torstai 6. helmikuuta 2014

Remonttia & hevostelua!Tekemistä on taas riittänyt, joten en ole päässyt muutamaan päivään päivittelemään blogia. Nyt siis kun on sen aika, voin kertoa täällä ihan julkisesti, että muutankin takaisin paikkakunnalle, josta alunperin muutin omilleni. Muutan siis äidin ja pikkusiskoni Janinan kanssa uuteen asuntoon, jota olemmekin tässä remppailleet jo sunnuntaista asti aika paljon! Remppahan on vielä paljon kesken, mutta paljon ollaan saatu muutamaan päivään nähden aikaiseksi ja kun meillä on niin hyvä porukka ja auttavia käsiä niin homma etenee nopeammin. Kaikista seinistä revitään tapetit irti ja niihin tulee maali ja joihinkin uusi tapetti, yläkerran lattia vaihdetaan kokonaan sekä vessa ja kylppäri pistetään uusiksi. Hommaa siis riittää, joten en välttämättä aina täällä kerkeä kirjoittelemaan joka päivä, mutta niin usein kylläkin kun pystyn!
Itse olen irtisanonut oman asuntoni niin, että muutan sieltä maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna joko uuteen asuntoon mikäli se on siinä jamassa, että siellä pystyy jotenkin asustamaan tai sitten tänne vanhaan taloon, mistä alunperin olen lähtenytkin. Saa nähdä!


Sitten hevosteluun.

Viime viikolla käytiin sänkkärillä Hessu-ponin vuokraajan ja Hessun sekä Hennan ja Nossen kanssa. Reissu meni oikein mallikkaasti, ei siitä oikein kummempia.

Maanataina kävin yksin tallilla tekemässä tallin valmiiksi, sekä liikuttamassa Fannin nopeasti pellolla. Sillä oli virtaa taas enemmän kuin laki salli, eikä olisi malttanut kävellä ollenkaan ja kyttäsi kaikkea mahdollista. Pellolla otin muutamia ravi- ja laukkaympyröitä sekä laukkasin peltoa pitkin, jolloin rouva elukka lähti kiikuttamaan mua kuin märkää rättiä selässään... oli siinä pysäyttämisessä sitten hieman ongelmia. 
Kuitenkin ihan hyvä reissu loppujen lopuksi, vaikka karvaotus sai meikäläisen hermoja hiukan kireälle muutamissa kohdissa.Tiistaina Henna kävi kävelyttämässä Fannin sekä Nossen, kiitos siitä :)!

Eilen eli keskiviikkona porhallettiin Hennan kanssa tallille, sillä oltiin pyydetty kaverimme Jassu kuvailemaan meitä sänkkärille. Karsinat oli jo siivottu, joten laitettiin vain rehut valmiiksi, täytettiin heinäsäkit sekä lakaistiin käytävä, jonka jälkeen heitettiin hevosille varusteet selkään.

Jassu tulikin tallille melkein silloin kun hevoset olivat valmiina ja päästiin lähtemään köpöttelemään sänkkärille. Henna tuli autolla sinne tuoden samalla kameran, minä ratsastin Fannin ja Jassu Nossen.  Henna ja Jassu vaihtoivat jossain vaiheessa ratsastajaa, minä puolestaan menin kokoajan Fannilla. 
Kuvat puhukoot puolestaan :) Alla olevat kuvat (C) JASSU
Paikallaan seisominen ei ole Fannin erikoisosaamista...

Hetkittäin piti tietysti myös hiukan pöllöillä...

...tai juosta ja keventää typerän näköisesti.


Reissun päätteeksi hevoset pääsivät vielä juotettuina, linimentit koivissa ja loimet selässä pihalle.

Tänään Janina menee äitin kanssa liikuttamaan Fannin kun itse menen remppaamaan taas lisää.
Huomenna Fannilla vp.
Lauantaina mennään Janinan kanssa liikuttamaan Fanni ja Nosse, sillä Henna lähtee reissuun eikä tuolloin pääse ratsastamaan. Lisää siitä varmaankin sunnuntaina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti