keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Jäätelöreissu!

Tänään lähdin tallille ajelemaan siinä puoli neljän maissa, sillä oltiin sovittu tuon meidän "talvitallin" omistajan kanssa jätskitreffit heille heppojen kera.

Tallille päästyäni kannoin molempien hevosten varusteet sekä sapuskat harjauspuomille valmiiksi sekä täytin vesiastian. 




Lähdin hakemaan kaksikkoa laitumelta, mutta kumpikaan ei halunnut tulla askeltakaan vastaan, vaan sen sijaan tönöttivät laitumen perimmäisessä nurkassa katsellen korvat hörössä kun taapersin heinät suhisten laitumen läpi heitä hakemaan. 

" ja mehän ei vastaan tulla "



Henna ei ollut vielä tullut tallille, joten varustin molemmat hevoset ja annoin niille sapuskat siinä samalla odotellessa.



Päästiinkin suoraan Hennan tultua lähtemään köpöttelemään kun molemmat olivat valmiina. Mentiin lyhyempää kautta, hiekka- ja asvalttitietä pitkin tuonne hevosten talviasunnolle. Matka sujui ongelmitta, vaikka neidillä virtaa tahtoi hieman ollakkin, tosin käveltiin myös koko matka määränpäähän.

Perille päästyämme, olivat tallinomistajat jo pihalla odottelemassa ja päätettiin ottaa hevosilta satulat sekä suitset pois ja heitettiin ne metsätarhaan jäätelöhetken ajaksi. Saivathan nuo hieman leipääkin ja Fanni - pieni ahmatti, olisi syönyt huoletta kyllä Nossenkin leivät jos ei olisi antanut eri paikkoihin leipäkasaa. 

Hevosten pörrätessä tarhassa menimme me istumaan ulkorappusille ja saatiinkin ihanat jäätelöannokset mansikoilla, NAM! Juteltiin hevosjuttuja sekä muista kesän puuhista jäätelön syönnin lomassa varmaankin lähes puolisen tuntia.


On tuolla näköjään aikamoinen kesämasu ;)

Jäätelöiden ja höpöttelyjen jälkeen päätettiin Hennan ja heppojen kanssa jatkaa matkaa. Mentiin tarhaan varustamaan kaksikkoa. Kun olin Fannille saanut suitset päähän, tulin tarhasta ulos, käänsin selän ja olin menossa hakemaan satulaa niin päätti neiti F näyttää notkeutensa ja hilpasi alalangan ollessa auki ylälangan alta ja kiiruhti putkitarhaan hirveällä tohinalla. Onneksi siis talliin ja tarhaan päin, eikä tielle! Portteja oli auki kolme, joten suljin yhden ja kahdelle portille tuli tallinomistajamme. Neiti juoksi meikäläistä karkuun ihan urakalla tovin, kunnes sain sen kiinni onneksi. 

Sain vihdoin tallinomistajamme pitäessä Fannia, satulan selkään ja pääsin hyppäämään kyytiin.

Lähdettiin takaisin päin pidempää kautta, jossa saatiin laukattua ja ravailtuakin paljon. Alkuun Fanni olisi mennyt taas vaan täysillä eikä olisi malttanut lainkaan kävellä. Loppumatkasta kuitenkin saatiin suht rauhallinen tempo ja olikin paljon kivempi mennä. 

Ei kai tässä päivässä kummempia, oli tosi kiva ja erilaisempi reissu. Eiköhän me keksitä vielä kesän mittaan lisää tälläisiä! 

Väsynyt lenkkikaveri!
Huomenna Janina menee tallille, perjantaina Fannilla vapaa ja lauantaina mennään Janinan ja Hennan kanssa vähän tuuppailemaan! Vihdoinkin siis ratsastuskuvia tulossa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti