maanantai 1. joulukuuta 2014

Uusi talli, uudet kujeet!

Odotettu muutto tapahtui siis lauantaina eli edellispäivänä.

Suunnattiin tallille puoli kahdeksitoista ja Janina ja äiti alkoivat kantamaan lopputavaroita tallista autoon silläaikaa kun itse lappasin karsinan tyhjäksi ja laitoin paikat kuntoon. Fanni seisoskeli odottamassa tallin edustalla, että saatiin kaikki valmiiksi. Kun kamat oli kannettu, harjasin Fannin ja heitin sille ohuen kuljetusloimen päälle ja lähdin letkuttamaan sen jalat puhtaaksi sekä laittamaan kuljetussuojat. Janina ja äiti laittoivat purut traileriin ja täyttivät heinäverkon sillävälin. Sitten kun kaikki oli valmista, annoin Fannin Janinalle ja äitin kanssa otettiin liina varmuudeksi jos neiti ei olisi suostuvainen menemään koppiin. Kuitenkin se meni sinne ensimmäisellä kerralla, tosin meinasi liukastua rampilla, mutta tapaturmilta kuitenkin vältyttiin ja saatiin tamma kyytiin.


Ajomatka sujui hyvin, vaikka neiti taas paukutti kopissa vähän väliä. Matkalla nähtiin tosi paljon metsästäjiä, joten ajeltiin tosi varovasti ja hissukseen josko sieltä olisi pompannut hirviä tielle. Onneksi ei kuitenkaan nähty yhtäkään. 

Perille päästyämme otettiin Fanni ensimmäisenä ulos. Se oli aika ihmeissään uudesta paikasta ja katseli paikkaa korvat höröllään. Purettiin siltä kuljetusvermeet ja vaihdettiin kuljetusloimi sadeloimeen, jonka jälkeen se pääsi uuteen tarhaansa. Nyt se tarhaa jonkin aikaa paikkaan tottuakseen yksin, jonka jälkeen kokeillaan sille tarhakaveriksi kaverini lämminveriruuna Ässää, jonka olen ainakin yhdessä postauksessa kuvien kera maininnut. Eipä tuo korvaansa hetkauttanut enää tarhassa, vaan jäi sinne tyytyväisesti ja kävi pariin otteeseen tekemässä tuttavuutta lankojen yli naapuritarhan vuonohevosen kanssa. Lopuksi purattiin autosta tavarat ja järjestettiin ne talliin paikoilleen. Hyvin mahtuivat onneksi, vaikka jännitettiin sitä, että riittääkö meidän tavaroille tilaa kun niitä jonkin verran on. Katsottiin vielä tavaroiden siirron jälkeen kaikki paikat ja toimintavat sekä kirjoitettiin sopimukset, jonka jälkeen lähdettiin viemään lainatraileri pois ja kotiin hyvillä mielin.

Kyllä nyt kelpaa kun on hieno tallipaikka, tosi kiva ilmapiiri, hommat toimii, valaistu kenttä, mitä mahtavimmat maastot ja kesällä uittopaikat ihan kivenheiton päässä! Näillä jatketaan loistavin mielin eteenpäin :)

Fannin karsina siis siirtotallissa ja vastapäisessä karsinassa asustaa kaverina lämminveriruuna Ässä.

Ihanan iso ja valaistu kenttä! Tätä on odotettu!
Eilen kävin jo tallilla Marjutin kanssa, ketä omistaa yllämainitun Ässä-ruunan ja Fanni oli kyllä kentällä ihan pölöpää. Eiköhän tuo pikkuhiljaa totu siihen, oli vasta ensimmäinen kerta niin kaikki oli pelottavaa tammuskan mielestä. 

Kuvat valitettavasti Iphone-laatua, kun tietenkin siinä kiireessä unohdettiin kamerakin kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti