keskiviikko 7. toukokuuta 2014

MySeRan Match Show 4.5!

Sunnuntaina koitti siis reissupäivä mätsäriin Nossen ja Fannin voimin. Pitihän mun siitä jo kirjoitella sunnuntaina, mutta ehdinkin vasta tänään... 

Klo 8:15 
Herätyskello pärisi ja ei muutakun vaatteet niskaan, peilin eteen siistiytymään ja aamukahvit naamariin siinä samalla.

Klo 9:00
Lähtö ajelemaan traileri perässä tallille.

N. klo 9:30
Perillä tallilla. Henna oli jo tullut vetoauton kanssa aikaisemmin tallille ja kerennyt siivoamaan karsinat, tekemään iltatallin valmiiksi, viemään Odin ja Hessun ulos ja ottamaan Nossen ja Fannin pihalle odottelemaan lähtöä.
Harjattiin hevoset läpi ja heitettiin niille kuljetussuojat kinttuihin, jona aikana oli kuskimme tullut omalla autollaan tallille ja laittoivat äitin kanssa vetoauton kiinni traileriin. Janina ja Janinan kaveri veivät traileriin purut ja me Hennan kanssa kannettiin muistilistalle olleet kamppeet autoon:

*  nahkariimut
* suitset
* riimunnarut
* harjoja
* vesiämpäri
* heinäverkot
* pari heinäpussia
*  ohjat
* liina
* kaviorasva
* eväät
* jäsenkortit
* rahat
* kamera
*  toiset kengät
* kypärät
* raipat


Klo 10:00
Hevosten lastaus. Nosse meni koppiin oikein nätisti ensimmäisenä, mutta Fanni sen sijaan ei ensimmäisellä kerralla tullut suoraa koppiin vaan jäi jumittamaan rampille, joten otettiin uusi yritys liina mukana niin kyllä se sitten ihan nätisti tuli. Me hypättiin Hennan kanssa vetoauton kyytiin kuskimme kanssa ja äiti, Janina ja Janinan kaveri tulivat perässä äitin autolla.

Noin klo 10:30
Saavuttiin määränpäähän. Matka meni hyvin eikä kumpikaan elukoista riekkunut kopissa ollenkaan. Avattiin perillä traikun pikkuovi, jotta kaksikko sai katsella menoa sieltä tovin aikaa kun me käytiin ilmottautumassa ja katseltiin ympärillemme. Ihmeen nätisti Fannikin siellä odotteli, vaikka yleensä se viimeistään paikan päällä aloittaa kopissa rumpukompin. 

Enää paikalle päästyämme emme kelloa kytänneet vaan mentiin kuulutuksien ja luokkien mukaan. Otettiin noin vartin paikalle pääsyn jälkeen hevoset ulos kopista ihmettelemään. Molemmat käyttäytyivät fiksusti ja kävelytin Fannia hiukan ennen kuljetussuojien pois ottamista, jonka jälkeen suojat veks ja harjaus molemmille. Kehässä oli menossa poniluokka, joten käveltiin ja odoteltiin heppojen kanssa trailerin luona.

Poniluokan loppuessa siirryttiin kehän viereen kävelemään hevosten kanssa, koska oltiin neljän ensimmäisen joukossa molempien kanssa. Tapahtuma oli järjestetty jalkapalloiluun tarkoitetulle hiekkakentälle erään koulun viereen ja kentän vieressä oli siis asutusta sekä korkea puska-aita yhden talon suojana. Puskan takaa ilmeisesti kuului jotai ääniä, liekö siellä joku ollut rapistelemassa tms. sillä muutamat hevoset säikkyivät juuri siinä kohdalla. Kuten myös Fanni. Se hyppi mulla vähän väliä tuon puska-aidan edessä pystyyn, eikä mitään pikkuhyppyjä vaan aika mukavasti sekä sai ihme sätkyjä ja yritti riistää lapasesta. Aina jouduin pyöräyttämään sen itseni ympäri... ikävää.

Hevosluokan alkaessa Nosse oli ensimmäisissä parinaan pieni lämminverinen. Lempeä tätikuljetin ei kuitenkaan halunnut tällä kertaa olla rauhallinen vaan hyppäsi Janina narun päässä pystyyn ja ravaili tosi kummallisesti eikä meinannut seisoa lainkaan paikallaan. Sen vuoksi olivat kuulemma saaneet sinisen ruusukkeen tuomarin sanojen mukaan. Höh.Fanni sen sijaan halusi höslätä ja häslätä kun Nosse oli kehässä. Onneksi meidän vuoro oli seuraavaksi ja päästiin kehään parinamme rautias lämminverinen. Fannillakin oli hieman ongelmia seisomisen suhteen, mutta meni se omasta mielestä ihan suhteellisen hyvin siihen verrattuna mitä se olisi voinut olla - sirkusta koko touhu. Ravatessa mietin kyllä pari kertaa kumpi taluttaa kumpaa ja neiti olisi halunnut paahtaa vain täysillä. Eiköhän se kuitenkin ihan hyvin mennyt kun tuomari kiikutti meille punaisen ruusukkeen ja sanoi naureskellen vielä "mä en taida tätä edes yrittää laittaa suitsiin kiinni" ja antoi ruusukkeen mulle käteen. Olin yhtä hymyä ja olisi tehnyt mieli kiljua riemusta, sillä tuo oli meidän ihka ensimmäinen punainen ruusuke mätsäristä! Jee! Pidin kuitenkin nokkani tukossa ja rapsuttelin Fannia oikein kunnolla. Itse sain sitten ruusukkeen laitettua sen suitsiin ilman taistelua ja mentiin valokuvattavaksi.
Odotellessa sinisten ja punaisten kehää, hepat saivat inhottavan sateen vuoksi sadeloimet niskaansa ja annettiin niille heinäsäkki nenien eteen, josta saivat popsia evästä odotellessa.Nossen mennessä sinisten kehään, jäin Fannin kanssa odottelemaan trailerille. Vähän tuo akka huuteli ja steppaili, mutta käyttäytyi kuitenkin ihan ok. Nosse ei kuitenkaan sijoittunut sinisten kehässä ja kun tulivat pois kehästä, kipitin Fannin kanssa sinne.
Mennessämme punaisten kehään Fannin kanssa, Nosse ja Janina odottelivat kehän vierellä ja neiti käyttäytyi oikein mallikkaasti. Mekään emme kuitenkaan sijoittuneet.
Sinisten ja punaisten kehän jälkeen oli lämminveristen kehä, johon kaikki lämminveriset menivät kävelemään ja niistä valittiin päivän paras lämminverinen. Valinta ei kuitenkaan osunut meidän kohdalle, joten mentiin lastaamaan hevoset, haettiin arvostelut ja aloitettiin matka kohti kotia.

Matka meni ihan hyvin, lukuunottamatta Fannin kavion paukutuksia trailerissa. Tallilla hevoset saivat linimentit koipiin mahdollisen kuljetuksesta aiheutuvan turvotuksen vuoksi, sadeloimet niskaansa ja pääsivät pihalle.

Henna lähti kotiin ja me muut lähdimme viemään traileria takaisin paikkaan, josta olimme sen vuokranneet :)

Lopuksi vielä Fannin arvostelu:

TYYPPI - melko hyvä tyyppi, ryhdikäs, kaunis pää
RUNKO - pitkä runko, suora lanne
JALAT -  melko hyvä asentoiset
LIIKKEET - käyntiliikkeet melko suorat, matkaavoittavaa, mutta hieman kiireistä. Laajat tahdikkaat raviliikkeet

Tuomarina Johanna Vaurio-Teräväinen

Kiva päivä takana ja toivottavasti kesänmittaan tulee näitä vielä huimasti lisää!
Maanataina ja tänään pidin Fannilla vapaan kun en kerennyt missään välissä tallille. Eilen kävin tekemässä noin 45 minuutin reippaan lenkin maastossa ilman satulaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti