torstai 11. joulukuuta 2014

Lisää sairassaldoa & vieraileva ruuna ratsastettavana!

Vihdoin pääsin kuvien kera postailemaan! Ollut tosi huonot ilmat - satanut, satanut ja satanut, joten mahdollisuuksia kuvailuun ei oikein ole ollut.  Kaverini oli tänään kuitenkin  kuvailemassa tallilla mukanani, joten saatiin räpsittyä jonkinlaisia otoksia elukoista.

Oltiin Marjutin kanssa sovittu, että siivoan tänään sen hevosen, Ässän, karsinan ja liikutan sen myös. Tänään oli siis kaksi pollea hoidettavana.

Siivosin ensimmäisenä karsinat ja laitoin ilta- ja aamuruuat valmiiksi, jonka jälkeen hain Ässän tarhasta, letkutin sen jalat ja varustin sen. 



Mentiin kentälle pörräämään. Ässällä oli ollut vapaapäivä eilen, joten se oli vähän vilkkaalla päällä. Vauhtia löytyi ravissa jonkin verran kuten myös laukassa, mutta ihan kivasti  se meni. Ässä on kyllä tosi kiva ratsastaa ja käsitellä - fiksu, herkkä ja kulkee omalla moottorilla. Vähän oli itsellä välillä hakusessa miten ruunaa ratsastetaan, kun olen niin paljon tottunut Fannin menoon, mutta kyllä se sävel sieltä hetken päästä löytyi. 




Ratsastuksen jälkeen hoidin ruunan vielä hyvin ja heitin sille loimen selkään, jonka jälkeen vein sen karsinaan.

Ässän jälkeen olikin sitten meidän tammuskan vuoro. Hain sen ulkoa ja letkutin jalat pihalla. Koska sillä on nyt vaikka ja mitä vaivaa, oli pidettävä taas vapaapäivä eli harjasin sen ja rapsuttelin. 



Niin... tosiaan, kun pelkkä selän aristus sekä takasen varominen eivät riittäneet, on tuo elukka tiputtanut kenkänsä ja kavio päässyt aika pahan näköiseksi (muutenkin tosi kuluneet kannat, kuten kuvasta huomaa) sekä saanut takaseensa haavan, jonka myötä toinen takajalka turvonnut ja siinä on nestettä. Putsasin haavan petadinella ja laitoin siihen haavasprayta, joka tekee haavan päälle kalvon niin lika ei pääse itse haavaan. 




Onneksemme kuitenkin saadaan lauantaina hieroja tallille, joten selvyys saadaan selkään ja mahdolliset jumit saadaan ainakin auki. Ensiviikon keskiviikkona tulee kengittäjä tarkastamaan kavion tilanteet/lyömässä uuden kengän paikalleen.

Fanni pääsi hoitelun jälkeen Ässän kanssa talliin mutustamaan iltasapuskoja ja heitin sille vielä loimen niskaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti