sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Lauantainen maneesireissu!

Vihdoinkin viikonlopun jälkeen saan löhötä sohvalla ja kirjoitella blogiin maneesireissusta, tosin kuvien laatu on aika heikko kun tuolla maneesissa ei mitään huippulaatuisia kuvia saa, mutta ompahan ainakin jotain :)

Lauantaina siis kävin nappaamassa iskän töistä ja Hennan kotoota, jonka jälkeen suunnattiin tallille pikaisesti, kun oltiin maneesi varattu kolmesta noin viiteen. Äiti toi Janinan tallille, ettei meidän tarvinnut hakea sitä kun oli hiukan kiire jo muutenkin.
Tallille päästyä Janina kävi hakemassa Nossen ja Fannin tarhasta ja alkoivat Hennan kanssa laittamaan niitä kuntoon. Itse täytin sillä aikaa heinäsäkit ja laitoin iltasapuskat valmiiksi. Karsinat jätettiin siivottavaksi maneesireissun jälkeen.

Heitettiin heijastimet ja piiskat autoon, jonka jälkeen me Hennan kanssa lähdettiin hepsukoiden kanssa kävelemään maneesille päin, jonne on noin 40 minuutin matka, ja iskä ja Janina menivät mun autolla edeltä sinne.

Matka mentiin pääosin käyntiä, mutta otettiin välillä hiukan aikaa kiinni, jotta kerettäisi noin kolmen pintaan perille. Fanni oli ihan pöllöpää ratsastaa, ei minkäänlaista kuuloa päällä, olisi vain paahtanut pää viidentenä jalkana menemään pitkin tietä.

Perille päästyämme oli Fanni jo aikalailla hiessä sen kamalan sättäämisen vuoksi. Hypättiin selästä alas ja iskä ja Jansu kävelyttivät hetken aikaa polleja maneesissa kun me hörpättiin hieman juotavaa ja kannettiin puomeja viuhkaksi keskelle, törpöt kulmiin, jotta saataisi harjoiteltua kulmiin ratsastusta sekä yksi pieni este Nosselle.Puomien kantelun jälkeen hypättiin takaisin selkään. Henna teki omia juttujaan Nossen kanssa ja minä Fannin, joka oli aivan kamala ratsastaa. Menin sen kanssa puomiviuhkaa pariin otteeseen, mutta sehän pelkäsi puomeja ja kolautteli niihin oikein huolella. Käynnissä ja ravissa ei toivoakaan, että olisi mennyt nätisti. Mulla alkoi hermot loppumaan jo aivan totaalisesti ja älysin, että tarvitsen tauon ennenkuin hermostun, joten hyppäsin alas selästä ja annoin Fannin Janinan alle.
Janina käveli jonkun aikaa Fannin kanssa, sillä aikaa käännettiin puomit ns. ympyräksi ja menivät niitä sitten. Janina sai Fannin menemään ihan kivasti ja rauhottumaan. Minä puolestaan kuvailin ratsukoita.


Jonkin ajan päästä vaihdettiin taas puomijärjestystä ja laitettiin ne normisti peräkkäin käyntiväleille.


Janina meni vielä hetken Fannin kanssa, jonka jälkeen olin saanut hermoni kasattua ja hyppäsin itse selkään. Janina pääsi vuorostaan Nosselle ja hyppäsi sen kanssa noin 40 cm estettä. Tosi hienoa Janinalta, koska on vasta päässyt kesällä estepelostaan (tippui joskus Fannilta miniesteellä) ja on innostunut nyt hyppäämään nyt Nossella ja vielä sillälailla isosta aloittamalla! :)

Fanni oli nyt jo rennompi ratsastaa ja kuunteli paljon paremmin. Mentiin käyntipuomeja ja paljon ympyröitä, joissa koitin saada taas sisäpohjetta läpi mikä silloin tällöin onnistuikin hyvin. Välillä muistuttelin piiskan kanssa koskettamalla, että takajalatkin aktivoituisi. Laukan nostin vain kerran, jottei mennyt keskittyminen muuhun ja saataisi ravi pyörimään edes jotenkin. Käynti-ravi-käynti siirtymisiä tehtiin myös jonkin aikaa, jotka onnistuivatkin ihan kivasti sekä muutamia pysähdyksiä ja peruutteluja.Ihan kahta tuntia meillä ei maneesilla mennyt, kun hepat alkoivat olla jo niin väsyneitä ja märkiä ja ulkona alkoi tulla pimeä, ettei viitsitty enää enempää niitä rääkätä kun edessä oli vielä matka takaisin tallille. Heitettiin polleille heijastimet ja meille heijastinliivit, jonka jälkeen Henna hyppäsi Nossen selkään ja lähdettiin taas samalla tavalla kuten tultiinkin takaisin tallille. 

Matka meni hyvin, koska Fannikaan ei enää jaksanut rellestää. Pääosin käveltiin pitkin ohjin koko matka, mutta otettiin myös pari laukkapätkää, jotta kerettäisi ennen sysipimeää takaisin.

Perille päästyä oli iskä ja Janina jo siivonneet karsinat, joten hepat saivat varusteiden riisumisen jälkeen ohuet talliloimet niskaan sekä savet kinttuihin harjauksen lisäksi. Jätettiin kaksikko sisälle syömään ja viettämään yötä.

niin hauska Nossen kurkkauskuva :3

Vietiin tallilta lähtiessä Henna takaisin kotiin ja mentiin mun luokse iskän ja Janinan kanssa jo päivää aiemmin viettämään isänpäivää, koska iskä olisi taas sunnuntaina menossa töihin, niin ei oltaisi virallisena päivänä pystytty sitä viettämään. 

Äiti, Janina ja pikkuveljemme Vili olivat käyneet tänään kevyesti köpöttelemässä tammuskan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti