tiistai 26. marraskuuta 2013

Jäiset tiet yllätti ratsukon

Voihan flunssa minkä teit. Koko päivä on mennyt peiton alla köllötellessä ja telkkaria katsellessa, Facebookkia unohtamatta. Äiti pelasti mut ja toi mulle aamutuimaan ennen töitä mustaherukkamehua, jota olenkin koko päivän litkinyt, NIIN HYVÄÄ NAM! Toivottavasti tässä alkaa pikkuhiljaa olo helpottamaan :)

Eilen oltiin matkalla tallille Hennan kanssa ja pohdittiin, olisiko tiet ihan liukkaat ja jäässä yllätyslumen ja pakkasen johdosta.

Tallille päästyämme siivottiin talli ja laitettiin iltasapuskat valmiiksi karsinoihin, kuten yleisiin rutiineihin kuuluukin, jonka jälkeen haettiin Nosse ja Fanni tarhasta.

Laitettiin hevoset kuntoon ja hypättiin selkään, jonka jälkeen lähdettiin suunnistamaan kohti sänkkäriä joka on suurinpiirtein 15 minuutin kävelymatkan päässä tallista kun viereinen sänkkäri on käännetty.
Kun päästiin tallin pihasta tielle, alkoi Fanni liukumaan koipinensa niin hurjasti kun ei olla sille vielä hokkeja laitettu kun yllätysliukkaat iskivät, niin mun oli pakko hypätä selästä alas. Mietin hetken, pitäisköhän vain jättää liikuttamatta, mutta teiden reunat näyttivät sen verran sulilta, että päätin jatkaa reunassa taluttaen sänkkärille asti. 

Matka sinne meni muuten oikein loistavasti, mutta neiti tahtoi kytätä muutamaa postilaatikkoa sekä ojaa missä oli jäätä - kyllä, hevoseni kyttäsi jäistä ojaa, huoh. Itse koitin keskittyä siihen, että Fanni pysyy tien reunassa missä ei ole liukasta ja etten itse lennä jäällä turvalleni.

Hyppäsin takaisin selkään kääntyessämme sänkkärille johtavalle pikkutielle kun se ei ollut lainkaan jäässä. Fanni häsläsi ja häsläsi, olisi vaan tahtonut taas juosta ja kovaa, mutta päästiin sänkkärille ongelmitta.

Sänkkärille päästyämme Henna ja Nosse menivät toiselle puolelle peltoa ja me Fannin kanssa toiselle.
F ei halunnut keskittyä mihinkään, vaikka kuinka sen kanssa tein siirtymisiä, koitin saada sisäpohjetta läpi ja tein paljon ympyröitä, niin tamma allani ei kulkenut rentona laisinkaan - ei niin ei. Mulla alkoi jo hermot käymään tiukilla ja olo oli taas sellainen, että miksi mulla on tälläinen hevonen, oi miksi. Loppujen lopuksi en edes enää jaksanut keskittyä ratsastamiseen ollenkaan, vaan mentiin miten mentiin ja that's it.

Jonkin ajan kuluttua Henna ja Nosse olivat valmiita lähtöön ja kun me ei oltu mitään saatu Fannin kanssa aikaiseksi, oltiin myös valmiita lähtemään. 

Takaisin mennessä mentiin matka samalla tavalla kuin tullessa ja menikin hyvin muutamia "kuka taluttaa ja ketä" -episodeja lukuunottamatta. Loppumatkasta olin saanut jo hermoni kasaan, enkä voinut olla kiukkuinen tolle hölmölle tammalle. Se kävelikin melkein loppukilometrin mun vierellä vapaana ojan puolella kun itse rapsuttelin sitä siinä puolet matkasta.

Ennen tarhaan pääsyä, sai Fanni harjauksen, putsasin sen silmäkulman kun oli taas auennut sekä heitin sille fleecevuorellisen sadeloimen niskaansa lämmittämään. Saattoihan se saada muutaman porkkanankin.

Tosissaan, en ole saanut otettua mitään kuvia eilen, sillä mun kännykkä oli sammunut akun vähäisyyden vuoksi. Se jäi myös lauantaina auton yliajamaksi nastarenkailla ja oli neljä tuntia ulkona räntätihkussa, mutta toimii edelleen, vitsit mikä taikakapula tosissaan! :) Ja kamerani olen johonkin onnistunut niin hyvin jemmaamaan, etten sitä ole löytänyt silmillä enkä koskaan muistanut ennen tallille lähtöä etsiä.

Tänään äiti kävi hakemassa hokit Fannille, jotka toi tähän sekä lisää mysliä kun ei ole paljoa ilmeisesti jäljellä. Huomenna mennään maastoilemaan Hennan kanssa, torstaina Janina menee tallille ja perjantaina mennään Katjan ja Nossen kanssa maneesille. Koitan saada kuvailtua taas.

<3

3 kommenttia: