sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kaksin kappailen nelijalkaisia kauramoottoreja !

Henkisesti liian raskas viikonloppu takana. Tekisi mieli vaan käpertyä vilttiin sohvalle ja vaan olla ja köllöttää (taidan kyllä kohta tehdä niin). Kyllä heppailu aina piristää ja saa unohtamaan kaiken muun. Tänään oli talleilua kyllä ihan kiitettävästi, mutta en pistä pahakseni, sillä oli mukavaa irrottautua kaikesta muusta ja keskittyä vain nelijalkaisen turpatoverin kanssa touhuilemaan.


Mutta sitten tämän päivän talleiluun. Oltiin aiemmin viikolla sovittu ja puhuttu, että mentäisi Hennan kanssa ratsastamaan Marjutin hevosta - lämminveriruuna Ässää. Päiväksi osui nyt sunnuntai. 

Marjut oli mennyt tallille ennen meitä ja oli laittanut kaiken valmiiksi. Vain satula ja suitset puuttuivat, jotka sitten Hennan kanssa käytiin hakemassa. Varustuksen ollessa valmis, mentiin kentälle ja Henna ratsasti ensin, jonka jälkeen itse hyppäsin selkään Marjutin kuvaillessa. Oli kyllä jännä ratsastaa taas jotain muuta hevosta pitkästä aikaa kuin Fannia ja Nossea. Ässä kulki tosi kivasti käynnissä ja ravissa sitten kun opin istumaan siellä, enkä pomppinut kuin jumppapallo. On kyllä tosi kiva ratsastaa!  Rakastuin myös tuohon koulusatulaan, siinä oli niiiiiin hyvä istua ja jospa nyt jossain vaiheessa saisi sitten hommattua Fannillekkin koulupenkin!

Marjut meni itse vielä jonkun aikaa Ässän kanssa kun olin itse lopettanut. Kiva reissu oli ja jos joku kerta uudestaankin käydään moikkailemassa Ässää ja Marjuttia. 


Ässän ratsastuksen jälkeen lähdin itse meidän tallille ja Henna ja Marjut jäivät loppuhoitelemaan Ässän. 

Kävin Fannin kanssa sänkkärillä ratsastamassa kisoissa olevaa raviohjelmaa. Alku meni ihan kaahottamiseksi ja meinasin luovuttaa taas koko homman. Baucherit suussa ei meinannut välillä tulla hommasta mitään. Aikani sitä lämmitellessä raviympyröillä kumpaankin suuntaan, pysähdyksillä, peruutuksilla ja muilla keinoilla, sain sen kuitenkin kivasti ratsastettua loppuajan. Vaikkei se nyt takajalkojaan mukaan ottanut, mutta vauhti hidastui ja se kuunteli paremmin niin mielestäni se oli ihan hyvä suoritus tältä erää. Takaisin tallille päin oli Fanni jotain ihan outoa, kävelin sen kanssa superrauhallisesti PITKIN OHJIN koko matkan ilman ainuttakaan pidätettä, mikä ei tosiaan ole tavallista. Kyllä sai tammuska paljon kehuja ja omppuja vielä lenkin jälkeen kun oli niin mussukka. 

Huomenna ja keskiviikkona vuokraajatyttö menee liikuttamaan Fannin, itse luultavasti menen sitten muina päivinä. Lauantaina on maneesireissu ja sunnuntaina kisat! Jännä, kesän ainoaksi jäävä kisapäivä tulossa, hui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti