tiistai 15. huhtikuuta 2014

Aina ei mene putkeen.

" Jos omistat ratsastushanskat - käytä niitä" -lause olisi voinut olla päivän motto. Allekirjoittaneena minulla on muutama hiertymä käpälissäni.

Ratsastin Fannia siis tänään taas pellolla. Varustuksena oli satula ilman rintaremmimartingaalia sekä normit enkkulaiset suitset ilman alaturpista kuolaimina kolmipalaoliivit. 

Yksinkertaisesti, hommasta ei tullut yhtään mitään. Ravi oli kaahaamista pää pilvissä, painoi kädelle vähän väliä, ei kuunnellut ohjaa, sisäpohkeen kosketus vain lisäsi tempoa ja vauhtia piisaisi kuin Särkänniemen tornadossa. Tuntui lähes kokoajan, että hevonen juoksee alta pois. Itseäni alkoi oikein nyppimään aika urakalla, mutta pidin itseni kuitenkin rauhallisena. 

Laukkasin muutaman kierroksen isoa ympyrää, jonka jälkeen sain jonkinlaisen kontrollinen tuohon kiitävään karvamakkaraan. Laukan jälkeen se alkoi hieman enemmän kuuntelemaan apuja ja pienellä raipan kosketuksella saatiin loppujen lopuksi myös takapää tekemään töitä, ainakin hetkittäin...

Yli puolet ajasta meni kuitenkin siihen järkyttävään riekkumiseen ja vihdoin kun sain tamman toimimaan edes jotenkin, olin itse jo aivan loppu ja hiestä märkä (ehkä kannattaisi vaihtaa jo toppatakista kevyempään?) kuten myös Fanni, joten en enää kauaa jaksanut alkutappeluiden jälkeen ratsastaa. 

Kuivattelin lenkin jälkeen Fannia ja hoidin sen, jonka jälkeen vein sen vielä tarhaan.

Suunnitteilla meillä olisi koulukisat nyt tulevana kesänä, mikäli löydetään jostain sellaiset missä on ohjelmana myös raviohjelma. Tuo elukka pitäisi saada toimimaan kunnolla kevyemmälle kuolaimelle siihen mennessä, mutta että kuinka? Se on jo meille tullessaan painanut nivelkuolaimella kädelle ja ollut todella hankala ratsastaa sillä... huoh. Tämä on taas niitä loputtomalta tuntuvia hommia, mutta ehkä vielä joskus. Toivottavasti ilmatkin pysyisi hyvänä, jotta pellot pysyisi kuivana kun meillä ei sitä kenttää tallillamme ole ja ainainen maastoilu alkaa nyppimään jo eikä siellä saa hevosta kunnolla treenattua..

Miten mukava kiukuttelupostaus, mutta tämä oli taas niitä päiviä kun olisin voinut hetkellisesti lyödä hanskat tiskiin ja heittää jonkun muun tuon otuksen selkään ja katsoa itse vierestä. 

Eihän sille olisi kuitenkaan voinut olla kiukkuinen lenkin jälkeen, on se vaan niin muru loppujen lopuksi kuitenkin. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti