sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Laidunkausi virallisesti ohi & hevosten muutto

Jonkunsortin tarhojen ja tallinteko urakka takana, jonka myötä hevoset ovat päässeet tänään muuttamaan. Laidunkausi on siis virallisesti ohi ja tallikausi alkoi.
Päivä lähti käyntiin tallille lähdöllä. Janina meni liikuttamaan Fannin ja me napattiin vielä viimeiset tavarat, joita ei enää tarvitse, kyytiin ja lähdettiin viemään niitä tallille, johon hepat muuttivat. Laitumelle jäi siis harjat, suojat, satula, suitset ja kypärät.  

Ensimmäiseksi siivottiin tarhat kokonaan, jonka aikana osa porukasta rakensi tarhoja. Siivoilun jälkeen lähdettiinkin muutaman ihmisen voimin säkittämään purua, jota tulikin muistaakseni 10 säkillistä. Kuivitettiin karsinat, lisättiin vedet ja vedettiin vielä lopuksi langat yhteen tarhaan niin, että saivat siirrettyä suomenhevosen kyseiseen tarhaan ennen F ja N tuloa. Tämän jälkeen lähdettiin Hennan ja äitin kanssa hakemaan loput tavarat ja hevoset. Muut jäivät laittamaan tarhaan sähköjä ja tekemään poneille vielä tarhaa.

                  

Fannin karsina perällä ja Nossen vieressä.
Äiti nappasi laitumelta loput tavarat kyytiin ja me Hennan kanssa lähdettiin siirtämään hevosia. Molemmat oli jo liikutettu kylläkin kerran jo tänään, mutta käveltiin ja otettiin vain yksi ravipätkä matkalla. Laitumelta tallille ei kuitenkaan ole kuin 1,5-2 kilometriä, joten eipä tuo matka niitä nyt rasittanut.

                       


Perille päästyämme päästettiin hevoset hetkeksi tutustumaan niiden väliaikaiseen tarhaan, joka on niillä käytössä sen aikaa, että saadaan toinen tehtyä vielä. Eiväthän nuo olleet moksiskaan uudesta paikasta vaan alkoivat heti tonkia heinää maasta kaikessa rauhassa. Kerran kävivät ihmettelemässä viereisessä tarhassa olevia poneja. Suomenhevonen Rate sen sijaan hullaantui uusista asukeista ja veti pienimuotoista rallia pitkin tarhaa, mutta rauhoittui kuitenkin jonkun ajan päästä hieman.

                     

Järjesteltiin tavarat paikoilleen, jonka jälkeen haettiin Fanni ja Nosse sisälle talliin. Hetken ihmettelivät paikkaa, mutta sitten menivät rehujen ja heinien kimppuun. Ovat nuo kyllä aika lupsakoita muuttaa, eivät paljon korvaansa hetkauta uusista asuinpaikoista. 

F uudessa yksiössään
Ponit siirrettiin vielä Raten viereiseen tarhaan ja ovat vielä pihalla yöt. Fanni ja Nosse siis saivat jäädä kahdestaan talliin yöpuulle. 

Pitkä päivä oli - noin kuutisen tuntia puuhastelua, jonka jälkeen kävin vielä tarkastelemassa autoni korjausta kun sekin seisoo palasina ja leimattomana autotallissamme, jossa kaverini korjaa sitä. Älkää ikinä ostako ooppelia..

Kyllä huomenna jalat ja kroppa kiittää tämän päiväisestä hommasta. Osa porukasta oli jo aiemmin tehneet pari tarhaa, purkaneet pari sekä raivanneet tarhoista oksia ja kiviä.

Huomenna mennään sänkkärituuppailemaan ja Janina tulee kuvailemaan, joten silloin tuleekin parempia kuvia kuin ylläolevat iPhone-laatuset. 

Tekisinkö tallipostauksen uudesta tallista? Ja missä muodossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti