torstai 21. marraskuuta 2013

Ensilumen ihmettelyjä

Eilen illalla Niki kysyi minulta lähtisinkö tekemään kanssaan aamutallin tänään ja lupasin tulla mukaan. Tykkään tehdä aamu- ja iltatalleja meinaan.

Heräilin joskus hieman ennen kahdeksaa, napsautin kahvit tulemaan sekä tein pari aamupalaleipää. Heitin vaatteet ja aamupalan kahveineen naamariin, jonka jälkeen suuntasin ulos odottelemaan Nikiä.

Suuntasimme siis mukavassa räntä-/lumisateessa, mitä ikinä olikaan, tallille. 

Hepat olivatkin saaneet jo aamupalan, joten mentiin ensin loimittamaan Hessu sekä Odi ja vietiin ne ulos, jonka jälkeen oli Fannin ja Nossen vuoro. Fanni osasi jopa käyttäytyä karsinassa kun loimitin sitä ilman riimua, sillä yleensä on suhteellisen häijy ollessaan siellä, ainakin iltaisin. Tarhaan päästessä neiti ihmetteli lunta kummissaan ja töristeli maata, höpsö :)"Lunta, kylmää, yök.... viekää mut takaisin talliin"

Kun kaikki hepat olivat ulkona, aloitettiin Odin ja Hessun tallin siivous. Niki lappasi karsinat puhtaaksi, minä täytin heinäsäkit, vein iltaheinät karsinoihin ja laitoin vedet sekä tyhjentelin kottareita tarvittaessa.
Nikin laittaessa vielä puruja karsinoihin, menin itse Nossen ja Fannin tallille täyttämään heinäsäkit, laittamaan vedet sekä iltarehut karsinoihin. Nikin tuodessa kotsut, lappasin karsinat puhtaaksi, joihin Niki heittikin lisää kuivikkeita. Laitoin vielä iltaheinät valmiiksi karsinoihin ja Niki lakaisi käytävän silläaikaa. Porkkanamieskin kävi tuomassa kolme säkillistä porkkanoita, joista yhden kannoin talliin sisälle.Kun tallit oli tehty, käytiin vielä heittämässä hevosille heinät tarhoihin ja suunnistettiin kotiin.

Uitettu rotta :3

Fanni saa tänään kävelylenkin Odin ja Tarun sekä Hennan kanssa, muuten saa pitää vapaapäivän. :)

2 kommenttia:

  1. Meilläkin kävi porkkanamies tänään. Varmaan sama tyyppi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaanki juu, harmaalla pakettiautolla ajelivat :)

      Poista