perjantai 18. heinäkuuta 2014

Sitä sun tätä!

Aivan mahtavat ilmat ollut, vaikka välillä tosin on ukkostanutkin. Kuumuuden vuoksi ei olla hirveen paljon käyty ratsastelemassa, sillä olisi ihan tukalaa itselle kuin myös hevosellekkin.

Aiemmassa postauksessa mainitsin, että mentäisi porukkamaastoilemaan. Se kuitenkin jouduttiin siirtämään menojen vuoksi, joten seuraavaa päivää ei olla vielä sovittu.

Olen käynyt Fannin kanssa pari kertaa yksin maastoilemassa ilman satulaa. Lenkit on mennyt ihan mahtavasti ja rauhallisesti, jos ei oteta huomioon muutamia "en liiku tai peruutan ojaan" -testailuja. Hennan ja Nossenkin kanssa ollaan päästy maastoilemaan myös, kuten aina :)

Eilen oltiin Hennan kanssa tallilla ja mentiin laitumelle yrittämään koulukiemuroita. No Nossehan meni niiin nätisti, että oksat pois toisin kuin tämä itseni alla oleva tamma. Fanni halusi jatkuvasti ravata, se ei kuunnellut alussa lähes ollenkaan ja sähläsi vain. Minä sen sijaan koitin kiikkua ilman satulaa selässä shortsit jalassa loimivyön lukon hangatessa koipeeni.
Pikkuhiljaa sain sitä toimivammaksi, mutta kuitenkin sen verran, että itselle tuli ok fiilis lopettaa. Paarmojakin oli aivan helkutisti, joten hevosetkin olivat ratsastaa sen mukaisia. Loppukäynnit käytiinkin kävelemässä maastossa, jonka jälkeen saivat pollet suihkun.

Tänään Fannilla on vapaapäivä, sillä illalla en sitä kerkeä liikuttamaan ja päivällä on niin kuuma, että se olisi ihan tuskaa. Huomenna tulee eräs kaverimme Marjut ratsastamaan ja kokeilemaan Fannia. Me lähdetään mökkeilemään elokuun alussa, jolloin Marjut lupasi liikutella Fannia sen ajan ja haluaa nyt kokeilla sitä ennenkuin lähdetään. Huomisesta siis hyvinkin luultavasti kuvia :)

Ainiin, mitä te olette käyttäneet hevosillenne öttiäiskarkotteena ja mikä toimii parhaiten? :) Meillä on Dr. Repeliä, mutta se ei hirveen hyvin kyllä näytä tepsivän. Vinkkejä otetaan vastaan!


7 kommenttia:

  1. Meillä ei toimi yhtään mikään. Aivan sama mitä laitat jne ja silti on karmea mäkärpaarmaelukkaparvi ympärillä :/ Tai terväöljy seos toimi, mut öljy polttaa helteellä nahan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi itku :/ Mulla kans vähän epätoivonen olo noiden öttiäisten kanssa. Pyörivät ratsastaessakin hevosen, kuin itsenikin kimpussa ja työskentelystä ei meinaa mitään tulla...

      Poista
  2. Ei ne myrkyt oikee ku pidä samana päivänä ku suihkutat ni öttiäiset kurissa :/

    VastaaPoista
  3. Porsivet. Haisee todella pahalle mutta on todella tehokasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvä tietää :) no eiköhän sen hajun kestä ennemmin kuin ne pistiäiset ;) Nyt on kyllä jo öttiäisaika melkein ohitte, mut ens kesänä sitten tietää mitä käyttää.

      Poista