tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kaviontäyteläisiä päiviä !

Huh mikä viikonloppu ja alkuviikko, noh, eipä ole ainakaan tekemisen puutetta ollut! Tosin pe-su en tallilla ollut kiireiden vuoksi.

Perjantaina olin viettämässä kavereiden kanssa mukavaa kesäiltaa, johon tietenkin kuului ehkä jonkin sortin alkomahoolin nauttiminen sekä karaokea paikallisessa. Mahtavaa oli ja hauska porukkakin, lukuunottamatta paria pientä välikohtausta.

Lauantaina iskä ja Janina kävivät tallilla liikuttamassa Nossen, koska Hennakaan ei päässyt tallille ja köpöttelemässä Fannin kanssa sillä siltähän oli taas tohveli irronnut. 
Itse nukuin pitkään, kävin uimassa ja toimin ihmisten kuskina näin lauantai-illan kunniaksi. Pääsinkin itse sängyn pohjalle vasta siinä hieman jälkeen aamu viiden, huhhuh! 

Sunnuntaina lähdettiin aamu kahdeksalta talliporukan kanssa ajelemaan Ypäjälle katsomaan Finnderbyä ja kukahan muukaan ratin takana kuin minä parin tunnin, jos sitäkään, yöunet takana ja silmät ristissä. Hauskaa oli ja kyllä sitä itelläänkin haavena olisi vielä joskus, nimenomaan joskus päästä hyppelemään tuollaisiin kisoihin :) Hienosti menivät. Sää suosi viimeiseen luokkaan asti, kunnes alkoi mukava kesäsade, mutta onneksi päästiin jo sitten lähtemäänkin. Henna ajeli takaisinpäin ja itse kun kotiin vihdoin ja viimein pääsin ilta kuuden aikaan, sujahdin samantien sänkyyn ja nukuin reippahasti aamu seitsemään asti... lienee väsynyt tai jotain. 



Maanantaina tuli päivällä kengittäjä lyömään uudet popot koipiin ja käytiin vaan maastoilemassa. Fanni oli tosi kiva ratsastaa, vaikkakin sitä virtaa piisasi. Eipä oikein kummempia kyseiseltä päivältä, itse nukahdin taas kotiin päästyäni.

Tänään eli tiistaina lähdettiin Hennan kanssa kahdentoista maissa ajelemaan Börjesille vaihtamaan ostamani putsit isompiin kun olivat liian pienet. Mukaan tarttui myös mustapinkki riimunnaru. Olisinhan mä sieltä voinut ostaa kivan punaisen raipan ja uudet meksikolaiset, mutta ehkä ensikerralla sitten kun pennoset antavat periksi ;) 
Börjesiltä suunnattiin mihin muuallekkaan kuin talille! Ihmettelin kun tallille tullessa Fanni makaa laitumella Nosse sen vieressä. Mielessä kävi ensin, että kyllähän ne nyt joskus makailevat ja sitten tuli taas pelko, että jotain on sattunut ja kuinkas ollakkaan se oli kolmijalkainen TAAS. Saatiin neiti ylös kahteenpekkaan Hennan kanssa ja varoi takajalkaa seisoen vain kolmella jalalla. Saatiin se kuitenkin liikkumaan ja ulos tarhasta. Venytettiin takaset eteen ja taakse, jonka jälkeen koitettiin ontuuko vielä käynnissä että ravissa, mutta ei enään mitään merkkejä ontumisesta. Lienee taas lihaskramppi tms.
Lähdettiin laitumemme omistajan "kentälle" vaihtelun vuoksi ja siellähän sitten vieressä olikin lampaita! Voi että, kun ne olivatkin pelottavia Fannin mielestä, varsinkin kuin määkyivät! Itse hyppäsin alas selästä ja mentiin yhteistuumin katsomaan mitä nämä karvaiset huutavat otukset ovat. Ensin neitiä pelotti ihan hirmuisesti, mutta pian tajusi kuitenkin etteivät ne olekkaan mitään pieniä hevosia raatelevia karvamöykkyjä ja voitiin taas jatkaa selästä käsin.
Fanni oli tosi kiva ratsastaa ja olin todella tyytyväinen siihen. Kulki oikeinpäin, vaikka hetkittäin yrittikin lähteä kaahottamaan. Tehtiin pysähdyksiä, nostoja, voltteja ja sun muita kiemuroita. Laukkakin saatin hienosti nostettua ja ei kaahannut vaan kulki rauhallisesti omalla moottorilla eteenpäin :)
Kenttäilyn jälkeen, annettiin hepoille rehut (nyt laidunkaudeksi ostettu laidunkaudelle tarkoitettua rehua) ja hölväsin Fannin takajalan vielä linimentillä varmuuden vuoksi.
Illalla kävin vielä Nooran kanssa ratsastamassa hänen hoitopollensa Marskin Hessun, jota itsekin joskus ennen Fannia olen ratsastellut. Sehän oli ihan mukava ratsastaa ja kulki omalla moottorillaan, vaikkakin välillä olisi tahtonut kovin mennä lujempaa tukka hulmuten. Hyppäsin sen kanssa pari kertaa esteen, mutta perkale kun se tahtoo kuumua niin paljon, että esteen jälkeen saa olla tarkkana ettei lähde viemään kuin säkkiä selässä :)
'


Lähes kuvaton postaus, mutta saan pikkusiskoltani kuvia Finnderbystä ja hepoista kunhan kerkiän niitä hakemaan :)!

2 kommenttia: