keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kesäkuulumisia laidunkaudelta!

Kesä on mennyt aika vauhdikkaissa merkeissä. Itse on tullut reissailtua jonkin verran, niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Viimeeksi kävin noin pari viikkoa takaperin Kotkassa ja pääsinkin lapsuudenystäväni kanssa ratsastamaan hänen omistuksessaan olevilla lämminverikaksikolla. Sielläpäin on kyllä ihan huikeat maastot ja pyörähdettiinkin parin tunnin, ellei vähän päällekkin, maastolenkki ja käytiin pienellä lentokentällä laukkailemassa! Mahtavaa oli! 
Kiihdytyssuora? ;) Ei vaiskaan, ei suinkaan tässä päästelty vaan tuolla reunoilla hiekalla. Tästä oli vain pakko saada kuva!

Fannikin voi hyvin. Se on kasvattanut aikamoisen laidunpötsin tässä kesän aikana, vaikkei tätä nyt kesäksi voi kutsuakkaan. Laidunaika meinasi jo päättyä lyhyeen, sillä heinän kasvu on ollut tosi huonoa tämän mahtavan kesän vuoksi, mutta onneksi saatiin laitumille pyöröpaalit niin otukset saavat vielä kelien salliessa jatkaa laidunelämää. Onhan se mukavaa hevosellekkin. Muuten mitään ihmeempiä ei olla puuhasteltu. Normaalia kentällä pörräämistä, rapsutuksia ja parisen maastolenkkiä on nyt kesällä tullut tehtyä. Fanni on saanut viettää aika lepsua kesää laitumella ja pidellyt muutaman vapaapäivän viikossa. Tekee neidillekkin ihan hyvää, vaikkei sitä tosin voisi laittaa viikoiksi laitumelle seisomaan kun sillä tuppaa nuo monen päivän vapaat pistämään nupin sekaisin ja sitten mennään selästä kaasu pohjassa. 

Eilen meillä kävi kenkäsuunnittelija laittamassa tammuskalle uudet Adidakset koipiin niin taas päästään menemään loistavasti eteenpäin. Sillävälin kun kengittäjä oli työssään, vaihdettiin me varusteiden paikkaa uuteen supermukavaan tallihuoneeseen tallin yläkertaan. Aikamoinen homma oli raijata kaksiovinen kaappi tosi jyrkkiä portaita ylös kantamalla. Saatiin kuitenkin kaikki paikoilleen ja nyt voi olla tyytyväinen uuteen järjestykseen, vieläpä kun samalla tuli kaapit siivottua! 

Kengityksen jälkeen Fanni pääsi harjauksen kautta irtona juoksemaan kentälle ja testaamaan uudet tohvelit tietenkin. Virtaa riitti ja pari pukkiakin tuli siinä sivussa. Loppukäynnit kävelin sen kanssa pelkällä riimulla naru ohjina. Tamma käyttäytyi oikein mallikkaasti, joten ravailtiinkin pari kierrosta kenttää ympäri. Nyt harkinnassa mahdollisesti olisi kuolaimettomat, tarvitsee vain joltain ensin lainata kokeiluun niitä jos tuo noin hyvin toimi nyttenkin. Äiti vielä lopuksi kuvaili meitä hiukan kentällä, ennenkuin tammamamma pääsi takaisin toveriensa joukkoon laitumelle.
 Tänään Fanni sai pitää taas yhden laidunlomapäivän ja me käytiin äitin kanssa iltasella hakemassa Hööksistä uusi kouluvyö neitokaiselle kun toi karvapehmustevyö on vähän kuuma näillä ilmoilla ja tarttuihan mukaankin pinkki riimu timanteilla. Vielä uupuu uudet suojat ja talveksi putsit, kun sellaisia ei löytynyt mitkä olisin kelpuuttanut kun täytyyhän neidillä pinkkiä olla! Täytyypi tilailla netistä, jos kenties sittenkin tarttuisi jotain muutakin mukavaa ostokoriin...


Maailman rakkain ja parhain muuli <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti