perjantai 10. lokakuuta 2014

Murheita murheita...

Taas pääsin koneen ääreen selvittelemään viikon tapahtumia. Liikaa on tapahtunut niin omassa elämässäni kuin myös hevosten kanssa. Omista huolistani en kuitenkaan ala sosiaaliseen mediaan avautumaan vaan ne jääköön ihan sisäpiiritiedoksi.
Uudella tallillamme on mennyt tosi kivasti! Paikka on siisti, tavarat järjestyksessä ja hommat hoituu jokaisen kohdalla. Porukka on myös mahtava jälleen kerran tälläkin tallilla. 

Fannin kanssa ollaan nyt vain menty sänkkärillä, kun ei olla saatu vielä kengitystä ja takaa puuttuu toiselta puolelta kenkä. Vähän on ollut pellot vetisiä, mutta ollaan ihan rauhallisesti menty niin on onnistunut hyvin. Puomiakin ollaan nyt parina päivänä mielenvirkistykseksi menty. Pääosin ravailtu ja menty käyntiä. Eilen laukkasin ympyrällä puomia muutaman kierroksen, joka sekin meni ihmeen hyvin ja rauhallisesti.Sitten ongelmakohtiin. Fanni on alkanut liikutuksessa hengittämään raskaammin kuin ennen tallikautta. Laitumella ei ollut mitään ongelmia. Hengityksen huomaa heti kun alkaa tekemään töitä sen kanssa. Välillä se rohisee, joskus jopa pumppaa kyljillään hengittäessä ja välillä taas vain hengittää raskaammin. Se ei kuitenkaan yski lainkaan ja tallikin on siisti, eikä hometta ole. Heinät ovat tuoretta ja hyvälaatuista. Raskas hengitys alkoi nyt tallikauden alkaessa, joten pohdin, olisiko se voinut altistua viime tallikaudella homeelle tms? Hirveästi kaikki netin kautta etsityt asiat rohisevasta/raskaasta hengityksestä viittaavat jollain tapaa puhkuriin. Tässä tapauksessa osaisin kyllä veikata (jos on) lievää puhkuria. Jo pienen rasituksen jälkeen se hengittää raskaammin kuin normaalisti. 

Suomen hevosenomistajien keskusliiton sivuilla puhkurin kohdalla lukee " Hengityksen palautuminen kestää normaalia pidempään ja hevosen suorituskyky on laskenut " , jonka oireet nyt viittaavat myös meillä. Fanni hikeentyy suhteellisen helposti normaalissakin, vähäisessä treenissä.

Seuraillaan vielä viikonloppu ja ensiviikon alusta alan soittamaan meidän tutulle ja turvalliselle eläinlääkärille. 

Onko teillä kokemusta tällaisesta ja mikä oli tuomio?
Toisena murheenamme tuli äkillinen vuokraajan lopettaminen, joistakin syistä. Itse en oikein ymmärtänyt mistä syystä, mutta en sen enempää viitsinyt ahdistella ja tivata. Oli kyllä todella mukava, luotettava ja asiallinen nuori tyttö. Olisimme kyllä hänet voineet mielellään pitää kun pärjäsikin oikein loistavasti Fannin kanssa, mutta eihän tälle nyt mitään voi. Nyt olisi siis uusi vuokraaja hakusessa. Mikäli joku teistä lukijoista/blogin kävijöistä etsii vuokrahevosta Turun lähikunnista, ottakaa rohkeasti yhteyttä sähköpostiini jenn_uu@hotmail.com niin jutellaan lisää :)

2 kommenttia:

  1. voiskos fannilla olla joku hengitystieinfektio (lievänä)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitäkin oon miettiny, soitan alkuviikost konitohtoril ni saa vähä selvyyttäki tähä :< :)

      Poista