tiistai 21. elokuuta 2012

When people say it's just a horse, they just don't understand, it's more than just a horse... ♥

Kuumetta, räkätautia ja huonovointisuutta - silti sinne tallille on päästävä!

Käytiin Hennan kanssa tallilla tänään ja harjailin Fannin silläaikaa kun Henna laittoi Nossea ratsastuskuntoon. Laitoin jalkaan lääkegeelin ja mamma pääsi takaisin tarhaan, sillä en kipeänä viitsinyt lähteä sitä kävelyttämään.

Lähdettiin Nossen kanssa pellolle, Henna käveli ja minä ratsastin. Reenailtiin taas kisoja varten, mutta kokeiltiin kannuksia ja huomattiin, että Nosse on paljon herkempi ja kuuliaisempi ratsastaa niillä, joten varaudun kisoihin kannuksilla. Poika meni ihan kivasti ja saatiin peppuakin alle:) Henna hyppäili hieman meidän säälittävää miniestettä ja tesmaili peruutuksia, sillä koko kisaohjelman hankalin osuus on peruutus, koska Nossen takanen on varsana leikattu ja kääntää automaattisesti kyseisen jalan vinoon, jolloin peruutuskin lähtee menemään harakoille, mutta eiköhän me selvitä ;)
Ratsastettiin Nosse takaisin tallille tandemina ja herra pääsi takaisin Fannin kanssa tarhaan.

Katse eteen HOP!


Halusin vielä näin loppuun kirjoittaa tosta Fannin hankkarijalasta ennenkuin tulee sanomista joltain, nimittäin niitäkin ihmisiä löytyy tästä maailmasta, jotka tekevät asiat toisella lailla ja ovat sitten "aina oikeassa" vain omalla tyylillään.
Aloitetaanpa nyt ihan alusta, eli Fannin jalka turposi jostakin kumman syystä ratsastuksien jälkeen, jolloin hoidettiin sitä kylmäämällä huolellisesti ja soitettiin Mynämäen eläinlääkärille, Kallelle, joka neuvoi vain kylmäämään jalkaa sillä saattoi olla kyynpurema tms syynä, mutta ajan kuluessa jalka alkoi mennä vain huonompaan suuntaan ja Fannin normaaliliikutus lopetettiin, vain käyntilenkkejä käytiin tekemässä ja soitettiin taas Mynämäkeen ja pyydettiin eläinlääkärin tulla jalkaa katsomaan, sillä se ei enää laskenut ollenkaan ja siinä oli kova möykky. Noh, Kalle oli lomalla töistään, jolloin paikalle tuli (luulin, että tulee vain yksi ell) kolme opiskelevaa(?) tms, eläinlääkäriä, jotka totisesti eivät tienneet mitään mikä jalassa voisi olla, mutta takasesta löytyi kyllä jänispatti kaikenkukkuraksi. Nämä "eläinlääkärit" käskivät viedä hevosen klinikalle, mutta taas saatiin lisäohjeita muilta talleilta, ja hoidettiin betadinehauteella jalkaa josko siinä ei olisikaan mitään kovin vakavaa, mutta jalka ei miksikään muuttunut, joten päätettiin soittaa eläinlääkäri Jukka Taimenelle, kirjoitan siksi nimen tummalla, koska tämä mies todentotisesti tietää mistä kiikastaa!
Taimen saapui tallille eikä mennyt kuin minuutti jos sitäkään, hän totesi, että etusen hankositeen haarauma on revennyt, minä tietenkin herkkänä ihmisenä aloin valuttaa kyyneleitä ja otin lääkkeet vastaan Taimenelta. Tuntui kuin koko maailma olisi kerralla romahtanut niskaan, sillä Fannista olisin tulevaisuudessa halunnut esteille kivan seurakisatasoisen hepan, mutta unelmat jääköön unelmiksi ainakin tässä vaiheessa.
Tuomion kuuleminen jalasta oli raskas paikka ja aloimme miettiä järjen kanssa asioita ja tulimme tulokseen, että se jos jokin on varma, Fanni ei meiltä lähde mihinkään, sillä tämä jos joku hevonen on opettanut minulle mitä on luottamus ja oma hevonen, kukapa edes ostaisi hankkarivammaista ex-juoksijaa, mielummin laittaisivat monttuun, toinen asia jota pohdimme oli, että jos Fannin jalka vaivaa niin paljon, että eläin kärsii, on tehtävä raskas päätös mikä ei tule meille kenellekkään olemaan helppoa, mutta on elettävä eläimen ehdolla, emmehän mekään haluaisi elää tuskassa ja kivussa?
Tällähetkellä Fanni on siis lomalla, jolloin kylmätään jalkaa, laitetaan lääkegeeliä x2 päivässä ja se saa ruutalla nestemäisenä suuhun arnikaliuoksen, onneksemme jalka näyttää paljon paljon paremmalta, vaikka tosin rustoutunut osa ei siitä mihinkään laske, mutta muuten, eikä neiti aristakkaan jalkaa enää ja on paljon pirteämmän oloinen:) Eletään siis hevosen ehdoilla ja toivotaan, että saataisi siitä vielä mukava harrastepolle!


vas. Fanni ja oik. Nosse! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti