sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kesäpyykkäystä & riimun tuunaus

Mikäpä olisi sen parempaa puuhaa kuin hevosen tavaramäärien pesu kesällä! Tai sitten ei. Ihan järjetön pesu-urakka ollut kaiken tavaramäärän kanssa, vaikkakin ne on pesty pikkuhiljaa osissa. Nyt vihdoin on saatu pestyä ilmojen salliessa kaikki likaiset huovat sekä suurinosa loimista. Alkukesästä pesin jo harjapakin ja harjat ja vielä olisi kaksi loimea pesua vailla. Kaikista inhottavinta hommassa tekee tietysti loimiin tarttunut karva! Varsinkin se aina niin mahtava talvikarvanlähtökarva, mikä koristaa ainakin jokaikistä fleeceloimea ja joka ei lähde millään pois. Siksipä en ole alkanut pienimpiä karvanöyhtiä loimista irroittelemaan, vaan ne jäävät mitkä jäävät. Tuleehan sitä karvaa taas lisää ensi talven aikana. Myös litimärät ja painavat loimet on suhteellisen hankalaa kääntää ympäri tollaisella mattotelineellä varsinkin yksin. Blaah. Onneksi ollaankin jo voiton puolella pesu-urakassa! Vielä olisi tarkoitus puhdistella taas jonain päivänä kaikki varusteet, jotta nekin säilyisi hyvänä. 

Pystyyhän ne loimet kuivattamaan rivitalossakin!
Sain myös Janinalta luvan koristella hänen aikoja sitten ostamansa nahkariimun milläpä muullakaan kuin pinkeillä "timanteilla". Se on ollut käytössä vain erikoispäivinä kun ollaan kuvailtu tai lähdetty reissunpäälle, joten se on pysynytkin hyvässä kunnossa ja nyt kimaltaa vielä enemmän!Fanni on saanut lomailla perjantain sekä nyt tämän sunnuntain. Torstaina käytiin Janinan kanssa ajamassa neidillä ja äiti ja Janina kävivät eilen, lauantaina, myös kärryilemässä. Kyllä tuo tammuska tykkää siitä puuhasta! On niin tyytyväisen oloinen ajaessa.Huomenna mennäänkin jo ihan aamusta tallille Hennan ja Nikin kanssa kun Niki tulee kuvailemaan meitä, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa! 

2 kommenttia:

  1. Kylläpä on hieno riimu! Millä/miten sä sait noi blingit pysymään ja millaisia blingejä käytit? Itseänikin kovasti kutkuttais koristella meiän uus nahkariimu samalla tavalla.. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ihan tollasella kosteuden kestävällä puuliimalla, mut toki pysyy paljon paremmin jos laittaa pikaliimalla. Toi on tollasta vähän kun "timanttikangasta", et siitä pystyy leikkelemään palasia, ostin askartelukauppa Inspiraatiosta tota ja niitä on montaa eri väriä valittavana :) Ei muutakuin koristelemaan :P!

      Poista