perjantai 29. toukokuuta 2015

Fannin kuulumisia!

Viikonloppureissumme ajan Jessica hoisi Fannia ja myös koiraamme Veetiä, joten iso kiitos hälle!

Lauantaina sain puhelun Tallinnaan, että Fanni ei pidä painoa takasillaan kunnolla. Voi p*rkele! Ilmeisesti oli kaatunut aamutuimaan tarhassa riehuessaan, kun aamulla oli karsinasta ottaessa normaali ja Nosse oli jäänyt rauhassa aamuheiniään syömään karsinaan kun Fanni häätää sitä heinäkasoilta pois välillä aika tiuhaankin tahtia ja Fanni taasen oli saanut heinät ulos. Siinä oli neiti sitten vissiinkin riehaantunut ja kaatunut tarhaan, koska muuta syytä tälle ei oikein ole. Jessica oli hieronut Fannin selkää, laittanut siihen linimenttiä ja kävelyttänyt, jolloin oli alkanut normalisoitumaan. Sunnuntaina oli taas ollut normaali, mutta oli vain kävelytetty.

Maanantaina lähdin äitin ja Janinan mukana tallille tarkastelemaan tilannetta. Itse hoidin Fannin ja Janina liikutti sillävälin Nossen. Fannilla on ristiselän kohdalla kipeä kohta, joten ratsastukset on nyt sitten hetkeksi pois. Hieroja pyydetään tulemaan mahdollisimman pian avaamaan jumit auki ja tarkastamaan tilanteen. Fanni pääsi kuitenkin maistelemaan vihreää ja kävelemään liinan päässä ja liikkui kyllä normaalisti ja on oma pirtsakka itsensä.



Keskiviikkona Pampula sai kärryt peräänsä ja käytiin tekemässä pitkästä aikaa äitin kanssa pieni, rauhallinen ajolenkki. Kokeilin Fannia kärryjen kanssa ensin kentällä, kun siitä on niin paljon aikaa kun sillä on viimeeksi ajettu ja hyvinhän se meni, vaikkakin neitiä ihmetytti ensin koko systeemi, mutta muistui ilmeisesti taas mieleen hetken päästä. Ajaessa tammuska oli ihan supertyytyväisen oloinen! Mennä lompsotteli korvat hörössä, rentona ja pärski tyytyväisesti monta kertaa. Taitaa typykkä tykätä hommasta! Täytyypi alkaa taas ajelemaan enemmän.



Eilen Fanni pääsi taas maistelemaan vihreetä ja harjailin siltä furminaattorilla talvikarvan rippeitä pois. Äiti siivosi sillävälin tallin ja laittoi tammuskan ruuat valmiiksi. Lopuksi vielä siivottiin tarhasta lannat pois, jotta lauantaina ei tarvitse ottaa kuin muutama kasa enää pois. 

Tänään Nossen vuokraaja lupautui siivoamaan Fannin karsinan ja laittamaan sen sapuskat valmiiksi, joten tänään on talliton päivä. Huomenna lauantaina hevoset pääsevät laitumelle!

Tänään oli myös viimeinen päiväni töissä. Olen siis ollut eskarissa hommissa ja nyt koulujen päätyttyä päättyi myös työt ja yrityksenä päästä syksyllä opiskelemaan. On ollut niin mahtavaa olla tuolla ja itkuhan siinä tuli kun lapset lauloivat mulle läksiäislaulun ja sain lahjoja. Ikävä tulee!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti