tiistai 16. kesäkuuta 2015

Viikoksi kylmästä lämpimään

Perjantaina 5.6. lähdin päivällä kera ison matkalaukun ja tavaroitteni kanssa bussilla kohti Vantaata äitini siskolle yöksi, joka siis on myös kummitätini, sillä lauantaina aamuyöstä lähdettiin kauan odotetulle matkalle Kreetalle! 

Lauantaina aamuyöllä siis suunnattiin lentokentälle ja noustiin korkeuksiin neljäksi tunniksi kohti Kreetaa, Hanian lääniä ja vielä tarkemmin Plataniaksen aluetta. Lentomatka meni hyvin, vaikkakin itseäni jonkin verran pelotti nousu ylös ja etsin kauhukahvojakin istuimeni vierestä, sellaisia kuitenkaan löytämättä ja ihmettelin miksi autossa on kauhukahvat, muttei lentokoneessa :D

Perillä meitä odotti matkaopas ja bussi, jolla suunnattiin hotellillemme. Lämpöasteita ei ollut kuin vähän päälle 20, sillä tuollakin oli kevät/kesä myöhässä kuulemma. Oli kuitenkin huomattavasti lämpimämpi kuin kotimaassa!





Viikon matkalla saatiin kyllä ihan mahtavia kokemuksia! Ruoka oli todella hyvää, varsinkin hampurilaisateriat sekä drinkit ihan huikeita. Valitettavasti alkulomamme kolme päivää tuli hetkittäin kaatamalla vettä, mutta onneksi ei sentään kylmä ollut. Päästiin myös viileempinä päivinä kävelemään ylemmäs kaupunkia kun ei ollut niin kuuma, sekä vierailemaan Hanian alueen pääkaupungissa Haniassa markkinoilla ja kiertelemään "oman alueemme" Plataniaksen kauppoja. 


Käytiin myös kalojen syötävänä! Aikamoinen kokemus, mutta kyllä tuntu jalat pehmosemmalta ton ja hieronnan jälkeen. 


Tuo taustalla näkyvä saari on pyhitetty vain ja ainoastaan vuohille. Sinne ei saa mennä kukaan muu kuin saaren vartija viemään vettä vuohille. Vain yhtenä päivänä vuodesta vuorella saa käydä muut ihmiset.
Hautausmaallakin käytiin. On kyllä paljon nätimmän näköistä kuin Suomessa. Noissa "laatikoissa" oli kyseisen henkilöiden kuvia, kynttilöitä yms. sisällä. Jotenkin karmaisevaa oli katsoa sitä kuvaa ja ajatella, että sen näköinen ihminen makaa tuolla laatikossa.

Käytiin myös yhdellä retkellä vuoristossa, jossa vierailimme luolan tapaisessa kirkossa, maistamassa rakia eli Kreetalaista itsetehtyä viinaa tms(?), jota itse en kyllä maistanut ja katsomassa 2000 vuotta vanhaa oliviipuuta. Noita oliivipuita olikin ihan tuhansittain tuolla ja kaikenmaailman oliiviöljytuotteita!





Loppuviikosta kävin itsekseni katsomassa yöelämää kun äitini sisko sai vatsataudin ja järkyttävän kuumeen. Juttelin koko illan paikallisten kanssa miten hyvin nyt englantia osasin puhua. Ihan järjettömän ystävällisiä paikalliset kyllä olivat ja tahtoisin niin paljon takaisin tonne! 



Tottakai myös uima-altaalla ja rannalla otettiin paljon aurinkoa ja kotiinviemisiksi löytyi myös oikeen kiva rusketus ja parit palamiskohdat kropasta. 




Kotiinviemisiksi ostin itselleni ihanan vaaleansinisen mekon, bikinit, kangaskassin, kaksi nilkkakorua ja pinkit blingbling varvastossut sekä tietenkin muutamat tuliaiset. 

Ihan mahtava matka oli! Voi kumpa olis ylimäärästä rahaa niin vois enemmänkin matkustella, mutta ehkä vielä joskus!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti