sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Talvi on täällä!

Nyt se talvi sitten tuli yllättäen, ilmeisesti sitten jäädäkseen, noh ainakin on valoisaa!

Ei tässä viikon aikana ole oikein mitään kummosempaa tapahtunut, kun ei olla lenkillekkään päästy kun on ollut joka päivä niin pimeää kun olen tallille päässyt niin käyty vaan hoitelemassa ja siivoamassa talli.

Keskiviikkona kävin ratsastamassa kaverini lv-ruuna Manin ja sitten hoitamassa vielä Fannin.

Perjantaina oli mulla taas vapaapäivä ja oli tarkoitus mennä Hennan ja heppojen kanssa läheiselle kentälle jos sää sallii. Noh, kuinkas kävi, ei tuonne voinut lähteä kun ei ollut Fannilla talvipopoja alla, ja liukuili jo tallin pihassa kauheasti.
Kokeiltiin juoksuttaa tossa meidän vaiheessa olevalla kentällä, mutta Fanni liukui niin paljon, että oli pakko lopettaa. Henna sen sijaan sai laitettua Nosselle hokit alle ja pystyi juoksuttamaan hyvin, ja itse siivosin karsinat ja laitoin iltaruuat valmiiksi ja vein loput hepat eli Fannin lisäksi Hessun ja Hemilän ulos.
Fanni sai ihme virtapiikkejä tarhassa kun oli yksin, juoksenteli terhakkana pitkin tarhaa, hirnui ja hyppi ja pomppi, mutta rauhottui lopulta kun Nosse tuli kaveriksi.

Lauantaina olin tallilla ennen yhtä, koska yhdeltä meille tuli kengittäjä laittamaan talvikengät Fampulalle. Kengityksen aikana siivottiin tallia sen verran kuin pystyttiin, ettei oltu kengityksessä tiellä, eli Nossen karsina saatiin siivottua.
Kun Fanni oli valmis, olin niin jäässä, että päätin etten lähde ratsastamaan vaan juoksutan Fannia.
Mentiin keskeneräiselle kentälle ja Fanni oikein puhkui energiaa kun pääsi käyntien jälkeen ravaamaan, hyppi pystyyn ja pukitteli ja sai ihme virtapiikkejä. Tosi hyvin meni kuitenkin siihen nähden, että liinassa menossa on ollut meillä aina ongelmia kun tulee kiehnäämään siihen kainaloon, mutta nyt älysin idean joten kuten.
Juoksutin Fannia sen 15min ja sitten heitin sille loimet niskaan ja vein ulos syömään päiväheiniä ja siivoiltiin vielä Fannin karsina ja lakaistiin käytävä.

Tänään eli sunnuntaina piti mennä Janinan ja iskän kanssa tallillle, mutta iskä joutui lähtemään töihin, joten päätin mennä yksin niin pääsen maastoilemaan, niin ja eihän sitä pakkasta ollutkaan kuin -11 astetta, hrrr. Nosse olikin jo lenkillä kun tulin ja hain yksinäisen Fannin tarhasta. Laitoin neidin pikaisesti kuntoon, kun pimeä oli jo tulossa, että ehdin vielä tekemään jonkun lenkin.
Taisteltiin tallin pihassa johtajuudesta, koska Fanni ei olisi lähtenyt lenkille toisin kuin minä, mutta vein lopulta voiton ja päästiin lähtemään. Taistelu toteutui taas kun päästiin pihalta tielle, ja Fanni alkoi peruuttelemaan ja hyppimään pystyyn, mutta saatiin jatkettua matkaa hyvin.
Seuraavat "möröt" olivat ihmisten taloissa olevat kaikenmaailman sateenkaarenväreissä loistavat jouluvalot! Jouduin tulemaan alas selästä kun sellaista säheltämistä ja pelkäämistä oli, ettei oltaisi päästy eteenpäin muuten sillä voihan ne jouluvalotkin yhtäkkiä hyökätä kimppuun, vai mitä? - No ainakin Fannin mielestä.
Pääsin takaisin selkään ja käännyttiin päättyvälle tielle ja käveltiin sitä jonkin matkaa ja käännyttiin takaisin kun alkoi tulla jo aika pimeää. Matkalla tuli Nosse ja Katjan äiti vastaan ja tultiin niiden kanssa sitten loppumatka tallille, tosin me käveltiin edessäpäin kun neiti ei olisi tahtonut hidastaa vauhtiaan millään, toisin kuin ihanan rauhallinen Nosse, joka käveli pitkin ohjin rennosti perässämme. 
Tallilla kylmäsin Fannin jalan, heitin fleeceloimen sille yöksi ja laitoin iltasapuskat hepoille valmiiksi, jonka jälkeen ne pääsivät iltaruuille ja sisälle lämpimään.
Ja tietenkin mulla OLI taas kamera mukana, mutta pimeä yllätti niin eihän siellä mitään kuvia saanut otettua. Tämä siis tälläinen tylsä kuvaton postaus, pahoittelen ja lupaan ottaa kuvia tällä viikolla :)!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti