maanantai 11. toukokuuta 2015

Taas näppäimistöllä kera monen aiheen!

Pääsin taas kälättämään kuulumisia. On ollut hiukan laiska ja väsynyt olo tallireissujen ja työpäivän päätteeksi, joten olen vain lösähtänyt sohvalle useimpina päivinä kotiin päästyäni. Varoituksena, höpötystulva alapuolella! 

Fannille kuuluu hyvää. Vastoinkäymisiä taas koettu, kun neitokainen edelleen hieman rimpulassa kunnossa johtuen ruuan vähäisyydestä tai siitä, että tammuska on lipitellyt suolakiveä tylsyyteen oikein urakalla, juonut ihan tolkuttomasti sen vuoksi ja pissinyt myös karsinan täyteen. Suolakiven pois ottamisen jälkeen mahdoton juominen ja pissaaminen siis loppui. Mahdollisesti myös ravintoaineita on päässyt sellaisen ruikkimisen myötä elimistöstä pois, mikä voi myös olla syynä laihtumiselle. Myös pissa haisi tallinomistajamme mielestä kummalliselle (oma nokka hajuun ilmeisesti tottunut niin en haistanut itse), jonka myötä eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti otettiin verinäytteet tammuskalta. Niistä ei kuitenkaan löytynyt mitään poikkeavaa, vähän muistaakseni punasolu- ja jotkin muut arvot alhaisena johtuen laihtumisesta. Äiti vaihtoi karsinan purut kokonaan puhtaisiin, jolloin pistävä pissanhaju hävisi. Liekö jäänyt sitä märkää purua karsinan pohjalle kun talikolla ei sitä ole saanut jokaista murusta myöten otettua. Ruokintaan lisättiin myös mysli sekä ruokaöljy. Nyt siis tammuskan pullukoitumista odotellessa ja muuten voidaan hyvin.

Tammamamma pääsi myös lapsukaisten hoivattavaksi kun ystäväni tuli lapsiensa kanssa käymään ratsastamassa. Ihanasti tuo osaa lapsien kanssa käyttäytyä. Eskari-ikäinen tyttö harjaili ja talutteli sitä (tosin itse olin riimussa/suitsissa kiinni varmuudeksi) sekä molemmat, päiväkoti-ikäinen poika ja eskari-ikäinen tyttö pääsivät käpsyttelemään kentälle Fannin selkään. Oli kyllä kurja ilma kun satoi, mutta eihän se hirveästi meitä haitannut. Lapsukaiset olivat innoissaan ja tulevatkin uudelleen joku päivä. Toivotaan, että silloin olisi parempi ilma.


Yksi päivä pääsin myös Nossen kanssa loikkimaan esteitä kun eräät tallilaisemme olivat sitä ennen hypänneet niin kysyivät halutaanko hypätä vai keräävätkö esteet pois, joten minut sitten heitettiin Nossen selkään Fannin jälkeen ja hyppäsin pientä rataa. Oli kivaa päästä loikkimaan taas pitkästä aikaa poitsulla! Muutama kieltokin kylläkin tuli, mutta muuten meni oikein kivasti.

Tänään pääsin pitkästä aikaa ratsastamaan Odia kun ruunan omistaja Niki nappasi minut ja Hennan mukaansa tallille! Kyllä on poika muuttunut ihan älyttömästi ja saatu hyvään kuntoon. Muistan kun ruuna tuli kaverilleni Nikille, se oli tuolloin aikalailla laiha ja lihakseton. Ratsastaessakin oli muuttunut paljon! Ehkä hippasen itseäni ensialkuun jännitti kivuta ruunan selkään kun Niki varoitteli pukeista ja niin kauan on siitä kun olen sitä viimeeksi ratsastanut ja onhan tietysti se aivan erilainen ratsastaa kuin meidän vauhtipötkylä Fanni. 

Tässä tapahtuu operaatio kenkien vaihto. Joku allekirjoittanut oli pukeutunut noihin pinkkeihin lättätohveleihin kun omat tallikengät olivat meidän tallilla. Onnekseni Hennalla oli tallikengät jalassa niin saatiin tehtyä kenkien vaihto ja ratsastuskin alkoi sujumaan helpommin ;)

Ratsastus meni kyllä mielestäni hyvin. Odi kuunteli ja alkoi vetrymään pikkuhiljaa. Oma kunto meinasi pettää kun tuon kanssa sai tehdä paljon enemmän töitä pohkeiden kanssa kuin Fannilla mihin olen tottunut. Huomenna varmasti jalat kiittää ja kuittaa! Oli kyllä tosi kiva käydä pitkästä aikaa ruunaa liikuttelemassa ja huomata muutos. Toivottavasti päästäisi taas pian uudelleen :)

Herttileijaa noita meikäläisen kumikoipia! Miten ihminen saa jalkansa tollalailla!


Vauhtiakin löytyi pojasta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti