perjantai 23. marraskuuta 2012

Neljän tunnin tallireissu & kenttäilyä!

Kyllä, ajattelin eilen illalla meneväni aikaisin nukkumaan ja niin meninkin siinä yhdentoista aikaan, mutta ei, ei sitten millään tullut unta. Pyörin siinä sängyssä kun villi muurahainen, ja kyllästyin lopulta puoli kolmen aikaan ja hain vähän syötävää ja aloin pelata Sanajahtia kännykällä, ja tosiaan meillä oli seuraavana aamuna (tänään) kenttävaraus kymmeneltä ja tallilla piti olla siis yhdeksältä....
Ja nyt kertakaikkisesti ei väsytä ei sitten yhtään, ei kyllä aamullakaan vaikka heräsin siinä 8:15 , noh, parempi näin päin! Olin tallilla aamuyhdeksältä (mulla on perjantait vapaita koulusta) ja hepat oli vielä sisällä, joten annoin niille aamusapuskat, siis rehut, mutta heiniä en viitsinyt antaa kun eihän ne olisi niitä kerenneet syömään. 
Harjasin ensin Nossen ja laitoin sen lähtövalmiiksi Katjalle, joka siis tuli suoraan lukiosta tallille puoli kymmeneksi (Katja on siis Nossen toinen ylläpitäjä), jonka jälkeen pistin meidän neidin myös lähtökuntoon.
Otin Fannille liinan vielä suitsien ja muiden vermeiden lisäksi ja päätin taluttaa neidin kentälle, johon tallilta on noin kilometrin verran. Siinä tulee aina hyvät alku- ja loppukäynnit. Fampula lähti kiltisti pihalta Katjan ja Nossen seuratessa perässä, vauhtia oli kuitenkin sen verran etten itse meinannut perässä pysyä.
Kun päästiin kyseiselle tallille, josta siis lainasimme kenttää, Fanni pelkäsi lampaita, peräkärryä ja kaikkea mahdollista ja pyöri kuin väkkärä ja riehui. Tallin hevoset olivat tarhoissa ja yksi siellä sitten sai jonkun laukkakohtauksen ja Fannipa yritti näyttää kaverille sitten vähän hienompia kevätjuhlaliikkeitä minä narunjatkona yrittäen katsoa ettei tuhoa autoja tai muutakaan tallin omaisuutta. 
Kun vihdoin päästiin sitten kentälle asti, päätin kävelyttää Fannia liinassa hetken aikaa, jotta se rauhottuisi äskeisestä ja nousihan sieltä ravikin. Suhteellisen hyvin meni liinassa, lukuunottamatta niitä muutamaa "etujalat ilmaan"-temppuja.
Nousin selkään kun olin päättänyt irrottaa liinan ja Fanni oli rauhottunut. Kiersin kenttää ympäri tehden välillä voltteja ja pysähdyksiä käynnissä. Fannia sai pyytää hidastamaan aina välillä, kun tuppasi tuo kaasuvaijeri jäämään pohjaan, mutta kuunteli tosi hyvin. Annoin Fannin välillä venyttää kaulaa ja kulkea pitkin ohjin, en tosin olisi uskonut, että ton energiamöykyn kanssa voisi mennä pitkin ohjin, mutta näköjään voi. Otin myös välillä pieniä ravipätkiä, jolloin meinasi vauhti kiihtyä liikaakin ja sai pidättää. 
Neiti oli jo sen tunnin jälkeen aivan hikinen, kunto tietysti laskenut lomaillessa ja kun tuo mahakaan ei niin pieni ole niin en yhtään ihmettele. 
Kun tehtiin lähtöä, tulin alas ja löysensin Fannin satulavyötä, nostin jalustimet ja heitin ohjat solmuun ylhäältä etteivät ne häiritse kävelyä ja roiku missä milloinkin. Laitoin liinan kiinni ja lähdettiin kävelemään tallille takaisin.

Katjan piti lähteä kotikautta töihin, joten jäin hoitamaan molemmat hepat tallille, siivosin kaikkien hevosten karsinat ja laitoin ruuat :)

"Älä koske mun sapuskaan"
Ihan mahtava päivä ja Fanni ylitti odotukseni ! Valitettavasti en saanut ratsastelukuvia kun meillä ei ketään ollut kentällä kuvailemassa, mutta muutaman tarhakuvan sain räpsästyä.

Loistavat tallipopot, tai sitten ei.
                                                                              <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti