tiistai 14. tammikuuta 2014

Täällä taas & kuulumisia!

Niin suuret pahoittelut piitkästä postaustauosta. Syynä voin ihan rehellisesti kertoa, ettei mulla ole riittänyt mistään kohtaan mielenkiinto kirjoittaa tai ei ole yksinkertaisesti ollut aikaa. Tässä on tapahtunut muutamia elämänmuutoksia ja stressiä aivan mielettömästi liikaa, syytä kuitenkaan sen kummemmin vielä tässä kohtaa paljastamatta - ehkä myöhemmin kun kaikki on selvää ja kondiksessa.

Noh, oikeastaan hevostelun suhteen ei ole kummoisempia tapahtunut. Maastoiltu ollaan taas aivan liikaa ja Janina käynyt kerran kentällä. Perus juttuja siis. Lumikin on ollut hyvin vähissä, mutta onneksi sitä saatiin edes nyt lähipäivinä hiukan maahan, josko pääsisi taas sänkkäreille.
Joulukin meni kivasti, olin äitillä viettämässä joulua ja joulupäivänä lähdettiin Kotkaan viettämään joulut ja kerkesin näkemään kavereitakin siellä, vaikka olin itse vain yhden yön. 

Päivä ennen joulua, pidettiin tallin pikkujoulut mihin osallistui Niki, Henna, minä, Janina sekä tallinomistajamme ja hänen isänsä. Tehtiin ensin iltatalli valmiiksi, jonka jälkeen laitettiin hevoset joulumaastoa varten kuntoon. Minun oli ensin tarkoitus mennä Fannilla ja Janinan ja Hennan Nossella tandemina. Kuitenkin tuli muutoksia matkaan tuli, kun Niki ei tullutkaan joulumaastoilemaan kun oli unohtanut laittaa tallivaatteet päälleen ja Hessu oli liikuttajansa kanssa vielä maastossa, joten tallinomistajamme pyysi ottaa Odin itselleen ja päästäisi siten maastoon. 


Fanni sai supersöpön poromyssyn joulumaastoon ;)

Jouduimme kuitenkin taas muuttamaan järjestelyjä, kun Odi oli jo pihalla valmiina kun tallinomistajamme Hessu-poni saapui takaisin, joten tallinomistajamme halusi siis ottaa oman poninsa ja Janina siirrettiin sitten Odille. Katseltiin Hennan kanssa Janinan reaktiota siitä, miten sitä ehkä saattoi hieman jännittää Odin kanssa meneminen ensimmäistä kertaa ja heti suinpäin maastoon, joten annoin Janinalle Fannin ja hyppäsin itse Odin selkään :)

Lähdettiin siis tekemään pieni joulumaasto vain käyntiä köpötellen. Muuten matka menikin ihan kivasti, lukuunottamatta paria äksidenttiä, kun Odi veti riemukkaan rodeopukin, mistä muut hepsukat säpsähtivät ja siitä kun Fanni ei suostunut seisomaan paikallaan auton ohi tullessa. Muuten ihan kiva reissu, mulla tosin hiukan kädet kipeät kun herra Odi koitti sillointällöin kiskoa multa ohjia ja painaa kädelle. 

Maastoilun jälkeen hoidettiin hepat vielä ja mentiin tallinomistajillemme sisälle juomaan glögiä ja syömään herkkuja ja annettiin joululahjat. Kiva päivä oli, kiitos siitä kaikille.

vasemmalta lukien; Fanni & Janina, tallinomistajamme & Hessu, Henna& Nosse ja viimeisenä minä & Odi.

Uusi vuosikin meni kivoissa merkeissä monien kavereiden kanssa ja alkomahoolikin saattoi virrata suonissa jonkin verran :)

Muutamana päivänä olen nyt käynyt tekemässä aamutalleja kun en ole saanut nukuttua. Tykkään kovasti niistä ja piristää kummasti käydä touhuamassa aamuste heppojen kanssa. 



Fannilla luulin myös olevan kurarupea jaloissa, kun oli ihan ruvilla. Koitin tällä viikolla pestä ne shampoolla ja hinkutin tuollaisella macig brush -harjalla niitä. "Rupi" lähti pois ja samalla irtoili joitan kylmäyssavisia karvatuppoja, eli patit johtuivat kylmäsavesta mitä oli jalkoihin kertynyt kun ei ilmeisesti olla puhdistettu tarpeeksi hyvin. 



Asiasta kukkaruukkuun, on aivan pakko hehkuttaa eilisestä. Uskaltauduin viisaudenhampaiden kirurgiseen poistoon eilen! Omaan hammaslääkärin pelon, neulakammon, mutta sain rauhoittavat jotka hieman auttoivat tilannetta, vaikka niidenkin vaikutuksen alaisena vapisin kuin haavanlehti. Puudutuksia sain sen verran kerrankin, että puutui kyllä kunnolla enkä tuntenut kipua lainkaan, paitsi tietysti inhottavia puudutuksia laitettaessa. Ikinä en ole yhtä hyvää palvelua saanut hammaslääkärissä, joten tämä yksi positiivisimmista kokemuksistani mitä ikinä on ollut.  Hampaiden poiston jälkeen kyllä kuola valui kuin beethoovenilla ja naama oli kuin ilmapallo ja tunnoton. Sain myös kasapäin lääkkeitä, joita nyt napsin tietyn ajan. Ei ole kyllä särkenyt poistohaavat kertaakaan. Sairaslomalla vielä tämän ja huomisen päivän, enkä saa harrastaa urheilua, joten eilen Janina ja äiti kävivät tallilla, tänään Fanni sai vapaapäivän ja huomenna menen itse sitten tallille. 

Lupaan taas postailla enemmän! 

Jokatapauksessa, ja niin paljon myöhässä......
.....HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2014 !!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti