keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kevätpuuhailuja!

Ihan mahtavia päiviä ollut kun on aurinko paistanut ja ollut jopa 20 astetta lämmintä. Muutamina päivinä on päässyt tuohon terassille ottamaan aurinkoa, mutta vielä en ole uskaltautunut uimaan menemään. Varpaita kuitenkin jossai rannalla huljutellut vedessä, mutta tsiisus, että se on vielä aika kylmää. 

Blogia en ole jaksanut/viittinyt nyt hirveen aktiivisesti päivitellä. Syynä se, että ollaan nyt pääosin maastoiltu eikä siitä ole oikein mitään höpötettävää ja kuvaajakin on uupunut sillä ollaan oltu yleensä kahdella hevosella lenkillä tai sitten olen ollut yksin.

Yhtenä päivänä kävin liikuttamassa myös erästä puoliveritammaa, Vivaa. Ihan mahtava hevonen oli ratsastaa! Kävin sen kanssa noin 45 minuutin maastolenkin ja oli kyllä mukavaa kun pääsi välillä jotain muutakin ratsastamaan välillä kun Fannia :) Nyt toukokuussa lupailin liikutella kyseistä hevosta tarvittaessa Fannin lisäksi.



Yksi päivä nappasin meidän Veetin auton kyytiin ja menin läheisille montuille lenkkeilemään sen kanssa. Istuskeltiin rannalla ja heittelin sille keppiä ja pääsihän tuo vesipeto uimaankin. Ihan selkeesti nautti reissusta, toisin kuin minä sen jälkeen kun se oli vedestä noutanut kepin ja alkoi kierimään hiekassa. Jouduin siis kotiin tullessa pesemään koko hauvan, koska se näytti enemmän hiekassa uitetulta kuin vedessä. :D



Tänään sitten lähdettiin Janinan kanssa jo aamulla puoli yhdeksän aikaan tallille, kun olin luvannut Hennalle, että liikutan myös Nossen. Janinalla alkoi koulu 11 aikaan, joten lähdettiin aikaisin tallille ennen sitä kun muuten olisi mennyt hirveen myöhäiseksi, että olisin saanut jonkun kaveriksi maastoon illalla. 

Kaikki hevoset oli vielä sisällä kun tultiin tallille, joten mentiin ensin toiseen talliin antamaan aamusapuskat Hessulle ja Odille, jonka jälkeen vietiin ne tarhaan, heitettiin niille heinät ja kannettiin vedet. Sitten saivat Nosse ja Fanni aamuruuat, jonka jälkeen Janina otti kummatkin ulos varustukseen ja itse siivosin silläaikaa molempien karsinat ja laitoin iltaruuat valmiiksi sekä täytin pari heinäsäkkiä.


Hessua ja Odia viemässä tarhaan.

Fanni odottaa ulos pääsemistä....

Nosse sen sijaan vielä aamusapuskoilla...





Kun Janina oli saanut hepat valmiiksi ja itse olin tehnyt tallin, niin lähdettiin maastoilemaan. Minä menin Fannilla ja Janina Nossella. Tehtiin noin puolen tunnin lenkki, johon kuului kaikki askellajit, tiellä menoa sekä metsäpolkuja. Molemmilla polleilla on aikastlailla energiaa, mutta lenkki meni oikein mallikkaasti siitä huolimatta ja neiti F ravasikin jopa nätisti ihan suhteellisen rauhallisella tempolla. 



Lenkin jälkeen hoidettiin vielä molemmat hepat ja saivat linimentit koipiinsa ja pääsivät tarhoihin syömään heinää. Täytettiin vielä loput heinäsäkit ennen lähtöä, jonka jälkeen suunnattiin kotiin.



Tänään illalla olisi suunnitelmissa vapun viettoa kavereiden kanssa, saapi nähdä mitä tulee. Hauskaa ainakin!

Lauantaina meillä onkin tallitalkoot eli siivoillaan tallia ja tarhoja kuntoon ennen laidunkautta. Samalla olisi tiedossa hevosten pesu ja tavaroiden valmiiksi laittoa, sillä sunnuntaiaamuna lähdetään Nossen ja Fannin voimin mätsäriin :)! 

Jokatapauksessa, hyvää vappua kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Onko odilla blogia? Minkä rotune se o? Kivan näkönen heppa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odi on rodultaan wielkopolski :)
      Odilla on blogi osoitteessa odysjaniki.blogspot.fi

      Poista