tiistai 8. toukokuuta 2012

Laidunkausi alkakoon!

Jäänyt vähän vaiheeseen tää kirjottelu, kun tosiaan lupailin kirjoittaa ne arvostelut, mut ajattelin nyt että teen tässä, kunhan kerkiän, uuden sivun "Tapahtumat" , tonne palkkiin, johon kirjoittelen sitten kaikki tulokset meidän kisoista yms, joten rakkaat lukijat, odottakaa kärsivällisesti :)

Viime viikon keskiviikkona käytiin tallilla Janinan ja parhaimman kaverini Riikan kanssa, ja tarkoituksena oli lähteä ajamaan, mutta kun kiire oli, niin päätettiin niin, että Janina ja Riikka harjasi Fannin kun ite siivosin tallit ja laitoin iltamuonat valmiiksi ja sitten mentiin takalaitumelle reenaamaan näyttelyesittämistä, kun oli vaihtoehtona, että Janina näyttää Fannin Mynämäellä, jos neiti on asiallisesti "kisapaikalla" (asiasta lisää alempana), joten reenailtiin siinä joku vartin verran ja meni ihan kivasti, vaikka tosin koira pyöri jaloissa ja Fanni oli hieman hermona. Päästettiin neiti sitten takaisin tarhaan kun lopeteltiin.Lauantaina koitti MySeRan järjestämä match show Mynämäellä, ja oltiin jo haettu traileri taas perjantaina, että päästään ajoissa lähtemään.
Lähtö kotoa oli yhdeksän aikaan, ja kun päästiin tallille, oli Fanni ihan vauhkona yksin tarhassa koska kaverit oli jo lähtenyt mätsäriin (poniluokka aikaisemmin). Saatin neiti sitten rauhallisesti pois tarhasta ja alettiin harjailemaan, onneksi ei ollut mutainen. Levitin sienellä karvaan kiillotusainetta ja selvitin hännän kunnolla aineen kanssa. Neidille kuljetussuojat jalkoihin ja kevyt loimi päälle.
Ihmeellistä kyllä, Fanni ei tullut traileriin niinkuin aina ennen, joten yritettiin siinä jokunen 10 minuuttia ja sitten annoin äitin kokeilla taluttaa neitiä traikkuun, niin kyllähän sinne sitten voitiin mennä ;)
Matka sujui ongelmitta, ja päästiin mynikselle navigaattorin neuvomana, ja alettiin purkamaan Fannia ulos, koska tunnetusti alkaa koppi heilumaan kun pysähdytään ja Fanni täytyy purkaa heti, koska muuten panikoi. Suitsitin neidin trailerissa ja saatiin se ongelmitta ulos.
Käyttäytyminen paikan päällä oli järjetöntä kun Fanni huomasi kaverit siellä kehänreunalla, oli aivan rauhaton, mutta kun pääsi Melexin luokse, rauhottui heti!
Meillä oli kehässä parina tuttuni Marianne hevosensa kanssa, ja Fanni kyllä meni kehässä tosi nätisti, mutta seisoa ei osannut paikallaan, vaan vänkläsi jotain omaa kokoajan. Sininen ruusuke tuli, mutta olen tosi tyytyväinen arvosteluun. Päästiin sitten lähtemään sininsten kehän jälkeen, koska ei (yllätys yllätys) sijoituttu.
Traileriin menoa ei voi kuvailla kun sanoilla turhauttavaa ja yrittämistä, koska Fannihan ei totta tosiaan halunnut mennä koppiin, vaan etujalat olivat lastausrampilla. Siinä vartin yritettyä, päätettiin ottaa liina avuksi ja äiti talutti Fannin koppiin kun itse olin liinan päässä, mutta ihan turhaan, ei sekään auttanut, ei edes takapuolesta työntäminen. Marianne ja hänen kisahoitajansa tulivat auttamaan meitä kun näkivät, että meillä oli ongelmia. Eipä tuo pahemmin auttanut ensin, minä ja Janina (mariannen kisahoitaja), tuupittiin pepusta, äiti traikussa narunpäässä ja Marianne liinan päässä. Eipä auttanut enää muu kuin pistää liina siihen kohtaan jalkoja, että saatiin neidiltä "jalat alta" ja sen oli pakko mennä traileriin, ja rauhoittui kummasti kun sinne pääsi :o Matka sujui onneksi hyvin.
(C) Suvi Lerkki

Tallilla purettiin Fannikka traikusta ja päästettiin se laitumelle, vielä yksin kun muut eivät olleet tulleet vielä.
Lähdettiin sitten hakemaan lv-ruuna Nossea Lemusta meidän tallille kesälaitumille (hepat siis nyt ovat yötä ulkona), koska Nossen ylläpitäjillä ei ollut koppia tms. Nosse meni tosi kivasti suoraan traileriin ja oli tosi kiva kuljettaa, tallilla se pääsi laitumelle muiden kanssa kun Melex ja Selssikin oli jo tullut.
Kaikki kolme, Fanni, Melex ja Selssi kiinnostuivat heti uudesta herrasta ja olivat sitten ystävystymässä sen kanssa. Sinne ne jäivät (silloin ainakin sovussa), kun me lähdettiin viemään traileria takasin Maskuun ja sieltä kotiin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti