perjantai 8. elokuuta 2014

Mökkeilyä!

Vihdoin palauduttu kotiin ja päästy takaisin internetin maailmaan kuuden päivän mökkeilyn jälkeen :)

Lähdettiin siis viime viikon perjantaina Kotkaan isovanhempieni mökille poikaystäväni sekä koiramme Veetin kanssa. Aika raskas matka kun melkein koko matka suoraa tietä ja matkaa 300 kilometriä, jonka päälle vielä kauppareissu sekä venematka mökille. Janinakin oli Kotkassa, sillä oli lähtenyt jo muutaman päivän aikasemmin bussilla sinne. 

Oli kyllä rentouttavaa päästä pois "kaupungin" hulinasta ja normaalista arjesta. Oltiin jokaisena päivänä kalassa, eikä jääty kyllä kertaakaan ilman kalaa. Uimassa käytiin paljon ja soudeltiin viereiseen saareenkin kävelemään pieni lenkki. Veeti nautti ihan älyttömästi reissusta ja polski vedessä vähän väliä takarannalla, sekä kuljetti vedestä kiviä rannalle. Mökin pohjukassa oli sinilevää ja kaivovesi oli aivan loppu, joten saunaan ei harmiksemme päästy, vaikka mökillä se sauna onkin iso osa koko reissua :( Grillailtiin paljon ja perkasin myös elämäni ensimmäistä kertaa kalan! Vaikkakin aika sotkuista puuhaa se näytti olevan... ainakin mun tyylillä.

Vesipeto :) ...ja huomatkaa mun ihanan tyttömäinen pinkki virveli, kyllä kelpaa kalastella! ;)

Veeti - the kalamies. Jokaiselle kalalle oli pakko haukkua ja murista... ties vaikka ne olisvat kimppuun hyökänneet.






 Punkkeja ja ampiaisia oli aivan tolkuttomasti! Onneksi meissä kummassakaan ei ollut kiinni yhtäkään punkkia, poikaystävässäni vain käveli yksi. Veetissä sen sijaan oli varmaan koko reissun aikana kieltämättä yli 20 punkkia... Onneksi tuo on niin vaalea ja lyhytkarvanen hauveli, että siitä ei ollut ihan hirveen vaikea huomata niitä. Osa oli kiinni jo ihossa, mutta ilmeisesti kuolleet punkkiaineeseen, jonka äiti oli sille laittanut ennen lähtöämme. 


Mummi, Vaari ja Janinakin tulivat viimeisenä iltana kanssamme mökille ja oli mukavaa olla niidenkin kanssa pitkästä aikaa taas :) 


Keskiviikkona palattiin taas kotiin ja oli kyllä olo ihan rättiväsynyt ajomatkasta, sekä hieman huonosti nukutuista öistä kun hikeä pukkasi aina aamuisin auringon porottaessa kohti mökkiä, mikä lämpenikin ihan kiitettävästi. 

Yhdeltä edelliseltä talliltamme tutuksi tullut Marjut, liikutteli Fannia tuon ajan kun oltiin Janinan kanssa poissa. Hyvin oli heillä kuulemma mennyt maastoillessa ja tuuppaillessa. Onneksi meidän tammuska oli kerrankin osannut käyttäytyä! :) Iso kiitos liikutuksesta vain Marjutille! 

Eilen kävästiin Hennan kanssa tekemässä noin 15 minuutin lenkki ilman satuloita maastossa kun oli taas suhteellisen kuuma päivä. Päätettiin myös jättää hepat laitumelle ilman riimuja ensimmäisen kerran nyt laidunkaudella, sillä ne riimut olivat niin mutaiset ja tehneet hankaumia niskaan ja poskiin. Kyllähän nuo ilman riimujakin siellä laitumella pysyvät, kun sähkökin on päällä :)

Janina meni tänään liikuttelemaan Fannin ja luultavasti menen itse huomenna tai sitten sunnuntaina. Joku päivä olisi myös tiedossa varusteiden putsailua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti