tiistai 16. kesäkuuta 2015

" Sä oot vaan lomaillu..."

" ...joten sä joudut rääkkiin ;) "

Niin taisin joutua. Marjut ja Henna olivat suunnitelleet mun päänmenoksi oikeen kunnon tallirääkin, koska kuulemma oon ollu lomalla vaan viikon ;) Joten tämän päivän saldona löysin itseni kolmen hevosen selästä.

Fanni pääsi tälläkertaa aluksi juoksentelemaan irtona kentälle harjauksen jälkeen, mutta kun neitiä ei kiinnostanut pätkän vertaa juosta ja minä juoksin enemmän kuin hevonen, niin päätin mennä sittenkin selkään. Kävin hakemassa satulan, suitset ja kypärän ja varustin karvakorvan kentällä. En hirveän kauan kuitenkaan ratsastanut, vaikka tammasta olisi virtaa löytynyt, sillä se on ollut niin kevyellä ja aikalailla maastakäsin liikutuksessa nyt hieronnan jälkeen. Otettiin muutamat pääty-ympyrät kumpaankin suuntaan ravissa, mutta muuten tehtiin käyntityöskentelyä ja paljon voltteja. Ratsastuksen jälkeen vielä väistättelin sitä maastakäsin jumpatakseni sen takajalkoja hierojan ohjeiden mukaisesti ja sen jälkeen tammuskainen sai vielä paljon rapsutteluja ennenkuin vein sen laitumelle takaisin.

Sillävälin kun olin Fannia liikutellut, olivat Jessica, Henna ja Marjut hakeneet omat karvaiset kulkupelinsä varustukseen ja tulivatkin kentälle melkein heti sen jälkeen kun olin Fannin vienyt pois. Kolmikko meni kentälle ratsastamaan kentälle, itse istuskelin kera kahvikupposen kentän reunalla tallinomistajamme kanssa ennenkuin Henna oli lämpännyt Nossen ja ottanut muutamat alkuloikat, jonka jälkeen minä hyppäsin selkään ja Henna alkoi kuvailla meitä kolmea kentällä. 

Hypättiin ensin kolmeen esteen "rataa" ja nosteltiin välillä estettä, kunnes lopuksi päätettiin kokeilla Nossen hyppykapasiteettia ja yllätyttiin kyllä positiivisesti! Loppupeleissä este oli noin about 120cm korkea ja yli mentiin tiputtamatta puomia! Lopuksi Henna hyppäsi vielä Nossen selkään hyppäämään parit pienemmät esteet ja kävelemään loppukäynnit.



Kuskilla asento hieman hukassa vissiinkin...


Kuski hieman hukassa myös tässä. Syystä että meinas kielto tulla, mutta onneks hevonen on hieno ;)
Itse vaihdoin taas hevosta Nossesta Ässään. Ässän kanssa en kuitenkaan tällä kertaa hypännyt, joten ravailin sen kanssa ympyröillä ja kävelin jonkin aikaa. Marjut tuli vielä sen jälkeen kävelemään loppukäynnit.




Ratsastuksien jälkeen koitettiin ottaa hevosista studiokuvia. Kyllähän niistä aika kivannäköisiä tulikin, vaikka tosin muokkasin taustan vielä tummaksi! 



Oli kyllä supermukava tallipäivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti