koitti ryöstää laukalle omin luvin.
Lenkin jälkeen laitettiin varusteet kuivumaan ja hoidettiin hepat, jonka jälkeen pääsivätkin suoraan talliin.

Niin ja maailman suurimman ruokahalun omaava, karvainen otus Fanni, halusi mahdollisimman nopeasti syömään. Saadessani riimun pois neidiltä ja olin sitä päästämässä karsinaan, en kerennyt reagoimaan mitenkään seistessäni karsinan oven pielessä siihen, kun kavio-otus rynni vauhdilla karsinaan siten, että minä jäin karsinan ovenpielen sekä hevosen väliin. Eipä siinä mitään, selkä meni jokseenkin rikki ja alkoi särkemään. En edes kerennyt torua Fannia, kun se tapahtui  niin nopeasti ja voivottelin sen jälkeen selkääni, mutta onneksi selkäni on nyt jo paremmassa hapessa.

Keskiviikkona äiti ja Janina kävivät tallilla ja tänään Janina tietääkseni kävi tallilla Hennan kanssa.






















Asiasta kukkaruukkuun. Olen miettinyt jonkin aikaa jo satulanvaihtoa Fannille. Meillähän on nyt Stubbenin estepainotteinen yleispenkki, mikä oli tietysti hypätessä oikein hyvä. Fannin etusen hankkarivamman vuoksi emme ole aikoihin hypänneet ja vahvasti luulen, ettemme enää hyppääkkään (riippuu ell. tuomiosta) niin ajattelin josko saisin tuon kyseisen penkin vaihdettua koulupenkkiin tai saisiko jostain halvalla ostettua kakkossatulaksi koulupenkin. Vakavasti harkinnassa on tuo satulanvaihto ehkäpä, eli jos joltain teistä löytyy Turun suunnalla koulupenkkiä kokeiltavaksi, otan mielelläni kokeiluun mikäli mahdollista. 

2 kommenttia:

  1. Turussa? Asuksä turussa? Kappas. Mulla ois hirvensalossa koulupenkki, joka on meille liian kapea, kun tuo polle on aika pullukka. Missäpäin Fanni asuu?

    VastaaPoista
  2. Juu tässä Turun kupeessa :) Fanni asustaa Lemussa, tosin sekin hiukan pullukkamasukka, mutta toki voisin kokeilla. :)

    VastaaPoista