tiistai 22. huhtikuuta 2014

Ihanan keväinen & pitkä maastolenkki!

Huh, nyt saa kyllä sanoa, että onneksi noita lomia on vain silloin tällöin. Aika rankat neljä päivää takana. Pääsiäinen meni siis meidän elukoita hoidellessa kun äiti ja Janina olivat Kotkassa sekä risteilyllä ja kavereiden kanssa oleillessa. Suklaamuniakin tuli Kotkasta päin tuliaisiksi, mutta piru vie kun en karkkia syö niin joudun lahjottamaan ne jollekkin muulle :D



Tänään menin tallille jo hieman jälkeen kymmenen. Hevoset olivat vielä sisällä, joten kiikutin ne kaikki neljä ulos tarhoihin heti. Siivoilin tallin ja laitoin ilta- ja aamusapuskat valmiiksi, jonka jälkeen hain Fannin tarhasta ja varustin sen.

Kun olin valmis lähtöön, halusin kokeilla tuota SportsTrackeria ja mitata matkan sekä keskinopeuden millä mennään niin laitoin sen tikittämään.

Päätin tehdä aika pitkän maastolenkin, koska oli ihan mielettömän kiva ilma ja lämmin, tosin itse ajattelin lähtiessäni, että siellä on viileä ja ängin päälleni kolmet legginssit, pitkähihaisen ja hupparin. Voitte vaan kuvitella, että tuli hieman kuuma. 



Fanni meni lenkillä TOOOSI kivasti! Ajattelin ensin, että joudun tappelemaan sen kanssa vähän väliä jos se alkaa taas kuitenkin kokeilemaan eikä suostu kulkemaan eteenpäin vaan sen sijaan hyppii, pomppii ja peruuttelee. Mutta ei! Kerran saatiin hetkeksi sellainen tilanne aikaiseksi, koska elukka tahtoi pelätä jotain trukkilavakasaa, mutta ohi päästiin kuitenkin ihan kivasti loppujen lopuksi. 
Myös pätkää, jonka joutuu kulkemaan autotien pientareella hieman jännitin jos sieltä tulee taas joku "viisaudella" siunattu autoilija ja vetää ohi täysillä, tööttäilee tai muuta mukavaa. Muutama auto menikin ihan älyttömän lujaa ohi ja osa läheltäkin, mutta Fanni ei tuumannut mitään. Onneksi. Kyllä siinä olisi pelti rytissyt ja karvat pölissy sekä ehkä jopa keräilty minun kuin myös Fannin osia pitkin pientareita jos tuo olisi säikähtänyt. Niin läheltä meinaan muutama auto tuli ja kovaa, ettei siinä olisi kerennyt juuta eikä jaata sanomaan jos jotain olisi sattunut... On se kyllä kumma etteivät jotkut ihmiset tosiaan sitä tajua, että hevonen on pakoeläin, voi säikähtää ihan koska vaan ja konepellillä sama asia kuin hirvi. Saati sitten vielä, että siellä on ihminen selässä, kärryissä tai narun päässä. Ei taida ihmisillä käydä mielessä. Lisäksi vielä siinä on jonkun rakas elukka, jota ei välttämättä yksikään haluaisi nähdä sätkivänä, suolestettuna, jalka katkenneena tai muutamaan jonkun k*sipään konepellillä tai tuulilasissa. Käsittämätöntä.

Jatketaan kuitenkin. Lenkki meni siis tosi kivasti. Ravailtiin aika paljon sekä otettiin muutama laukkapätkä, mitkä nekin onnistuivat hyvin ja molemmissa tahti pysyi rauhallisena, paitsi erääseen ylämäkeen johon annoin Fannin päästellä oikein kunnolla. :)



Lenkin jälkeen sammutin SportsTrackerin ja matkaa olikin tullut jopa 7,49 kilometriä, eli ihan mukavasti. Fanni oli ihan hikinen, joten varusteiden riisumisen jälkeen kävin letkuttamassa sen sekä laitoin sille koipiin linimenttiä. Tarhaan päästessään se tietenkin nappasi ensin suullisen heinää, sekä meni piehtaroimaan... huomenna siellä odottaa siis mutakuorrutteella koristeltu nelijalkainen! 



ei taida tällä elukalla olla ihan kaikki myslit ruokakipossa :D

kuvankaunis irvistys!

Nyt taidan mennä istuskelemaan koirien kanssa pihalle kahvikupponen kourassa, koska ilma on mitä mahtavin ulkona olemisella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti